Gevuld broodje Hawaï – Lekker als makkelijke maaltijd of lunch
Nostalgie
Bij een blik ananas moet ik aan vroeger denken. Toen kregen we op zondagavond vaak een sneetje Hawaï, een snee brood belegd met gekookte ham, een schijf ananas en daarop een plak kaas. Dit ging dan onder de grill en in het holletje van de ananas kwam als het uit de oven kwam, een beetje cocktailsaus. Deze fijne herinneringen brachten me op het idee om een broodje Hawaï er van te maken, iets andere ingrediënten maar echt niet minder lekker.
Gevuld broodje Hawaï
Voor 10 broodjes:
- 10 bruine afbakbroodjes
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- zout/ peper naar smaak
- 1 ei
- 2 eetlepels chilisaus
- 10 schijven ananas
- 150 gram geraspte kaas
Snij de broodjes van bovenaf schuin in zodat je er een driehoek uit kan halen. Haal er wat kruim uit om plaats te maken voor het gehakt. Verkruimel het kruim en meng het met de kruiden en het ei. Meng het gehakt er door heen. Neem gehakt naar wens, ik nam half om half maar ieder ander gehakt kan ook. Zet opzij.
Snij de groenten klein. Bak de groenten aan in een klein beetje olijfolie en voeg er dan het gehaktmengsel aan toe. Verdeel het met een houten lepel tot kruimels. Proef het gehakt en breng eventueel nog op smaak. Voeg 2 eetlepels chilisaus toe en zet uit. Het gehakt hoeft maar kort gebakken te worden, net gaar is goed, het gaat tenslotte nog de oven in.
Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Snij de ananas doormidden en leg deze op het gehakt en verdeel hier de kaas over. Bak de broodjes 20 minuten in een oven van 200 graden tot de broodjes goed heet zijn en de kaas gesmolten.
Lekker met een salade van ijsbergsla, appel, bleekselderij en ananas.
Tafel lekker!