Geroosterde spruitjes met pompoen – Bij veel mensen hoef je niet aan te komen met spruitjes. Toch is dit echt heel zonde. Deze minikooltjes zijn namelijk echte vitaminebommetjes. In de zoektocht naar spruitjes die wel lekker gevonden worden ontdekten we de geroosterde spruitjes.
Heel veel lekkere groenten
Spruitjes roosteren in plaats van koken zorgt al voor een hele andere smaakbeleving. Je zou dat echt eens moeten proberen. Combineer de geroosterde spruitjes vervolgens eens met een andere groente, zoals in dit recept met pompoen. Daarmee breng je kleur in het bijgerecht en worden spruitjes ineens een stuk feestelijker. De geroosterde spruitjes met pompoen kun je snel en makkelijk (van tevoren) bereiden. Als je ze van tevoren bereidt zet je ze voor de maaltijd alleen nog even 20 minuten in de oven.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Spruitjes recepten; Zet het seizoen op tafel
Ontdek de lekkerste spruitjes recepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.
Geroosterde spruitjes met pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram spruiten
- 1 flespompoen
- 70 gram pecannoten
- 100 gram gedroogde cranberry’s
- 1/4 theelepel zout
- 5 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels maple syrup
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geroosterde spruitjes met pompoen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de spruiten schoon, snijd het kontje eraf en verwijder losse bladeren. Halveer de spruiten. Doe de spruiten in een kom en meng ze met 2 eetlepels olijfolie en het zout.
Neem een bakplaat en leg hierop een stukje aluminiumfolie. Leg de spruiten vervolgens met de snijkant naar beneden op de bakplaat. Rooster ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil de pompoen en verwijder het vruchtvlees en de pitten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Meng de pompoen in een kom met 1 eetlepel olijfolie, 3 eetlepels maple syrup en de kaneel. Mix dit goed en doe vervolgens de pompoen op een met een laagje aluminiumfolie bedekte bakplaat en plaats voor 20 tot 25 minuten in de oven.
Ik heb beide groenten te gelijk in de oven gedaan door met aluminiumfolie een “muurtje” te maken.
Neem de geroosterde spruitjes uit de oven en doe in een schaal. Meng hierdoor de pecannoten en de cranberry’s. Schenk hierover de resterende maple syrup.
Tafel lekker !!
Ziet er heerlijk uit, en ik wil dit deze week gaan maken. Even een vraagje: moeten de cranberry’s nog worden geweekt ?
Leuk Ria. En het weken van de cranberries is niet nodig. Ze zwellen iets door de warmte van de groenten en dat is echt voldoende ?
Leuke een lekkere recepten. Tip: gebruik wat minder vaak alufolie. Vaak kan ook zonder of gebruik bakpapier. Jullie weten vast wel waarom
Groet, Hans