Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geroosterde spruitjes met pompoen

Dit recept met geroosterde spruitjes en pompoen maakt dat zelfs iemand die totaal niet gek is op spruiten kan genieten van deze kleine groene knolletjes.

1 6.579

Geroosterde spruitjes met pompoen – Spruitjes, zo’n typische groente waar je van houdt of welke je “haat”. Ik behoor toch wel mijn hele leven al tot de laatste categorie. Wat veelal betekent dat ik ook niet graag kook met spruiten en voor mijn huisgenoten inhoudt dat er slechts zelden spruiten op tafel staan. Jammer, vind vooral mijn oudste dochter want zij is gek op spruiten. Om een ieder tevreden te houden ga ik op zoek naar manieren om spruiten te bereiden zo dat ik ze zelf ook eet en wie weet zelfs wel lekker ga vinden.

Met dit recept ben ik op de goede weg, door spruiten te combineren met pompoen, ze te roosteren in plaats van te koken en er een klein zoetje aan toe te voegen kreeg ik een bijgerecht waar ik zelf echt van heb zitten smullen.

Je maakt het snel en makkelijk en kunt het zelfs al van te voren helemaal klaar zetten. Als je dan wil gaan eten hoef je het slechts nog in de oven te zetten voor 20 minuten et voila.

Geroosterde spruitjes met pompoen

Bijgerecht voor 4 personen

 • 750 gram Spruiten
 • 1 Flespompoen
 • 70 gram Peccannoten
 • 100 gram gedroogde Cranberry’s
 • 1/4 theelepel Zout
 • 5 eetlepels Olijfolie
 • 5 eetlepels Maple syrup
 • 1/2 theelepel Kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spruiten schoon, snijd het kontje eraf en verwijder losse bladeren. Halveer de spruiten. Doe de spruiten in een kom en meng ze met 2 eetlepels olijfolie en het zout.

Geroosterde spruitjes met pompoen

Neem een bakplaat en leg hierop een stukje aluminiumfolie. Leg de spruiten vervolgens met de snijkant naar beneden op de bakplaat.  Rooster ze 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil de pompoen en verwijder het vruchtvlees en de pitten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Meng de pompoen in een kom met 1 eetlepel olijfolie, 3 eetlepels maple syrup en de kaneel.  Mix dit goed en doe vervolgens de pompoen op een met een laagje aluminiumfolie bedekte bakplaat en plaats voor 20 tot 25 minuten in de oven.

Ik heb beide groenten te gelijk in de oven gedaan door met aluminiumfolie een “muurtje” te maken.

Neem de groente uit de oven en doe in een schaal. Meng hierdoor de pecannoten en de cranberry’s. Schenk hierover de resterende maple syrup.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
 1. Hans van der Baan zegt

  Leuke een lekkere recepten. Tip: gebruik wat minder vaak alufolie. Vaak kan ook zonder of gebruik bakpapier. Jullie weten vast wel waarom

  Groet, Hans

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer