• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Kookschool

Zelfgemaakte banketbakkersroom, zo lekker

door Samantha
in Kookschool
0
0
zelfgemaakte banketbakkersroom

Zelfgemaakte banketbakkersroom, zo lekker –Ā Banketbakkersroom, gele room of crĆØme patissiĆØre allemaal benamingen voor die ene heerlijke gele vla-achtige crĆØme die we vooral vaak terug zien in tompoezen, eclairs, vlaaien en soesjes. Mij doet het altijd denken aan dat ene kleine bakkerswinkeltje vlakbij mijn ouderlijk huis. Heel wat keren ben ik daar met 2 kwartjes in de hand binnen gestapt en bestelde dan een heerlijk vers puddingbroodje, rijkelijk gevuld met deze gele room en versierd met een flinke hoeveelheid poedersuiker, de room was vaak nog een beetje warm. Als kind voelde ik me de koning te rijk met zo’n lekkernij in de hand.

Zelf maken, helemaal niet moeilijk

De banketbakkersroom is nog steeds een groot onderdeelĀ van de hedendaagse patisserie. Geheel onterecht wordt er vaak gedacht dat het zelf maken van deze room ingewikkeld en tijdrovend is maar niets is minder waar. In de meeste supermarkten kunt u tegenwoordig een instantpoeder voorĀ banketbakkersroom vinden tussen de diverse bakproducten en waarschijnlijk is die inderdaad iets minder arbeidsintensief en ietsĀ minder tijdrovend, maar aan smaak levert u met deze instantpoeder fors in. De lekkerste banketbakkersroom maakt u echt zelf.

zelfgemaakte banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 90 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram bloem

Schenk de melk in een pan, snijdt het vanille stokje in de lengte door de midden en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Doe het merg en het uitgeschraapte vanillestokje bij de melk en breng dit aan de kook. Zodra het kookt het vuur op laag draaien.

Doe in een kom de eidooiers en de suiker en klop dit flink lobbig. Voeg de bloem toe en klop nog even flink door. Schenk een kleine beetje van de hete melk op het eimengsel en klop direct flink door. Roer goed zodat de eieren niet de kans krijgen om te gaan stollen door de warmte van de melk. Schenk het eimengsel bij de resterende melk in de pan.

banketbakkersroom (9)Verhit het geheel, onder voordurend roeren, opnieuw totdat het gaat binden. Laat het een minuut of twee doorpruttelen zodat de bloem gaar kan worden. Neem een platte schaal of bord en spoel deze af onder koud water, door de schaal eerst af te spoelen zal uw room niet gaan plakken aan de schaal. Schenk de room op de schaal en laat het geheel, afgedekt met een stukje huishoudfolie, afkoelen, De huishoudfolie voorkomt velvorming. Verwijder voor u uw banketbakkersroom gaat gebruiken het uitgeschraapte vanillestokje. Voor gebruik de bankerbakkersroom nog even opkloppen.

Nog meer lekkers met banketbakkersroom

OmĀ een andereĀ smaak aan uw banketbakkersroom te geven kunt u de melk of een gedeelte van de melk vervangen door een vruchtensap of vruchtenpuree.

Zwitserse room krijgt u als u door uw banketbakkersroom 1/3 deel stijfgeklopte slagroom spatelt.

Ook uw botercrĆØme kunt u verrijken door er een gelijk deel banketbakkersroom aan toe te voegen.

Tags: EierenZuivelZuivel - Melk
DeelPin81Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Kernhem
Kookschool

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Nederlandse boerenkaas
Kookschool

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus
Kookschool

Roomsaus of Bechamelsaus

Roquefort
Kookschool

Roquefort; Wereldberoemde Franse kaas

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

groenten om te grillen
Kookschool

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen