Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Recepten met pompoen; En wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen in de hoofdrol. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

0 10.714

Recepten met pompoen; En wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen? – In augustus of september zie je ze weer overal. Pompoenen! Ze zijn hartstikke decoratief en als ik het over pompoenen heb begint mijn gezelschap altijd direct over Halloween. Oké, ik begrijp het, maar zelden of nooit hoor ik iemand over de vele mogelijkheden in de keuken. De pompoen is vaak niet het eerste ingrediënt dat in je opkomt als je je weer eens afvraagt wat je vanavond weer gaat eten. En toch is dat doodzonde. De pompoen is een super inspirerende groente. Kijk maar mee naar deze tips en recepten met pompoen.

Het ingrediënt: Pompoen

Wie met pompoenen wil koken of bakken zal er eerst wat meer van moeten weten. In alle prachtige uitstallingen langs de Nederlandse wegen vind je namelijk heel veel soorten pompoen. Welke zijn nu voor de sier, en welke kun je eten? Koop je een pompoen bij de groenteman, op de markt, of op de groenteafdeling van een supermarkt dan ben je er vrijwel zeker van dat die eetbaar is. Maar op andere plekken wordt er een stukje kennis van jezelf verwacht. Lekker Tafelen bezocht daarom een grote pompoen kwekerij in Zeeland. We vertellen je uiteraard alles over de verschillende soorten eetbare pompoenen. Lees hier hier: Pompoen, Wat Moet Je Weten En Wat Kun Je Eten?

Bereiden

Het schoonmaken of schillen van een pompoen wordt nogal eens als een vervelend klusje ervaren. We snappen dat zeker wel, maar het schoonmaken van een pompoen is echt niet zo lastig als je misschien denkt. Je moet er gewoon even handigheid in krijgen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een foto instructie online gezet. Volg je deze instructies dan heb je het schoonmaken van een pompoen in no time onder de knie.

Fotoinstructie: Het schoonmaken van een pompoen

34 x Recepten met pompoen

En nu niet direct over de soep beginnen!

Onderstaand hebben we heel veel recepten met pompoen op een rij gezet. Meestal gaat het dan al heel snel om de pompoensoep, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Ontdek het en laat je inspireren door deze recepten met pompoen.

Heb je één of meerdere van deze recepten met pompoen gemaakt? Laat ons weten of ze een succes waren in de reacties onder dit artikel. Je mag hier natuurlijk ook je eigen recepten met pompoen delen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer