• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

De vulling van deze pide is met een mengsel van 3 soorten kaas

door Connie Derks
in Hartig
1
4
Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel – Zo at je Turks brood nog nooit. Dit heerlijke zachte brood gemaakt met yoghurt wordt royaal gevuld met een romig kaasmengsel.

Wat is een pide ?

Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kan kopen heet ook pide, maar wij noemen het Turks brood. Onderstaande pide is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is zeer zacht en luchtig wat weer goed combineert met de romige kaasvulling.

Het deeg

Het deeg wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft. Het lijkt een ingewikkeld brood, maar eigenlijk was het kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je ze op vele manieren royaal kan vullen omdat deze op bootjes lijkende broden opstaande randen hebben.

Een heerlijke romige kaasvulling

De vulling van deze pide is met een mengsel van 3 soorten kaas. De gebruikte kaassoorten zijn feta, ricotta en mozzarella. Om er een kleine krokante toets aan te geven voeg je wat nigellazaadjes aan het kaasmengsel toe.

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Porties: 3 stuks
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 100 gram water
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 1/2 ei
  • 15 gram verse gist
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 35 gram olijfolie
  • 200 gram mozzarella
  • 200 gram feta
  • 200 gram ricotta
  • 1 eetlepel nigella zaad
  • 1 ei
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Turkse pide:

Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een zeer soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem. Zet het deeg in een kom, afgedekt met een stukje huishoudfolie, weg tot de hoeveelheid verdubbeld is.

Maak ondertussen de vulling: Rasp de mozzarella en de feta en meng deze met de ricotta en het ei. Doe er de helft van de nigellazaadjes bij en breng op smaak met een beetje peper uit de molen en desgewenst een klein beetje zout.

Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol deze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi een klein beetje bloem of liever nog maismeel op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak. Leg deze plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg. Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de pide met nog wat extra nigellazaadjes en een beetje grof gesneden peterselie. Serveer warm. Erg lekker erbij is een handje rucola met wat cherrytomaatjes.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - FetaKaas - MozzarellaKaas - Ricotta
DeelPin163Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Reacties 4

  1. Jacques says:
    3 jaar geleden

    Is dat niet te veel kaas voor drie broodjes …voor drie personen ?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Het is 200 gram per persoon, dit is royaal maar niet veel te veel. Graag minder kaas? dan zijn de hoeveelheden kaas makkelijk aan te passen.

      Beantwoorden
  2. saskia says:
    3 jaar geleden

    mag ik vragen turkse yoghurt ken ik niet kan het ook met andere soorten van yoghurt zoals griekse of waar kan je die turkse yoghurt kopen

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Dit kan ook met Griekse yoghurt. Turkse yoghurt is bij de beter gesorteerde supermarkten te vinden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen