• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

De vulling van deze pide is met een mengsel van 3 soorten kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Hartig
1
4
Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel – Zo at je Turks brood nog nooit. Dit heerlijke zachte brood gemaakt met yoghurt wordt royaal gevuld met een romig kaasmengsel.

Wat is een pide ?

Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kan kopen heet ook pide, maar wij noemen het Turks brood. Onderstaande pide is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is zeer zacht en luchtig wat weer goed combineert met de romige kaasvulling.

Het deeg

Het deeg wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft. Het lijkt een ingewikkeld brood, maar eigenlijk was het kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je ze op vele manieren royaal kan vullen omdat deze op bootjes lijkende broden opstaande randen hebben.

Een heerlijke romige kaasvulling

De vulling van deze pide is met een mengsel van 3 soorten kaas. De gebruikte kaassoorten zijn feta, ricotta en mozzarella. Om er een kleine krokante toets aan te geven voeg je wat nigellazaadjes aan het kaasmengsel toe.

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Porties: 3 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 100 gram water
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 1/2 ei
  • 15 gram verse gist
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 35 gram olijfolie
  • 200 gram mozzarella
  • 200 gram feta
  • 200 gram ricotta
  • 1 eetlepel nigella zaad
  • 1 ei
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een Turkse pide:

Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een zeer soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem. Zet het deeg in een kom, afgedekt met een stukje huishoudfolie, weg tot de hoeveelheid verdubbeld is.

Maak ondertussen de vulling: Rasp de mozzarella en de feta en meng deze met de ricotta en het ei. Doe er de helft van de nigellazaadjes bij en breng op smaak met een beetje peper uit de molen en desgewenst een klein beetje zout.

Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol deze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi een klein beetje bloem of liever nog maismeel op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak. Leg deze plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg. Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de pide met nog wat extra nigellazaadjes en een beetje grof gesneden peterselie. Serveer warm. Erg lekker erbij is een handje rucola met wat cherrytomaatjes.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - FetaKaas - MozzarellaKaas - Ricotta
DeelPin153Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Reacties 4

  1. Jacques says:
    2 jaar geleden

    Is dat niet te veel kaas voor drie broodjes …voor drie personen ?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Het is 200 gram per persoon, dit is royaal maar niet veel te veel. Graag minder kaas? dan zijn de hoeveelheden kaas makkelijk aan te passen.

      Beantwoorden
  2. saskia says:
    2 jaar geleden

    mag ik vragen turkse yoghurt ken ik niet kan het ook met andere soorten van yoghurt zoals griekse of waar kan je die turkse yoghurt kopen

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Dit kan ook met Griekse yoghurt. Turkse yoghurt is bij de beter gesorteerde supermarkten te vinden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen