• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

Creëer dat heerlijke verwenmomentje ook eens thuis

door Samantha
in Gebak, Nagerecht
0
0
Apfelstrudel maken

Apfelstrudel van filodeeg – De Apfelstrudel kent eigenlijk iedereen wel. Het doet je ongetwijfeld denken aan gezellige terrassen op besneeuwde hellingen in wintersportgebieden. Warme apfelstrudel met vanillesaus en een kop warme chocolademelk. Creëer dat heerlijke verwenmomentje ook eens thuis. Appels, kaneel, rozijnen een scheutje rum en heerlijk krokant filodeeg. Daar maken we graag even tijd voor. Toch? Serveer de warme apfelstrudel als gebakje bij een flinke mok hot chocolat of serveer apfelstrudel als dessert met een bol ijs en een flinke toef slagroom.

Apfelstrudel

Porties: 4 - 6 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote appels (Kies voor een stevige zure appel bijv: Jonagold )
  • 40 gr. bruine basterd suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetl. rum
  • 80 gram krenten en rozijnen
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 40 gr. licht geroosterde hazelnoten
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 4 vellen filodeeg (ongeveer 20x40cm)
  • 40 gram ontbijtkoek
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • schone theedoek
  • bloem om te bestrooien
  • 1 geklutst ei

Bereidingswijze van dit recept

Apfelstrudel zelf maken doe je zo:

Vellen filodeeg zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Om een groter formaat te krijgen kunt u de licht ingevette vellen iets overlappend tegen elkaar leggen.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in blokjes. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pan liefst met een dikke bodem, schep het mengsel goed om en laat het 10 minuten al roerend, smoren. Daarna goed laten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg 1 vel filodeeg op een licht bebloemde theedoek, en smeer in met de gesmolten boter. Leg het volgende vel erop en smeer ook weer in met boter, herhaal dit totdat u 4 filodeegvellen op elkaar heeft.

Leg het filodeeg die u niet nog niet gebruikt onder een vochtige (thee)doek om uitdroging te voorkomen!

Verkruimel de ontbijtkoek en verdeel over het filodeeg. In een traditionele strudel worden meestal gebakken broodkruimels gebruikt om het vocht dat uit de appels komt te absorberen. Ik heb in dit geval gekozen voor ontbijtkoek; het heeft dezelfde werking maar geeft daarnaast ook een lekkere kruidige smaak.

Leg de vulling op één van de randen, en rol met behulp van de theedoek het deeg voorzichtig op. Strijk het einde in met het ei wat zorgt voor een plakrand. Doe dit ook bij de zijkanten zodat de rol ook aan de zijkanten dicht geplakt kan worden. Leg de rol op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strijk hem voor het bakken in met het ei. Bak de apfelstrudel in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Haal de apfelstrudel uit de oven en smeer de bovenkant in met de overgebleven gesmolten boter. Bestrooi hem voor opdienen met poedersuiker.

Apfelstrudel is het lekkerste als hij warm opgediend wordt met (bij voorkeur) vanillesaus en/of vanille-ijs.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Appel
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

appelflappen met noten
Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Farmer salade
Salade

Farmer salade

appelmoes
Kookschool

Appelmoes; Zelf maken is nooit meer een pot kopen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen