Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen – Vanaf zo’n beetje september kun je deze ovenpasta met pompoen en paddenstoelen met trots serveren. Zowel de pompoen als de paddenstoelen passen natuurlijk uitstekend in de herfstmaanden. Hiermee zet je echt het seizoen op tafel.
Een dagje zonder vlees gaat prima lukken bij het gebruik van deze verse ingrediënten. Deze ovenpasta met pompoen is dan ook geheel vegetarisch. Het kost je even wat meer tijd dan een gewone pasta, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de schotel eventueel van tevoren klaarmaken en later in de oven bakken.
Groenten, paddenstoelen en kaas zijn de hoofdingrediënten in deze ovenpasta. Met het gebruik van de paddenstoelen kun je volop variëren. Neem gemengde paddenstoelen, of gebruik alleen champignons, net wat je zelf lekker vindt, of in huis hebt. Op deze manier krijgt jouw ovenpasta met pompoen een eigen stijl en zet je een ovenschotel op tafel waar iedereen bij van wordt.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gr pompoen, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1/2 rode peper, gehakt (of een hele als het wat pittiger mag)
- 8 blaadjes salie, gesneden
- 250 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een blokje)
- 450 gr paddenstoelen, schoon geveegd en gesneden
- 300 gr feta, in blokjes
- 2 el gehakte peterselie
- 300 gram korte pasta
- peper en zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je ovenpasta met pompoen en paddenstoelen:
Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna in een vergiet af met koud water. Laat de pasta heel goed uitlekken.
Verhit wat olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook en peper een paar minuten, tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze even mee. Schenk de bouillon erbij, en laat het geheel op een laag vuurtje stoven tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna pureer je de pompoen grof, in de bouillon, met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik niet te veel zout, de feta die je later toevoegt, is ook zout.
Verhit wat olie in een koekenpan, en bak hierin de paddenstoelen.
Meng de pasta door de gepureerde pompoen. Roer vervolgens voorzichtig de paddenstoelen, de feta en de peterselie er door.
Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal.
Bak de pasta 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden.
Tafel lekker !!
Erg lekker en weer eens wat anders dan pompoensoep of geroosterde pompoen.
Dankjewel voor je reactie! Fijn dat je er van genoten hebt!
Groet, Elise
Een geweldig recept. Makkelijk en snel te maken ook voor wie in de keuken geen prins is en bijzonder lekker. Pompoen is altijd lekker en de combinatie met knapperige paddestoelen en pasta is wonderbaarlijk. Vele variaties mogelijk.
Dankjewel voor het compliment, Ronald!??
Wanneer wordt de salie toegevoegd ?
Je kunt de salie gelijk toevoegen met de pompoenblokjes en dan meebakken.