Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Het is herfst en daarin past deze ovenpasta met pompoen en paddenstoelen perfect. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens helemaal vegetarisch.

4 641

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen – Het is herfst! Dus het is ook weer tijd voor herfstige gerechten met ingrediënten als pompoen en paddenstoelen. Ik combineerde deze twee in een heerlijke, vegetarische ovenpasta. Kost je even wat meer tijd dan een gewone pasta, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de schotel eventueel van te voren klaarmaken en later in de oven bakken.

Er zijn momenteel pompoenen in alle soorten, maten en kleuren te koop. Voor onderstaand recept is een Butternut Squash, oftewel een flespompoen gebruikt. Je kunt deze ook vervangen door een Hokkaido pompoen of een andere soort. Let er wel op dat je een eetbare pompoen hebt, want er zijn in deze tijd ook overal sierpompoenen te koop, die niet eetbaar zijn.

Wat betreft de paddenstoelen, ook hier mee kun je volop variëren. Neem gemengde paddenstoelen, of gebruik alleen champignons, net wat je zelf lekker vindt, of in huis hebt.


Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2Ovenschotel voor 4 personen

  • 750 gr pompoen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ rode peper, gehakt (of een hele als het wat pittiger mag)
  • 8 blaadjes salie, gesneden
  • 250 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een blokje)
  • 450 gr paddenstoelen, schoon geveegd en gesneden
  • 300 gr feta, in blokjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 300 gram korte pasta
  • peper en zout
  • Olie om in te bakken

Zo maak je ovenpasta met pompoen en paddenstoelen:

Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna in een vergiet af met koud water. Laat de pasta heel goed uitlekken.

Verhit wat olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook en peper een paar minuten, tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze even mee. Schenk de bouillon erbij, en laat het geheel op een laag vuurtje stoven tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna pureer je de pompoen grof, in de bouillon, met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik niet te veel zout, de feta die je later toevoegt is ook zout.

Verhit wat olie in een koekenpan, en bak hierin de paddenstoelen.

Meng de pasta door de gepureerde pompoen. Roer vervolgens voorzichtig de paddenstoelen, de feta en de peterselie er door.

Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal.

Bak de pasta 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. ronald groeneweg zegt

    Een geweldig recept. Makkelijk en snel te maken ook voor wie in de keuken geen prins is en bijzonder lekker. Pompoen is altijd lekker en de combinatie met knapperige paddestoelen en pasta is wonderbaarlijk. Vele variaties mogelijk.

    1. Elise zegt

      Dankjewel voor het compliment, Ronald!😉😊

  2. Virginie Desnock zegt

    Wanneer wordt de salie toegevoegd ?

    1. Elise zegt

      Je kunt de salie gelijk toevoegen met de pompoenblokjes en dan meebakken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer