• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Kwarkbollen ( Niet uit de Airfryer, maar gewoon in olie gebakken )

door Connie Derks
in Gebak
1
2
kwarkbollen

Kwarkbollen – Een Duitse specialiteit gemaakt van kwarkdeeg en gebakken in olie.

Kwarkbollen

Als je rond struint over het net vind je meerdere soorten kwarkbollen. In de meeste Nederlandse recepten worden de kwarkbollen in de oven en soms zelfs in de airfryer gebakken. Een soort broodje gemaakt met bloem en kwark dus. Dit is echter een totaal ander recept dan de Duitse kwarkbollen, deze worden namelijk gebakken in olie. Een soort oliebol dus.

Rijzen

De kwarkbollen zijn gemaakt met bakpoeder en rijzen dus tijdens het bakken. Het beslag bakt echter het fijnste als je het een half uurtje hebt laten staan. Je kunt in dat half uurtje de olie verwarmen en wat spullen klaarzetten.

Vullen

De kwarkbollen zijn zonder vulling al erg lekker, maar als je ze vult worden ze natuurlijk nog lekkerder. Wij vulden ze met gedroogde cranberry’s en rozijnen die we een nacht geweld hebben in water waaraan we een scheutje frambozenlikeur hebben toegevoegd. Je kunt ze met allerlei soorten gedroogd fruit vullen zoals krenten, rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen, het is raadzaam om deze eerst te wellen in water met eventueel een beetje drank of vruchtensap. Laat het gewelde fruit wel eerst goed uitlekken voordat je het aan het beslag toevoegt, anders wordt het beslag te dun. Wil je nog luxer dan kun je ook vullen met stukjes gedroogde dadels, vijgen of zelfs noten.

kwarkbollen
kwarkbollen
kwarkbollen
Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwarkbollen

Porties: ca. 20 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram volle kwark
  • 500 gram bloem
  • 8 gram zout
  • 200 gram suiker
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Eventueel 350 gram vulling
  • Zonnebloemolie om in te bakken.
  • 150 gram cranberry’s
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eetlepels (frambozen)likeur
  • Rasp van 2 sinaasappels

Bereidingswijze van dit recept

Kwarkbollen maak je zo:

Doe de cranberry’s en de rozijnen in een kommetje en giet er zoveel water op zodat ze net onder water staan. Voeg er de likeur aan toe, roer even door en zet dit een nacht weg. Laat minimaal een uur voor gebruik de vruchten uitlekken in een vergiet of zeef. Rasp er de schil van 2 sinaasappels bij en roer dit later samen door het beslag.

Het beslag

Roer de kwark met de eieren los. Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom en voeg hier de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe. Giet het kwarkmengsel erbij en roer dit met een mixer goed door elkaar tot een glad beslag. Voeg er eventueel vulling aan toe en roer deze er kort met een spatel doorheen. Verwarm de olie tot 175 graden en leg een schuimspaan en een vergiet of een bordje met keukenpapier klaar om de eenmaal gebakken kwarkbollen op te leggen. Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep porties van het beslag in de hete olie. Bak niet te veel kwarkbollen in een keer, dit omdat ze nog groter worden tijdens het bakken en omdat de olie anders te veel afkoelt. Bak de kwarkbollen goudbruin en gaar. Dit heeft zijn tijd nodig ongeveer 10-15 minuten voor een normale maat oliebol. Ik maakte met 2 koffielepeltjes ook kleine kwarkbolletjes, deze moest ik ongeveer 7 minuten bakken. Houdt de tijd in de gaten en test eerst een kwarkbol of deze gaar is door deze middendoor te scheuren voordat je alle bollen eruit haalt.  Schep de kwarkbollen uit de olie en laat deze uitlekken in een vergiet, zeef of op een stukje keukenpapier.  De kwarkbollen zijn warm het lekkerste, maar ook koud zijn ze heerlijk.

Tafel lekker !!

Probeer ook eens: Oliebollen met een fruitige vulling of Oliebollen zonder gist

DeelPin35Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Reacties 2

  1. Patricia says:
    2 jaar geleden

    Die zijn zoooooooi lekker!!
    Er werd me al gevraagd of ik ze dit jaar weer kon maken. Ik ga ze ook er vulling proberen.
    Hoeveel grote kwarkbollen haal je uit dit recept?

    Gr. Patricia

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Kwarkbollen zijn inderdaad heerlijk zeker met een lekkere vulling. De hoeveelheid die je van dit recept maakt is van verschillende factoren afhankelijk maar ik denk 20 ongeveer?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen