• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
1
2
kwarkbollen

Kwarkbollen – Een Duitse specialiteit gemaakt van kwarkdeeg en gebakken in olie.

Kwarkbollen

Als je rond struint over het net vind je meerdere soorten kwarkbollen. In de meeste Nederlandse recepten worden de kwarkbollen in de oven en soms zelfs in de airfryer gebakken. Een soort broodje op basis van bloem en kwark dus. Dit is echter een totaal ander recept dan de Duitse kwarkbollen, deze worden namelijk gebakken in olie. Een soort oliebol dus.

Rijzen

De kwarkbollen zijn gemaakt met bakpoeder en rijzen dus tijdens het bakken. Het beslag bakt echter het fijnste als je het een half uurtje hebt laten staan. Je kan in dat half uurtje je olie verwarmen en wat spullen klaarzetten.

Vullen

De kwarkbollen zijn zonder vulling al erg lekker, maar als je ze vult worden ze natuurlijk nog lekkerder. Wij vulden ze met gedroogde cranberry’s en rozijnen die we een nacht geweld hebben in water waaraan we een scheutje frambozenlikeur hebben toegevoegd. Je kan ze met allerlei soorten gedroogd fruit vullen zoals krenten, rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen, het is raadzaam om deze eerst te wellen in water met eventueel een beetje drank of vruchtensap. Laat het gewelde fruit wel eerst goed uitlekken voordat je het aan je beslag toevoegt anders wordt je beslag te dun. Wil je nog luxer dan kun je ook vullen met stukjes gedroogde dadels, vijgen of zelfs noten.

kwarkbollen
kwarkbollen
kwarkbollen
Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwarkbollen

Porties: ca. 20 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram volle kwark
  • 500 gram bloem
  • 8 gram zout
  • 200 gram suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Eventueel 350 gram vulling
  • Zonnebloemolie om in te bakken.
  • 150 gram cranberry’s
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eetlepels (frambozen)likeur
  • Rasp van 2 sinaasappels

Bereidingswijze van dit recept

Kwarkbollen maak je zo:

Doe de cranberry’s en de rozijnen in een kommetje en giet er zoveel water op zodat ze net onder water staan. Voeg er de likeur aan toe roer even door  en zet dit een nacht weg. Laat minimaal een uur voor gebruik de vruchten uitlekken in een vergiet of zeef. Rasp er de schil van 2 sinaasappels bij en roer dit later samen door het beslag.

Het beslag

Roer de kwark met de eieren los. Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom en voeg hier de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe. Giet het kwarkmengsel erbij en roer dit met een mixer goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg er eventueel vulling aan toe en roer deze er kort met een spatel doorheen. Verwarm de olie tot 175 graden en leg een schuimspaan en een vergiet of een bordje met keukenpapier klaar om de eenmaal gebakken kwarkbollen op te leggen. Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep porties van het beslag in de hete olie. Bak niet te veel kwarkbollen in een keer dit omdat ze nog groter worden tijdens het bakken en omdat de olie anders te veel afkoelt. Bak de kwarkbollen goudbruin en gaar. Dit heeft zijn tijd nodig ongeveer 10-15 minuten voor een normale maat oliebol. Ik maakte met 2 koffielepeltjes ook kleine kwarkbolletjes deze moest ik ongeveer 7 minuten bakken. Houdt de tijd in de gaten en test eerst een kwarkbol of deze gaar is door deze middendoor te scheuren voordat je alle bollen eruit haalt.  Schep de kwarkbollen uit de olie en laat deze uitlekken in een vergiet, zeef of op een stukje keukenpapier.  De kwarkbollen zijn warm het lekkerste, maar ook koud zijn ze heerlijk.

Tafel lekker !!

Probeer ook eens: Oliebollen met een fruitige vulling of Oliebollen zonder gist

Tags: JaarwisselingZuivel
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Gebak

Licht en luchtig gebak met verse aardbeien

Rabarber koek met skyr en honing
Gebak

Rabarber koek met skyr en honing

aardbeientaartjes
Gebak

Aardbeientaartjes; Genieten van het voorjaar

Koekreep met rabarber en aardbei
Gebak

Koekreep met rabarber en aardbei

Whoopie pies
Bakken

Whoopie pies voor de Pasen

Mango-cheesecake
Gebak

Mango-cheesecake

Cranberry koek
Gebak

Cranberry koek

Apfelstrudel maken
Gebak

Apfelstrudel van filodeeg

Reacties 2

  1. Patricia says:
    6 maanden geleden

    Die zijn zoooooooi lekker!!
    Er werd me al gevraagd of ik ze dit jaar weer kon maken. Ik ga ze ook er vulling proberen.
    Hoeveel grote kwarkbollen haal je uit dit recept?

    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 maanden geleden

      Kwarkbollen zijn inderdaad heerlijk zeker met een lekkere vulling. De hoeveelheid die je van dit recept maakt is van verschillende factoren afhankelijk maar ik denk 20 ongeveer?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen