• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotel

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

door Connie Derks
in Ovenschotel
2
3
Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei – een ovenschotel boordevol groenten en kip waar iedereen nog een keer extra van opschept.

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Ovenschotels zijn ideaal om voor te bereiden en om tijd te besparen. Als je slim kookt, maak je de dubbele hoeveelheid aardappelpuree en kook je de andere helft van de bloemkool mee. Dat kun je dan vandaag al serveren met daarnaast een stukje vlees of vis en een salade. Morgen eet je dan de ovenschotel. Je maakt dan morgen alleen nog de preisaus en de kip, je stelt de schotel samen en schuift die in de oven. Dat scheelt je veel werk en veel tijd en je eet twee keer lekker en gezond.

Bechamelsaus met extra veel smaak

In deze ovenschotel met kip, bloemkool en prei zit een lekkere bechamelsaus verstopt die ook nog eens voor een extra portie groenten zorgt. Voor de saus wordt de prei eerst gestoofd. In dezelfde pan maak je een bechamelsaus waar de prei later weer in gaat. Dit zorgt voor veel smaak en past perfect bij de bloemkool.

Lekkere stukjes kip

Midden in de ovenschotel met kip, bloemkool en prei zitten stukjes kip verstopt. Hiervoor worden kippendijen gebruikt omdat die minder snel droog worden. Die stukjes kip breng je op smaak met ketjap en paprikapoeder, want door de kip een heel andere smaak te geven wordt de ovenschotel minder saai en vlak van smaak. Door deze contrasten eet je behalve gezond ook nog eens erg lekker en dat is wat zelf koken zo leuk maakt en dat met alleen maar verse ingrediënten.

Bloemkool ovenschotels recepten

Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel

Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Ovenschotel met kip, bloemkool en prei

Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kruimige aardappels geschild
  • 2 preien
  • ongeveer 500 gram bloemkool
  • 400 gram kippendijen
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 25 + 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 + 200 ml melk
  • 2 sneetjes oud brood
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een ovenschotel met kip, bloemkool en prei:

Kook de aardappels gaar en maak hier met de 25 gram boter en de 200 ml melk een smeuïge puree van. Gebruik niet direct alle melk, de hoeveelheid ligt aan de aardappels. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar.

Snijd de kippendijen in stukjes en bak ze in een klein beetje zonnebloemolie aan. Voeg er peper, zout, een beetje paprikapoeder en de ketjap aan toe en laat 10 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Snijd de prei in dunne ringen en was het goed. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en laat hierin de prei zachtjes gaar stoven. Haal de prei uit de pan en doe er de 50 gram boter in, laat smelten. Voeg er de bloem aan toe, roer goed en verwarm een paar minuten goed door zodat de bloem gaar wordt. Voeg er nu in drie gedeeltes de melk aan toe. Roer tussendoor steeds goed zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg er de prei aan toe en laat even goed doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de sneetjes brood in blokjes en besprenkel met een beetje melk en een beetje olie. Bestrooi met zout en peper.

Verdeel iets minder dan de helft van de aardappelpuree over de bodem van een ruime ovenschaal. Verdeel er de kipstukjes met de aanhangende saus over. Verdeel hierover de bloemkool roosjes. Giet de preisaus er gelijkmatig overheen. Schep er nu voorzichtig de rest van de aardappelpuree op of doe de puree in een spuitzak en spuit deze op de saus. Verdeel er de stukjes brood over.

Zet de ovenschotel met kip, bloemkool en prei ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden tot deze goed heet is. Maak je de ovenschotel vooraf? Dan moet die er natuurlijk langer in. Rechtstreeks uit de koelkast ongeveer een uur, op kamertemperatuur 45 minuten. Het beste test je dit door een mes in het midden te steken en te voelen of het gedeelte wat in de schotel stak helemaal warm is.

Tafel lekker !!

DeelPin160Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd
Bijgerecht

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei
Lunch

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

Cabrales crème met PX-stroop
Hapjes

Cabrales crème met PX-stroop

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Reacties 3

  1. Y. Pool says:
    5 maanden geleden

    Goedemorgen Connie,
    Wat een heerlijk recept.
    Kan de helft ook ingevroren worden?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 maanden geleden

      Goedemorgen, dat kan zeker, al blijft vers natuurlijk het allerlekkerste.

      Beantwoorden
      • Y. says:
        5 maanden geleden

        Bedankt voor het snelle antwoord.
        Wij zijn nog maar met z’n tweetjes, dan is het super makkelijk om de helft in te kunnen vriezen en na een drukke dag toch lekker te kunnen eten 😃
        Vriendelijke groet,
        Yvonne

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen