Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Een Turkse pide is een gevuld Turks bood, in dit recept wordt het brood gevuld met een romig kaasmengsel van mozzarella, feta en ricotta.

0 2.224

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel – Zo at je Turks brood nog nooit.  Dit heerlijke zachte brood gemaakt met yoghurt wordt royaal gevuld met een romig kaasmengsel.

Wat is een pide ?

Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kan kopen heet ook pide maar wij noemen het Turks brood. De pide die ik gemaakt heb is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is zeer zacht en luchtig wat weer goed combineert met de romige kaas vulling.

Het deeg

Het deeg wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft. Het lijkt een ingewikkeld brood maar eigenlijk was het kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je ze op vele manieren royaal kan vullen omdat deze op bootjes lijkende broden opstaande randen hebben.

Een heerlijke romige kaasvulling

De vulling van deze pide is met een mengsel van 3 soorten kaas. De gebruikte kaassoorten zijn feta, ricotta en mozzarella. Om er een kleine krokante toets aan te geven heb ik aan het kaasmengsel nigella zaadjes toegevoegd.


Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Voor het pide deeg: 3 stuks

  • 350 gram bloem
  • 100 gram water
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • ½ ei
  • 15 gram verse gist
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel zout
  • 35 gram olijfolie

Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een zeer soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem. Zet het deeg in een kom, afgedekt met een stukje huishoudfolie, weg tot de hoeveelheid verdubbeld is. Maak ondertussen de vulling.

De romige kaasvulling: 3 stuks

Rasp de mozzarella en de feta en meng deze met de ricotta en het ei. Doe er de helft van de nigellazaadjes bij en breng op smaak met een beetje peper uit de molen en desgewenst een klein beetje zout.

De pides maken

Pide een Turks brood

Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol deze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi een klein beetje bloem of liever nog maismeel op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak. Leg deze plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg. Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de pide met nog wat extra nigella zaadjes en een beetje grof gesneden peterselie. Serveer warm. Erg lekker erbij is een handje ruccola met wat kers-tomaatjes.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer