• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Meiraapjes als zoet en exotisch bijgerecht

door Samantha
in Bijgerecht
meiraapjes
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Meiraapjes als zoet en exotisch bijgerecht – Meiraapjes of ook wel meiknolletje genoemd zijn kleine knolletjes die je door hun vrolijk kleurtjes gelijk in de lentestemming brengen, wit met een vrolijke lichtpaarse kraag. De smaak doet wel denken aan radijs, toch is een meiknolletje wat zachter en milder van smaak en laat zich het best omschrijven als zoet maar hartig tegelijk.

Dit recept met meiraapjes is zo simpel maar geeft zo’n lekker resultaat dat het hier zeker vaker op tafel zal verschijnen, eens geen aardappeltjes bij de maaltijd maar deze heerlijke geroosterde raapjes, gesneden in blokjes en overgoten met een soort glazuur gemaakt van boter en kruiden.

De kardemom die zijn exotische geur en smaak afgeeft, het zoete van maple syrup in combinatie met de geroosterde raapjes maakt dit tot een overheerlijk bijgerecht.

Meiraapjes als zoet en exotisch bijgerecht

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 meiraapjes
  • 3 el olie
  • 1 tl (zee)zout
  • 30 gram ongezouten boter
  • 3 el maple syrup
  • 1/4 tl vanille extract
  • snuf rode peper vlokken
  • 1/4 tl koriander
  • 1/4 tl kardamom
  • 1 tl sap van een limoen
  • wat fijn gesneden platte peterselie ( decoratie )

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de knolletjes met een dunschiller en snijd ze in blokjes, probeer in verband met evenredige garing gelijke grote van de blokjes aan te houden. Doe de blokjes in een kom en meng ze met de olie en het zout. Meng goed door elkaar zodat de blokjes allemaal bekleed zijn met de olie.
Leg de blokjes in een braadslee of eventueel een vierkant bakblik en bak ze in de oven voor 20 minuten. Schep de blokjes na 20 minuten even om en bak ze verder tot ze gaar en lekker bruin gekleurd zijn.

Terwijl de blokjes in de oven liggen maak je alvast het glazuur. Doe hiervoor de boter in een kleine sauspan en verwarm op een laag vuur. Roer er zachtjes de maple syrup, de vanille en de rode peper vlokken doorheen. Als laatste voeg je de koriander en de kardamom toe. Als de saus goed verwarmt is neem je hem van het vuur.

Doe de geroosterde meiraapjes in een kom en verhit indien nodig de saus nog even lichtjes en roer er de limoensap doorheen. Schenk de saus nu  over de blokjes en meng het geheel voorzichtig met elkaar. Schep de meiraapjes nu in een schaal en decoreer met de peterselie.

Je kunt dit gerecht eventueel al een dag van te voren maken, om het opnieuw warm te maken doe je de blokjes (zonder de peterselie) in een antiaanbakpan en verwamt het lichtjes op een laag vuurtje. Wel af en toe voorzichtig even omscheppen. Verdeel de peterselie erover op het moment dat je het gaat serveren.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Meiraap

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenfriet van meiraap
Bijgerecht

Ovenfriet van meiraap met een avocadodip

Ovenschotel met meiraap en venkel
Ovenschotel

Ovenschotel met meiraap en venkel

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen