Gegrilde champignons – Champignons zijn vaak een onderdeel van een ander gerecht. Maar ook in hun eentje kunnen ze erg lekker zijn. In dit lekkere bijgerechtje zetten we dus de champignon zelf in het zonnetje! We geven ze eerst een lekkere marinade van olijfolie en wat kruiden en specerijen, waardoor ze een lekker Mediterraan smaakje krijgen. Daarna grillen we de hele champignons in een paar minuten gaar op de gloeiende kolen. Makkelijker kan bijna niet. Zo heb je heel snel een lekker bijgerechtje, dat volledig bestaat uit groenten. Gegrilde groenten zijn weer eens wat anders om bij een barbecue te geven dan de gebruikelijke salades. Combineer de gegrilde champignons bijvoorbeeld met geroosterde maiskolven of spiesjes met verschillende groenten.
Champignons uitzoeken
Je kunt voor deze gegrilde champignons het beste kiezen voor wat de grotere champignons. Middelgroot tot grote exemplaren voldoen prima. Wil je liever kleine champignons gebruiken? Rijg ze dan aan spiesjes om te voorkomen dat ze door het rooster in het vuur vallen. Voor dit recept hebben wij gekozen voor kastanjechampignons. Deze bruine paddenstoeltjes bevatten minder vocht dan hun witte soortgenoten. Dat betekent dat ze tijdens de bereiding minder zullen slinken dan hun witte soortgenoten. Bovendien hebben kastanjechampignons een wat vollere, meer nootachtige smaak dan witte champignons. Mocht je toevallig witte champignons in huis hebben, dan kun je er uiteraard voor kiezen om deze gewoon te gebruiken.
De 10 lekkerste groenten om te grillen
Barbecue seizoen? Dat is niet alleen maar vlees of vis. Lekker Tafelen zet ook de 10 lekkerste groenten om te grillen op een rij.
Gegrilde champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kastanjechampignons
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 à 1 theelepel chilivlokken
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde champignons:
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of wrijf ze voorzichtig schoon schoon met een stuk keukenpapier. Spoel ze niet af onder de kraan. Doe de champignons in een grote schaal.
Meng in een kom de olijfolie met de oregano, de tijm, het gerookt paprikapoeder en de chilivlokken. Breng op smaak met zout naar smaak.
Doe de marinade bij de champignons in de schaal en zorg dat ze allemaal een laagje marinade krijgen. Het kan gebeuren dat de olie in de champignons trekt, maar dat is geen probleem.
Gril de champignons op het rooster van een hete barbecue in een paar minuten gaar. Draai ze met een tang regelmatig om om te voorkomen dat ze verbranden.
Serveer de gegrilde champignons direct.
Tafel lekker !!