• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Een Amerikaanse cheesecake met een twist van Hollandse peren

door Connie Derks
in Taart
0
0
Cheesecake met gekarameliseerde peren

En je gasten ( of jezelf ) verwennen

Cheesecake met gekarameliseerde peren – De uit Amerika afkomstige cheesecake veroverd hier ook steeds meer terrein. Deze vrij machtige gebakken cheesecake is een lekkernij waar je dan ook niet al te grote stukken van moet snijden. Zoals de naam al zegt zit er veel kaas is. Roomkaas dan wel te verstaan. Neem de volle versie. De light versie gebruik je maar voor andere dingen want als je dan eens een cheesecake bakt maak dan gelijk de lekkerste versie.

Gekarameliseerde peren

De smaak van cheesecake is vrij vlak en is ideaal om te combineren met vele andere lekkere smaken. In herfst- en wintermaanden zijn er volop Hollandse peren. Deze kun je perfect verwerken in een cheesecake. Voor dat je dit fruit in de cake kunt verwerken moet je ze eerst garen. Dit voorkomt het uitlopen van vocht uit de peren. Ook de smaak wordt er beter van want je karamelliseert ze met een beetje boter, suiker en kaneel. Het vocht wat hierbij vrij komt gebruik je door het mengsel van roomkaas, zo heb je de smaak gelijk al door de hele taart.

De bodem

Voor de bodem verkruimel je koekjes die je mengt met een klein beetje boter zodat de kruimels blijven plakken. Welke koekjes je hiervoor neemt maakt niet zo heel veel uit. Omdat in deze cheesecake peren kaneel gebruikt wordt zijn kaneelkoekjes heel toepasselijk. Ze versterken de combinatie. Je kunt ook bastogne koeken, speculaasjes of mariakoekjes gebruiken. Gebruik wat je zelf het lekkerste lijkt.

Cheesecake met gekarameliseerde peren karameliseren
Peren laten Karameliseren
Cheesecake met gekarameliseerde peren maken
Cheesecake maken
Cheesecake met gekarameliseerde peren
En je gasten ( of jezelf ) verwennen

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Porties: 10 tot 15 punten
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 240 gram kaneelkoekjes
  • 75 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 – 4 conference peren
  • 150 gram slagroom
  • 1/2 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cheesecake met gekarameliseerde peren:

Schil de peren en verdeel deze in 8 partjes. Verwarm de boter in een koekenpan en strooi er de 100 gram suiker en de kaneel overheen. Bak dit nu op vrij hoog vuur tot de suiker gekarameliseerd is en de peertjes verkleurd zijn. Zet een vergiet op een kom of bord en die hier de inhoud van de pan in. Laat de peertjes afkoelen, het vocht wordt gebruikt om de vulling op smaak te brengen.

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm van 20 24 cm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkste als je deze eerst licht invet met een beetje boter of olie. Knip dan de bodem op maar en snij repen voor de zijkant. Door dat de vorm ingesmeerd is zal het bakpapier blijven plakken. Verdeel de koekjesmassa over de bodem en druk goed aan. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem 15 minuten voor. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.

Meng de roomkaas, crème fraîche en de 100 gram suiker door elkaar tot een gladde massa. Voeg er een voor een de eieren en de dooiers aan toe tot deze helemaal zijn opgenomen. Roer er nu de bloem en een snufje zout goed doorheen. Als laatste voeg je het [enigszins afgekoelde] vocht van de peren erdoor.

Verwarm de oven tot 130 graden. Zet een braadslede onder het rooster en giet er een laag heet water in. Neem 8 stukjes mooie peer en bewaar deze in een bakje in de koelkast voor de afwerking. Snijd de rest van de peer stukjes nog eens in de lengte door en verdeel deze over de bodem. Giet er de vulling voorzichtig overheen en strijk glad. Zet de cheesecake op het rooster en bak de taart in 75 minuten gaar. Zet de oven uit na 75 minuten maar haal de taart er nog niet uit. Laat dit nog een uur staan. Haal dan de taart uit de oven en laat verder afkoelen. Zet nu de taart een nachtje in de koelkast om mooi op te stijven.

Neem de taart uit de vorm en zet deze op een schaal. Klop de slagroom met een beetje suiker stevig. Snij de partjes peer in de lengte door. Ze 16 noppen slagroom op de taart en leg er de partjes peer tussen. Snijd de cheesecake met gekarameliseerde peren in 16 stukjes.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - PerenKaas - RoomkaasZuivel
DeelPin43Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon- met za'atar
Bijgerecht

Labneh, een romige yoghurt dip uit Libanaon

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen