Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit

Heb je ze wel eens zien liggen bij de bakker? Van die heerlijke koffiebroodjes in de vorm van een krakeling gevuld met het heerlijkste verse fruit. Nu het zomerfruit er weer aan staat te komen misschien een leuk idee om ze eens zelf te maken.

0 3.464

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit – Heb je ze wel eens zien liggen bij de bakker? Van die heerlijk knapperige krakelingen met lekker vers fruit erop? Ik vind ze maar moeilijk te weerstaan met hun vrolijke kleuren, het is toch een plaatje zo met dat verse fruit. En nu het zomerfruit er weer aan staat te komen leek het me wel een leuk idee om ze eens zelf te maken.

Deze krakelingen zijn gemaakt van getoerd gerezen deeg beter bekend als croissantdeeg.

Als je lekker een middagje therapeutisch wil gaan bakken is het leuk om dit deeg zelf te maken. Het is even wat werk maar de smaak is zoveel lekkerder. Ben je een makkelijke bakker of heb je even niet zoveel tijd dan kun je ook een blikje croissantdeeg nemen. Negeer dan de stippellijntjes die de fabrikant al in het deeg heeft geperst.


Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit

Maak het getoerd gerezen deeg. Ik heb van het genoemde recept de helft genomen voor ongeveer 12 krakelingen.

Maak éénmaal het recept van de banketbakkersroom en laat deze afkoelen. Een gedeelte ervan wordt in de krakelingen meegebakken en een gedeelte ervan wordt er na het bakken op gespoten.

vruchtenkrakeling (1)Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 25 cm lang en 1 cm dik. Snijd hiervan stroken van 1,5 cm breed. Leg op ieder uiteinde van een strook je handen en rol het deeg in tegengestelde richting zodat je een wokkel effect krijgt. Leg de opgerolde strook in een krakeling vorm en druk licht aan zodat het deeg niet los laat. Leg ze met voldoende tussen ruimte op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Doe in iedere holte een lepel banketbakkersroom,en laat de broodjes een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Wanneer de broodjes zijn afgekoeld spuit dan op de al gebakken banketbakkersroom nog een beetje verse banketbakkersroom, dit is voor de smaak maar ook omdat de vruchten dan beter op de plek blijven liggen. Nu kun je de krakeling met fruit naar keuze beleggen. Je kan er voor kiezen om het fruit te abricoteren. Neem hiervoor dan 3 eetlepels abrikozen jam verdunt met 2 eetlepels water en kook dit even in. Strijk dan voorzichtig wat van de jam met een kwastje op het fruit. Je gebak zal hier mooi van gaan glanzen en de smaak zal zoeter zijn.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer