• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Elise de Haan door Elise de Haan
in Ovenschotel
0
6
Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen – Vanaf zo’n beetje september kun je deze ovenpasta met pompoen en paddenstoelen met trots serveren. Zowel de pompoen als de paddenstoelen passen natuurlijk uitstekend in de herfstmaanden. Hiermee zet je echt het seizoen op tafel.

Een dagje zonder vlees gaat prima lukken bij het gebruik van deze verse ingrediënten. Deze ovenpasta met pompoen is dan ook geheel vegetarisch. Het kost je even wat meer tijd dan een gewone pasta, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de schotel eventueel van tevoren klaarmaken en later in de oven bakken.

Groenten, paddenstoelen en kaas zijn de hoofdingrediënten in deze ovenpasta. Met het gebruik van de paddenstoelen kun je volop variëren. Neem gemengde paddenstoelen, of gebruik alleen champignons, net wat je zelf lekker vindt, of in huis hebt. Op deze manier krijgt jouw ovenpasta met pompoen een eigen stijl en zet je een ovenschotel op tafel waar iedereen bij van wordt.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gr pompoen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 rode peper, gehakt (of een hele als het wat pittiger mag)
  • 8 blaadjes salie, gesneden
  • 250 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een blokje)
  • 450 gr paddenstoelen, schoon geveegd en gesneden
  • 300 gr feta, in blokjes
  • 2 el gehakte peterselie
  • 300 gram korte pasta
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenpasta met pompoen en paddenstoelen:

Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna in een vergiet af met koud water. Laat de pasta heel goed uitlekken.

Verhit wat olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook en peper een paar minuten, tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak deze even mee. Schenk de bouillon erbij, en laat het geheel op een laag vuurtje stoven tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna pureer je de pompoen grof, in de bouillon, met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik niet te veel zout, de feta die je later toevoegt, is ook zout.

Verhit wat olie in een koekenpan, en bak hierin de paddenstoelen.

Meng de pasta door de gepureerde pompoen. Roer vervolgens voorzichtig de paddenstoelen, de feta en de peterselie er door.

Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal.

Bak de pasta 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - PaddenstoelenVegetarisch
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotel

Aardappelgratin met asperges

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Ovenschotel

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotel

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Ovenschotel

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Spruitjesovenschotel met Mont d'Or
Ovenschotel

Spruitjesovenschotel met Mont d’Or

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje
Ovenschotel

Ovenschotel van zuurkool met een Oosters tintje

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spekjes
Ovenschotel

Koolraapovenschotel met paddenstoelen en spek

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje
Ovenschotel

Ovenschotel prei met een Mexicaans tintje

Reacties 6

  1. Trude says:
    2 jaar geleden

    Erg lekker en weer eens wat anders dan pompoensoep of geroosterde pompoen.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel voor je reactie! Fijn dat je er van genoten hebt!

      Groet, Elise

      Beantwoorden
  2. ronald groeneweg says:
    3 jaar geleden

    Een geweldig recept. Makkelijk en snel te maken ook voor wie in de keuken geen prins is en bijzonder lekker. Pompoen is altijd lekker en de combinatie met knapperige paddestoelen en pasta is wonderbaarlijk. Vele variaties mogelijk.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Dankjewel voor het compliment, Ronald!??

      Beantwoorden
  3. Virginie Desnock says:
    3 jaar geleden

    Wanneer wordt de salie toegevoegd ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Je kunt de salie gelijk toevoegen met de pompoenblokjes en dan meebakken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen