Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

We maken van raapsteeltjes en amandelen een pesto die we gebruiken voor deze heerlijke pasta met raapsteeltjes-pesto en feta.

0 954

Pasta met raapsteeltjes-pesto en feta – Raapsteeltjes zijn weer helemaal terug van weggeweest. De smaak heeft iets weg van rucola en spinazie. Je kan raapsteeltjes op vele manieren verwerken, mij leek het wel leuk om er samen met amandelen een pesto van te maken en dit te verwerken in een pasta. Want pesto en pasta is een klassieke combinatie die je in de Italiaanse keuken vaak tegenkomt. De pasta kleurt prachtig groen en samen met wat feta en tomaatjes vormt het een kleurrijk geheel die verrassend lekker smaakte.


Pasta met raapsteeltjes-pesto

Pastagerecht voor 4 tot 6 personen

  • 2 bosjes raapsteeltjes
  • 100 gram amandelen met vlies
  • 200 gram ontbijtspek
  • 250 gram feta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 2 lente uitjes
  • bakje mini tomaatjes
  • 500 gram verse pasta

Bak de amandelen ongeveer 2 minuten in een droge koekenpan om de smaak beter tot zijn recht te laten komen. Haal ze uit de pan en zet apart. Snijd de ontbijtspek in stukjes en bak deze uit, haal de spekjes uit de pan en leg ze op een stukje keukenpapier om het overtollige vet op te laten nemen. Was de raapsteeltjes en droog ze in een sla centrifuge. Leg een half bosje apart. Snijd de rest in stukjes en vermaal dit met 2/3 van de amandelen, de olijfolie en citroensap tot een pasta. Ik gebruikte hiervoor de magimix maar dit kan ook met een staafmixer of met een beetje geduld op een snijplank met een goed mes. Het is dan wat grover maar dit is niet erg. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Snijd de lente ui en de rest van de raapsteeltjes in smalle reepjes en hak de amandelen grof. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Wanneer de pasta gaar is vul je een kopje met het kookvocht de rest schud je weg. Vermeng een paar eetlepels kookvocht met de raapsteeltjespesto tot een smeuïg geheel en meng dit met de helft van de spekjes door de pasta. Verdeel de porties over (liefst voorverwarmde) borden en verkruimel er de feta langs. Leg de tomaatjes bij de feta en de gesneden raapsteeltjes en lente ui boven over de pasta, verdeel als laatste de uitgebakken spekjes en de amandelen erover en smullen maar.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer