De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK). In Duitsland kom je op elke hoek van de straat wel een snackbar tegen (imbiss). Je kunt er van alles krijgen, maar niet zo als bij ons. Schnitzels met friet, patat, een portie macaroni (Nudeln), een braadworst, hamburger of een halve kip met friet. Het bekendste is wel de in Berlijn uitgevonden Currywurst. Een grillworst, meestal twee die in plakjes zijn gesneden en die baden in pittige kerriesaus met friet of broodje. Lekker hoor. Eet dit als eenvoudige lunch of tussendoortje. Bij de Aldi of Lidl heb je ze soms voorverpakt uit de koeling, maar die zijn lang niet zo lekker als je ze zelf maakt. Neem Thüringer Roster, Nürnberger (te koop bij o.a. Lidl) of verse braadworst. Dit recept komt uit een Oost-Duits kookboek wat ik ooit gekregen heb. Worst lekker pittig, Mmmmm…..
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept. Want als je een braadworst bij de slager koopt weet je altijd dat je vers vlees hebt zonder rare toevoegingen.
- 8 verse braadworsten
- 2 uien (fijn gehakt)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 250 gr ketchup
- 3 el balsamico
- 2 el honing
- ½ el sojasaus
- 1 tl chilipoeder
- 2 el kerriepoeder
Braadworst grillen of bakken. Hak de uien heel fijn en braad glazig in een beetje olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water. Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken. Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder. Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water. Snijd de worsten in stukjes, twee per persoon. Lekker laten baden in de saus en er nog wat kerriepoeder overheen strooien. Lekker pittig. Serveer met knapperige verse frietjes, een hard broodje en smullen maar. Dit is de echte zoals je hem proeft in Berlijn, Brandenburg, Sachsen of elders in Duitsland
Geweldig goed en smaakte overheerlijk. Een beetje pittig, maar daar hou ik wel van. Super recept, welke meteen op FB gedeeld heb.