• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
6
Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen – Vanaf zo’n beetje september kun je deze ovenpasta met pompoen en paddenstoelen met trots serveren. Zowel de pompoen als de paddenstoelen passen natuurlijk uitstekend in de herfstmaanden. Hiermee zet je echt het seizoen op tafel.

Een dagje zonder vlees gaat prima lukken bij het gebruik van deze verse ingrediënten. Deze ovenpasta met pompoen is dan ook geheel vegetarisch. Het kost je even wat meer tijd dan een gewone pasta, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de schotel eventueel van tevoren klaarmaken en later in de oven bakken.

Groenten, paddenstoelen en kaas zijn de hoofdingrediënten in deze ovenpasta. Met het gebruik van de paddenstoelen kun je volop variëren. Neem gemengde paddenstoelen, of gebruik alleen champignons, net wat je zelf lekker vindt, of in huis hebt. Op deze manier krijgt jouw ovenpasta met pompoen een eigen stijl en zet je een ovenschotel op tafel waar iedereen bij van wordt.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gr pompoen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 rode peper, gehakt (of een hele als het wat pittiger mag)
  • 8 blaadjes salie, gesneden
  • 250 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een blokje)
  • 450 gr paddenstoelen, schoon geveegd en gesneden
  • 300 gr feta, in blokjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 300 gram korte pasta
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenpasta met pompoen en paddenstoelen:

Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna in een vergiet af met koud water. Laat de pasta heel goed uitlekken.

Verhit wat olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook en peper een paar minuten, tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze even mee. Schenk de bouillon erbij, en laat het geheel op een laag vuurtje stoven tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna pureer je de pompoen grof, in de bouillon, met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik niet te veel zout, de feta die je later toevoegt, is ook zout.

Verhit wat olie in een koekenpan, en bak hierin de paddenstoelen.

Meng de pasta door de gepureerde pompoen. Roer vervolgens voorzichtig de paddenstoelen, de feta en de peterselie er door.

Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal.

Bak de pasta 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - PaddenstoelenVegetarisch
DeelPin41Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei
Ovenschotel

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Aardappelgratin met andijvie en gehakt
Ovenschotel

Aardappelgratin met andijvie en gehakt

Aardappelgratin met spinazie
Ovenschotel

Aardappelgratin met spinazie

Zuurkoolschotel uit de oven
Ovenschotel

Zuurkoolschotel uit de oven; met spek, rookworst en mosterd

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Ovenschotel

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Moussaka
Ovenschotel

Moussaka; het lekkerste Griekse comfortfood

Reacties 6

  1. Trude says:
    3 jaar geleden

    Erg lekker en weer eens wat anders dan pompoensoep of geroosterde pompoen.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Dankjewel voor je reactie! Fijn dat je er van genoten hebt!

      Groet, Elise

      Beantwoorden
  2. ronald groeneweg says:
    4 jaar geleden

    Een geweldig recept. Makkelijk en snel te maken ook voor wie in de keuken geen prins is en bijzonder lekker. Pompoen is altijd lekker en de combinatie met knapperige paddestoelen en pasta is wonderbaarlijk. Vele variaties mogelijk.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      4 jaar geleden

      Dankjewel voor het compliment, Ronald!??

      Beantwoorden
  3. Virginie Desnock says:
    4 jaar geleden

    Wanneer wordt de salie toegevoegd ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      4 jaar geleden

      Je kunt de salie gelijk toevoegen met de pompoenblokjes en dan meebakken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

vijf × vijf =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen