Loaded fries met zalm en avocado – Patat met vis hoeft niet altijd kibbeling te zijn, ga ook eens voor een luxe versie zoals deze loaded fries zalm avocado.
Loaded fries met vis
Als we over friet of patat met vis praten wordt er al snel aan kibbeling of een grote schaal mosselen met een portie friet gedacht. Natuurlijk is er de klassieke Fish & Chips. Loaded fries is anders, hier “laden” we allerlei ingrediënten op de friet om er een groot feest van te maken.
Deze versie is gemaakt met de zeer populaire zalm. Deze is makkelijk te verkrijgen en te bereiden. Heel veel extra werk is zo’n loaded fries met zalm niet en dat beetje extra aandacht maakt dat de presentatie je zal doen watertanden. De zalm wordt kort gebakken en de tomaatjes worden even mee verwarmd, en verder is het even de avocado snijden en het sausje mengen, dat valt mee toch?
De reepjes zalm zijn in een mum van tijd gaar
Met zelf gesneden friet het allerlekkerste
Loaded fries met zalm kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.
Loaded fries; de patat met extra’s
Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Loaded fries met zalm en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg friet
- 400-500 gram zalm
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 avocado
- 50 gram rucola
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 augurk
- cajunkruiden
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loaded fries met zalm en avocado:
Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept. Snijd de augurk in superfijne blokjes. Meng voor de saus de mayonaise met tomatenketchup, de augurk en cajunkruiden naar wens. Snijd de zalm in reepjes van ongeveer 1 cm dikte, snijd wanneer de plakjes erg lang zijn deze nog een keer door, bestrooi met een klein beetje cajunkruiden. Verdeel de avocado in kwarten, verwijder de schil en snijd in dunne plakjes. Bak de friet en in dezelfde tijd verwarm je een koekenpan of wok en bakt daar in een beetje olie de zalm kort tot deze bijna gaar is. Haal de zalm uit de pan en doe er de kerstomaatjes in. Pof deze even op een hoog vuur tot ze goed heet zijn. Doe de zalm weer in de pan en zet het vuur uit.
Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi eventueel licht met zout. Verdeel de rucola met daarop de zalm en tomaat over de 4 porties friet. Schep er een beetje saus over en leg aan een zijde 1/4 avocado. Serveer de loaded fries met zalm en avocado direct.
Tafel lekker !!