• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

Creƫer dat heerlijke verwenmomentje ook eens thuis

door Samantha
in Gebak, Nagerecht
0
0
Apfelstrudel maken

Apfelstrudel van filodeeg – De Apfelstrudel kent eigenlijk iedereen wel. Het doet je ongetwijfeld denken aan gezellige terrassen op besneeuwde hellingen in wintersportgebieden. Warme apfelstrudel met vanillesaus en een kop warme chocolademelk. CreĆ«er dat heerlijke verwenmomentje ook eens thuis. Appels, kaneel, rozijnen een scheutje rum en heerlijk krokant filodeeg. Daar maken we graag even tijd voor. Toch? Serveer de warme apfelstrudel als gebakje bij een flinke mok hot chocolat of serveer apfelstrudel als dessert met een bol ijs en een flinke toef slagroom.

toetjes met appel
Specials

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Check het recept of lees de info
appels
Specials

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Check het recept of lees de info

Apfelstrudel

Porties: 4 - 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 2 grote appels (Kies voor een stevige zure appel bijv: Jonagold )
  • 40 gr. bruine basterd suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetl. rum
  • 80 gram krenten en rozijnen
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 40 gr. licht geroosterde hazelnoten
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 4 vellen filodeeg (ongeveer 20x40cm)
  • 40 gram ontbijtkoek
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • schone theedoek
  • bloem om te bestrooien
  • 1 geklutst ei

Bereidingswijze van dit recept

Apfelstrudel zelf maken doe je zo:

Vellen filodeeg zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Om een groter formaat te krijgen kunt u de licht ingevette vellen iets overlappend tegen elkaar leggen.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in blokjes. Doe alle ingrediƫnten voor de vulling in een pan liefst met een dikke bodem, schep het mengsel goed om en laat het 10 minuten al roerend, smoren. Daarna goed laten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg 1 vel filodeeg op een licht bebloemde theedoek, en smeer in met de gesmolten boter. Leg het volgende vel erop en smeer ook weer in met boter, herhaal dit totdat u 4 filodeegvellen op elkaar heeft.

Leg het filodeeg die u niet nog niet gebruikt onder een vochtige (thee)doek om uitdroging te voorkomen!

Verkruimel de ontbijtkoek en verdeel over het filodeeg. In een traditionele strudel worden meestal gebakken broodkruimels gebruikt om het vocht dat uit de appels komt te absorberen. Ik heb in dit geval gekozen voor ontbijtkoek; het heeft dezelfde werking, maar geeft daarnaast ook een lekkere kruidige smaak.

Leg de vulling op ƩƩn van de randen, en rol met behulp van de theedoek het deeg voorzichtig op. Strijk het einde in met het ei wat zorgt voor een plakrand. Doe dit ook bij de zijkanten zodat de rol ook aan de zijkanten dichtgeplakt kan worden. Leg de rol op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strijk hem voor het bakken in met het ei. Bak de apfelstrudel in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Haal de apfelstrudel uit de oven en smeer de bovenkant in met de overgebleven gesmolten boter. Bestrooi hem voor opdienen met poedersuiker.

Apfelstrudel is het lekkerste als hij warm opgediend wordt met (bij voorkeur)Ā vanillesausĀ en/of vanille-ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin54Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

bavarois van kwark
Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

panna cotta met abrikozen
Nagerecht

Panna cotta met abrikozen en een vleugje rozemarijn

abrikozenvlaai
Gebak

Abrikozenvlaai; de echte Limburgse

Rabarbertaart upside down
Nagerecht

Upside down rabarbertaart

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

Trifle met nectarine
Nagerecht

Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht

panna cotta van yoghurt
Nagerecht

Panna cotta van yoghurt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen