• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

door Connie Derks
in Ovenschotel, Visgerechten
0
2
ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin – een ovenschotel met vis en een heerlijk kruidige laag groenten.

Ovenschotels makkelijk en erg lekker

Een ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin klinkt misschien moeilijk, maar het is eigenlijk zo gemaakt. Ovenschotels hebben veel voordelen; je kunt ze vooraf klaarmaken, het ziet er altijd erg smakelijk uit door dat lekkere korstje en je kunt er, zeker in deze versie, makkelijk groenten in verstoppen voor degene die altijd zeurt over de groenten.

Broccoligratin

De laag bovenop de ovenschotel met kabeljauw is een broccoligratin gemaakt van kwark, brood en broccoli, dat geeft veel smaak en voorkomt het uitdrogen van de vis tijdens het garen. De aardappels zijn al gaar maar de broccoli gaat er rauw in, die moet dus in hele kleine roosjes gesneden worden zodat ze gelijk met de vis gaar zijn. Je kunt de roosjes voorkoken, maar dit is extra werk wat niet nodig is. Broccoli hoort beetgaar te zijn, overgare broccoli is niet lekker en bevat veel minder vitamines dus dit werk kun je dan ook beter besparen.

Wanneer is de vis gaar?

Het is belangrijk dat de ovenschotel niet te lang in de oven staat, anders wordt de kabeljauw alsnog droog. Het beste is om een kernthermometer in het midden van de vis te steken en deze in te stellen op 55 graden. Bij 60 graden is de vis helemaal gaar. De tijd is afhankelijk van de starttemperatuur ongeveer 25 tot 30 minuten. Als je de ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin direct serveert, zal de vis perfect gaar zijn. Heb je geen kernthermometer? Hou dan 25 minuten aan en check even de garing voor het serveren.

ovenschotel met kabeljauw en broccoli

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

verse broccoli - Gebruik ook de steel

Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten

Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!

Vis

Vis

verse groenten

Groenten

aardappel

Aardappels

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram verse kabeljauw
  • 750 gram broccoli
  • 700 gram gekookte aardappelen, in stukjes
  • 150 gram kwark
  • 50 gram oud brood of paneermeel
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • zout en peper
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 50 ml melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kabeljauw ovenschotel met broccoligratin:

Snijd de roosjes van de broccoli en maak er hele kleine roosjes van. Snijd de onderkant van de stronk en schil die. Rasp 100 gram van de stronk en voeg er 50 gram van de roosjes aan toe. Hak dit samen zeer fijn. Snijd ook het brood heel fijn en meng de helft met de broccoli en de kwark. Breng op smaak met de mosterd en een beetje zout en peper naar smaak.

Doe hiervan 200 gram in een kommetje, dit is voor op de vis. Meng door het resterende gedeelte het ei en 50 ml melk. Voeg hier nog iets zout en peper aan toe en meng dit met de broccoli en de aardappelstukjes. Doe het groente- en aardappelmengsel in een ovenschaal.

Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg die op de aardappelen en groenten en duw het visvlees er een beetje tussen. Verdeel de broccoli kwark massa over de vis zodat die geheel bedekt is. Meng de geraspte kaas met de resterende broodstukjes en bestrooi de ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin hiermee.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de schotel in ongeveer 25 tot 30 minuten (kerntemperatuur van de vis 55 graden) goudbruin en gaar. Serveer de kabeljauw ovenschotel met broccoligratin direct om verder garen van de vis te voorkomen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin55Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Griekse garnalen
Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Moussaka
Ovenschotel

Moussaka; het lekkerste Griekse comfortfood

hamrolletjes met zuurkool uit de oven
Ovenschotel

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Reacties 2

  1. lea devriese says:
    5 dagen geleden

    Lekkere gerechten

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 dagen geleden

      Dankjewel Lea 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen