• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
3
Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie, een niet direct voor de hand liggende combinatie. Maar geloof me, door de abrikoos komt het gerecht tot leven. Een beetje tijm, een beetje ontbijtspek erbij en je hebt een ware smaakexplosie. Maak hem op een tropisch warme dag samen met een frisse groene salade. Het maken van deze taart kost je alles bij elkaar ongeveer 1,5 uur. Heb je minder tijd neem dan gerust kant-en-klare bladerdeeg voor de bodem. Is brie niet echt jouw kaas, probeer het dan eens met geitenkaas.

Wist je dat de abrikoos pas sinds 2009 in Nederland geteeld wordt? De abrikoos is erg gevoelig voor vorst dus de tuinders durfden het niet aan. Door allerlei nieuwe technieken is het nu mogelijk, ondanks de weersomstandigheden in Nederland, een goede oogst te verwachten. In de privé boomgaarden zijn er altijd wel abrikozen te vinden geweest, maar de oogst was dan altijd vrij gering omdat de bloesem vaak bevroor.

De kern van abrikozenpitten wordt vaak samen met witte bonen meel gebruikt voor banketbakkersspijs. Deze banketbakkersspijs is een goedkope vervanger voor amandelspijs.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram bloem ( bodem )
  • 150 gram boter ( bodem )
  • 1 ei ( bodem )
  • 50 gram koud water ( bodem )
  • 250 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 200 gram brie
  • 50 gram ontbijtspek
  • 4 abrikozen
  • takjes tijm
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • peper en zout
  • 50 gram gebroken cashewnoten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kaastaart met abrikozen:

De bodem:

Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze samen met de rest van de ingrediënten kort door elkaar tot de bloem goed vermengd is. Verpak in huishoudfolie en leg minimaal een half uur in de koelkast om wat steviger te worden. Smeer een vorm van ongeveer 24 cm in met boter.

Kneed het deeg na de rust even kort door en rol uit tot een grote ronde plak die royaal genoeg is voor de vorm. Druk goed aan in de vorm en snijd de randen af. Prik de bodem in met een vork om luchtbellen te voorkomen. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul de bodem met een steunvulling (gedroogde erwten of bonen zijn heer heel geschikt voor en meerdere malen te gebruiken). Bak de bodem 15 minuten voor op 180 graden. Haal de steunvulling met het papier eruit.

De vulling:

Klop de ricotta los met de eieren en wat peper en zout en giet dit in de bodem. Verdeel de brie in niet te kleine stukken en verdeel dit over de vulling. Verdeel de abrikozen in vier stukken, en steek deze in de vulling met de ronde kant naar boven. Snijdt de plakjes ontbijtspek in vier stukken en verdeel ook deze. Verdeel de honing over de taart en bestrooi met tijm cashewnoten, peper en zout. Bak de taart ongeveer 30 minuten op 185 graden tot dat de taart mooi stevig is in het midden. Laat de kaastaart met abrikozen kort afkoelen voordat je deze aan gaat snijden.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AbrikozenFruit - SteenvruchtenKaasKaas - Ricotta
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine
Hoofdgerecht

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Maaltijdsalade met verse zalm
Visgerechten

Maaltijdsalade met verse zalm

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Reacties 3

  1. Maaike says:
    6 jaar geleden

    Is het raadzaam om, als je kant en klare bladerdeeg gebruikt, dit even voor te bakken voordat je de vulling er op doet? Mij gebeurt het zo vaak dat de bodem niet gaar wordt omdat de vulling zo vochtig is.

    Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      In het recept staat beschreven hoe je deze taart het beste bakt. Hier wordt ook gebruik gemaakt van blind bakken.

      Beantwoorden
  2. joke.verhoek-hendriksen says:
    8 jaar geleden

    Ziet er heel lekker uit!
    Duidelijk beschreven” en leuk dat er een stukje informatie bij zit!
    Succes!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen