• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Een Amerikaanse cheesecake met een twist van Hollandse peren

door Connie Derks
in Taart
0
2
Cheesecake met gekarameliseerde peren

En je gasten ( of jezelf ) verwennen

Cheesecake met gekarameliseerde peren – De uit Amerika afkomstige cheesecake veroverd hier ook steeds meer terrein. Deze vrij machtige gebakken cheesecake is een lekkernij waar je dan ook niet al te grote stukken van moet snijden. Zoals de naam al zegt zit er veel kaas is. Roomkaas dan wel te verstaan. Neem de volle versie. De light versie gebruik je, maar voor andere dingen want als je dan eens een cheesecake bakt maak dan gelijk de lekkerste versie.

Gekarameliseerde peren

De smaak van cheesecake is vrij vlak en is ideaal om te combineren met vele andere lekkere smaken. In herfst- en wintermaanden zijn er volop Hollandse peren. Deze kun je perfect verwerken in een cheesecake. Voor dat je dit fruit in de cake kunt verwerken moet je ze eerst garen. Dit voorkomt het uitlopen van vocht uit de peren. Ook de smaak wordt er beter van want je karamelliseert ze met een beetje boter, suiker en kaneel. Het vocht wat hierbij vrij komt gebruik je door het mengsel van roomkaas, zo heb je de smaak gelijk al door de hele taart.

De bodem

Voor de bodem verkruimel je koekjes die je mengt met een klein beetje boter zodat de kruimels blijven plakken. Welke koekjes je hiervoor neemt, maakt niet zo heel veel uit. Omdat in deze cheesecake peren kaneel gebruikt wordt zijn kaneelkoekjes heel toepasselijk. Ze versterken de combinatie. Je kunt ook bastogne koeken, speculaasjes of mariakoekjes gebruiken. Gebruik wat je zelf het lekkerste lijkt.

Cheesecake met gekarameliseerde peren karameliseren
Peren laten Karameliseren
Cheesecake met gekarameliseerde peren maken
Cheesecake maken
Cheesecake met gekarameliseerde peren
En je gasten ( of jezelf ) verwennen
bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Porties: 10 tot 15 punten
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 240 gram kaneelkoekjes
  • 75 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 – 4 conference peren
  • 150 gram slagroom
  • 1/2 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cheesecake met gekarameliseerde peren:

Schil de peren en verdeel deze in 8 partjes. Verwarm de boter in een koekenpan en strooi er de 100 gram suiker en de kaneel overheen. Bak dit nu op vrij hoog vuur tot de suiker gekarameliseerd is en de peertjes verkleurd zijn. Zet een vergiet op een kom of bord en die hier de inhoud van de pan in. Laat de peertjes afkoelen, het vocht wordt gebruikt om de vulling op smaak te brengen.

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm van 20 24 cm met bakpapier. Dit gaat het makkelijkste als je deze eerst licht invet met een beetje boter of olie. Knip dan de bodem op maar en snij repen voor de zijkant. Door dat de vorm ingesmeerd is zal het bakpapier blijven plakken. Verdeel de koekjesmassa over de bodem en druk goed aan. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de bodem 15 minuten voor. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.

Meng de roomkaas, crème fraîche en de 100 gram suiker door elkaar tot een gladde massa. Voeg er één voor één de eieren en de dooiers aan toe tot deze helemaal zijn opgenomen. Roer er nu de bloem en een snufje zout goed doorheen. Als laatste voeg je het [enigszins afgekoelde] vocht van de peren erdoor.

Verwarm de oven tot 130 graden. Zet een braadslede onder het rooster en giet er een laag heet water in. Neem 8 stukjes mooie peer en bewaar deze in een bakje in de koelkast voor de afwerking. Snijd de rest van de peer stukjes nog eens in de lengte door en verdeel deze over de bodem. Giet er de vulling voorzichtig overheen en strijk glad. Zet de cheesecake op het rooster en bak de taart in 75 minuten gaar. Zet de oven uit na 75 minuten, maar haal de taart er nog niet uit. Laat dit nog een uur staan. Haal dan de taart uit de oven en laat verder afkoelen. Zet nu de taart een nachtje in de koelkast om mooi op te stijven.

Neem de taart uit de vorm en zet deze op een schaal. Klop de slagroom met een beetje suiker stevig. Snij de partjes peer in de lengte door. Ze 16 noppen slagroom op de taart en leg er de partjes peer tussen. Snijd de cheesecake met gekarameliseerde peren in 16 stukjes.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaasKaas - RoomkaasZuivel
DeelPin65Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

Reacties 2

  1. Mieke, says:
    5 maanden geleden

    Hoi conny,

    Heb je perentaart gemaakt .
    De smaak is superlekker .
    Had koekbastogne gebruikt .
    Vraag is er nog een ander alternathief voor monchou?.
    Dat wilde ik graag weten .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 maanden geleden

      Fijn dat de taart in de smaak is gevallen Mieke. In plaats van monchou kun je ook de volle roomkaas van Philadelphia nemen, deze is iets makkelijker te verwerken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen