• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Loaded fries met zalm en avocado

Zelfgebakken patat met een heerlijke topping van vis en avocado

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
loaded fries met zalm en avocado

Loaded fries met zalm en avocado – Patat met vis hoeft niet altijd kibbeling te zijn, ga ook eens voor een luxe versie zoals deze loaded fries zalm avocado.

Loaded fries met vis

Als we over friet of patat met vis praten wordt er al snel aan kibbeling of een grote schaal mosselen met een portie friet gedacht. Natuurlijk is er de klassieke Fish & Chips. Loaded fries is anders, hier “laden” we allerlei ingrediënten op de friet om er een groot feest van te maken.

Deze versie is gemaakt met de zeer populaire zalm. Deze is makkelijk te verkrijgen en te bereiden. Heel veel extra werk is zo’n loaded fries met zalm niet en dat beetje extra aandacht maakt dat de presentatie je zal doen watertanden. De zalm wordt kort gebakken en de tomaatjes worden even mee verwarmd, en verder is het even de avocado snijden en het sausje mengen, dat valt mee toch?

De reepjes zalm zijn in een mum van tijd gaar

Met zelf gesneden friet het allerlekkerste

Loaded fries met zalm kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Loaded fries met zalm en avocado

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg friet
  • 400-500 gram zalm
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 augurk
  • cajunkruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loaded fries met zalm en avocado:

Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept. Snijd de augurk in superfijne blokjes. Meng voor de saus de mayonaise met tomatenketchup, de augurk en cajunkruiden naar wens. Snijd de zalm in reepjes van ongeveer 1 cm dikte, snijd wanneer de plakjes erg lang zijn deze nog een keer door, bestrooi met een klein beetje cajunkruiden. Verdeel de avocado in kwarten, verwijder de schil en snijd in dunne plakjes. Bak de friet en in dezelfde tijd verwarm je een koekenpan of wok en bakt daar in een beetje olie de zalm kort tot deze bijna gaar is. Haal de zalm uit de pan en doe er de kerstomaatjes in. Pof deze even op een hoog vuur tot ze goed heet zijn. Doe de zalm weer in de pan en zet het vuur uit.

Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi eventueel licht met zout. Verdeel de rucola met daarop de zalm en tomaat over de 4 porties friet. Schep er een beetje saus over en leg aan een zijde 1/4 avocado. Serveer de loaded fries met zalm en avocado direct.

Tafel lekker !!

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

lasagne met zalm
Ovenschotel

Lasagne met zalm

verse zalm uit de oven
Ovenschotel

Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

Rijkgevulde vissoep
Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

zalmspiesjes voor de barbecue
Visgerechten

Zalmspiesjes voor de barbecue

pastasalade met verse zalm
Pastagerechten

Pastasalade met verse zalm

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Maaltijdsalade met verse zalm
Visgerechten

Maaltijdsalade met verse zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Neem een zak tortillachips en serveer met een salsa van komkommer en appel. Dit is echt een gangmaker met het motto: Lekker Gezellig Tafelen.

Check het recept of lees de info
scharrelkip in sinaasappel marinade

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen