• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

door Connie Derks
in Gebak
1
2
kwarkbollen

Kwarkbollen – Een Duitse specialiteit gemaakt van kwarkdeeg en gebakken in olie.

Kwarkbollen

Als je rond struint over het net vind je meerdere soorten kwarkbollen. In de meeste Nederlandse recepten worden de kwarkbollen in de oven en soms zelfs in de airfryer gebakken. Een soort broodje gemaakt met bloem en kwark dus. Dit is echter een totaal ander recept dan de Duitse kwarkbollen, deze worden namelijk gebakken in olie. Een soort oliebol dus.

Rijzen

De kwarkbollen zijn gemaakt met bakpoeder en rijzen dus tijdens het bakken. Het beslag bakt echter het fijnste als je het een half uurtje hebt laten staan. Je kunt in dat half uurtje de olie verwarmen en wat spullen klaarzetten.

Vullen

De kwarkbollen zijn zonder vulling al erg lekker, maar als je ze vult worden ze natuurlijk nog lekkerder. Wij vulden ze met gedroogde cranberry’s en rozijnen die we een nacht geweld hebben in water waaraan we een scheutje frambozenlikeur hebben toegevoegd. Je kunt ze met allerlei soorten gedroogd fruit vullen zoals krenten, rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen, het is raadzaam om deze eerst te wellen in water met eventueel een beetje drank of vruchtensap. Laat het gewelde fruit wel eerst goed uitlekken voordat je het aan het beslag toevoegt, anders wordt het beslag te dun. Wil je nog luxer dan kun je ook vullen met stukjes gedroogde dadels, vijgen of zelfs noten.

kwarkbollen
kwarkbollen
kwarkbollen
Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwarkbollen

Porties: ca. 20 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram volle kwark
  • 500 gram bloem
  • 8 gram zout
  • 200 gram suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Eventueel 350 gram vulling
  • Zonnebloemolie om in te bakken.
  • 150 gram cranberry’s
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eetlepels (frambozen)likeur
  • Rasp van 2 sinaasappels

Bereidingswijze van dit recept

Kwarkbollen maak je zo:

Doe de cranberry’s en de rozijnen in een kommetje en giet er zoveel water op zodat ze net onder water staan. Voeg er de likeur aan toe, roer even door en zet dit een nacht weg. Laat minimaal een uur voor gebruik de vruchten uitlekken in een vergiet of zeef. Rasp er de schil van 2 sinaasappels bij en roer dit later samen door het beslag.

Het beslag

Roer de kwark met de eieren los. Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom en voeg hier de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe. Giet het kwarkmengsel erbij en roer dit met een mixer goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg er eventueel vulling aan toe en roer deze er kort met een spatel doorheen. Verwarm de olie tot 175 graden en leg een schuimspaan en een vergiet of een bordje met keukenpapier klaar om de eenmaal gebakken kwarkbollen op te leggen. Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep porties van het beslag in de hete olie. Bak niet te veel kwarkbollen in een keer, dit omdat ze nog groter worden tijdens het bakken en omdat de olie anders te veel afkoelt. Bak de kwarkbollen goudbruin en gaar. Dit heeft zijn tijd nodig ongeveer 10-15 minuten voor een normale maat oliebol. Ik maakte met 2 koffielepeltjes ook kleine kwarkbolletjes, deze moest ik ongeveer 7 minuten bakken. Houdt de tijd in de gaten en test eerst een kwarkbol of deze gaar is door deze middendoor te scheuren voordat je alle bollen eruit haalt.  Schep de kwarkbollen uit de olie en laat deze uitlekken in een vergiet, zeef of op een stukje keukenpapier.  De kwarkbollen zijn warm het lekkerste, maar ook koud zijn ze heerlijk.

Tafel lekker !!

Probeer ook eens: Oliebollen met een fruitige vulling of Oliebollen zonder gist

Tags: JaarwisselingZuivel
DeelPin34Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Appelbeignets met oliebollenbeslag
Gebak

Appelbeignets met oliebollenbeslag

Appel-oliebollen zonder gist.
Gebak

Appel-oliebollen zonder gist ( Het deeg hoeft dus niet te rijzen! )

oliebollen bakken
Gebak

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

puddingbroodjes
Gebak

Puddingbroodjes; De enige echte en ook de allerlekkerste

perenbollen
Gebak

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Appelbollen
Gebak

Appelbollen; ouderwets lekker bij de koffie of als dessert

Reacties 2

  1. Patricia says:
    1 jaar geleden

    Die zijn zoooooooi lekker!!
    Er werd me al gevraagd of ik ze dit jaar weer kon maken. Ik ga ze ook er vulling proberen.
    Hoeveel grote kwarkbollen haal je uit dit recept?

    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Connie says:
      1 jaar geleden

      Kwarkbollen zijn inderdaad heerlijk zeker met een lekkere vulling. De hoeveelheid die je van dit recept maakt is van verschillende factoren afhankelijk maar ik denk 20 ongeveer?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen