• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Aardappelpoffertjes met zuurkool uit Zuid-Tirol ( Erdäpflblattlan )

door Redactie
in Hoofdgerecht
0
0
Aardappelpoffertjes met zuurkool uit Zuid-Tirol ( Erdäpflblattlan )

Aardappelpoffertjes met zuurkool uit Zuid-Tirol ( Erdäpflblattlan ) – Je kan zoveel met aardappel doen. Je kan aardappels poffen, bakken, frituren, rösti van maken, kroketjes etc etc. Aardappelpoffertjes is veel minder bekend en de combinatie met zuurkool is echt fantastisch. Het is een Zuid-Tirools gerecht en echt zo’n gerecht dat je na een koude dag buiten lekker vult. Toch is het dankzij de zuurkool ook weer niet te zwaar en kan er nog een braadworst bij worden geserveerd.

Als je dit gerecht echt snel op tafel wil hebben, kan je met de snelkookpan de bereidingstijd aanzienlijk verkorten. We hebben daarom in het recept ook de tijden en de standen voor een bereiding met de snelkookpan aangegeven.

Zuurkool

Zuurkool; niet alleen in de stamppot!

Wat weet jij van verse zuurkool? Want ondanks dat deze gefermenteerde kool een bewerkt product is, is er verse en gekookte zuurkool te koop.

Aardappelpoffertjes met zuurkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g zuurkool
  • 3/4 l water
  • 100 g spek/spekjes
  • 3 jeneverbessen
  • 5 peperkorrels
  • 1/2 tl komijn
  • 1 laurierblad
  • 50 g boter
  • 100 g ui, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 el bloem
  • zout en peper uit de molen
  • 350 gr geschilde aardappelen (345 gram gekookt)
  • 1 eidooier
  • 1 el boter, gesmolten
  • 115 g bloem
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • zout
  • bakolie

Bereidingswijze van dit recept

Aardappelpoffertjes met zuurkool met je zo:

Zuurkool:
Om het zuur wat te verminderen van de zuurkool kun je de zuurkool even spoelen onder koud water. Giet het water bij de zuurkool, voeg spek (reepjes), jeneverbessen, peperkorrels, komijn, laurierblad en zout toe en laat het ongeveer 1 uur zacht koken. Heb je een snelkookpan, gaar dan de zuurkool 10 minuten op stand 1. Verwarm de boter, stoof er de ui en look in, strooi er 1 eetlepel over. Meng dit door de zuurkool en voeg zout en peper toe naar smaak.

Aardappeldeeg:
Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gedurende ca. 20 minuten in gezouten water, giet af en laat uitdampen. In de snelkookpan: 6 minuten op stand 2. Pureer de aardappelen, het liefst met een aardappelpers, meng met de eidooier en 1 eetlepel gesmolten boter en laat afkoelen. Kneed 115 gram bloem, nootmuskaat en zout door het deeg.

Aardappelpoffertjes:
Verhit een pan met een ruime laag olie op middelhoog vuur. Zet een lepel in een kommetje water ernaast. Vorm een kleine walnoot van het deeg en leeg deze in de hete olie. Druk met de achterkant van de lepel plat tot ongeveer 2 a 3 mm dikte. Herhaal dit tot de pan vol ligt. Draai ze om wanneer ze bruin zijn. Als de achterkant van de lepel aan het deeg blijft plakken, doop dan de lepel weer even in het kommetje water. Haal ze uit de pan als ze aan beide kanten mooi bruin zijn geworden en leg ze op een bord dat is bekleed met keukenpapier. Houd ze daarna eventueel nog even warm in een voorverwarmde oven totdat de overige aardappelpoffertjes zijn gebakken.

Serveer de aardappelpoffertjes met de zuurkool.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenOostenrijk
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen