• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Quiche

Uientaart met blauwe kaas, altijd een goed idee!

door Elise de Haan
in Quiche
0
0
Uientaart met blauwe kaas

Uientaart met blauwe kaas – Of het nu is als complete maaltijd, onderdeel van een buffet of als warme borrelhap, een hartige taart of een quiche is altijd een goed idee. De uien in deze uientaart met blauwe kaas worden eerst gekaramelliseerd, waardoor ze een heerlijk zoete smaak krijgen. En die zoetige smaak vormt vervolgens een lekker contrast met het zoute van de blauwe kaas. Je kunt deze taart van tevoren maken, zodat je hem op het moment dat je wilt gaan eten alleen nog maar hoeft op te warmen. Deze uientaart met blauwe kaas is heerlijk met een glas wijn of port!

Welke blauwe kaas gebruik je?

Wij hebben voor de uientaart met blauwe kaas de Franse Bresse Bleu gebruikt. Dit is een zachte blauwschimmelkaas met een witte korst. Je zou deze kunnen vervangen door de Nederlandse Blauw Klaver. Hou je niet van blauwe kaas, maar wel van uientaart? Ook met een andere kaas, zachte geitenkaas, camembert of brie is deze taart heerlijk!

Uien karamelliseren

De uien die voor de uientaart met blauwe kaas gebruikt worden, worden van tevoren gekaramelliseerd. Dat kost even tijd, maar het maakt het resultaat des te smakelijker. Karamelliseren doe je door de uien heel zacht te bakken met toevoeging van een beetje suiker, wat balsamicoazijn en bouillon.

Uientaart met blauwe kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram uien, in dikke, halve ringen
  • 200 gram blauwe kaas, in dunne plakken
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 25 gram suiker
  • 100 ml water
  • 2 bouillonblokjes voor 0,5 ml
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zwarte peper en zout
  • 50 gram boter
  • 1 rol bladerdeeg

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een uientaart met blauwe kaas:

Verhit de boter in een braadpan. Bak hierin de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook en de suiker toe en bak even mee.  Los de bouillonblokjes op in het water. Blus de uien af met het water en de balsamicoazijn. Doe de tijm erbij en breng alles aan de kook. Laat het uienmengsel, met het deksel op de pan, op een heel laag vuurtje 45 minuten zachtjes stoven.

Verwarm de oven voor op 200 graden met onder- en bovenwarmte.

Bekleed een quichevorm of springvorm van 28 cm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier dat op de rol zit er onder zitten. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Bestrooi de taartbodem met het paneermeel. Dit is om een eventueel teveel aan vocht in de vulling te absorberen en te voorkomen dat de bodem zacht wordt.

Nu gaan we de uientaart met blauwe kaas opbouwen. Verdeel de helft van de gare, gekaramelliseerde uien over de taartbodem. Verdeel daar overheen de helft van de kaas. Daar bovenop de andere helft van de uien en dek af met de andere helft van de kaas.

Zet de vorm op een rooster in het midden van de oven. Bak de taart in 30 à 40 minuten gaar en lichtbruin.

Snijd de uientaart met blauwe kaas in punten en serveer direct. Je kunt de taart ook laten afkoelen en op een later tijdstip weer opwarmen. Bewaar de taart in dat geval afgedekt in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - UienKaas - Blauwe kaas
DeelPin15Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

quiche met gerookte zalm
Quiche

Quiche met gerookte zalm

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek
Quiche

Kaas-uienquiche met Zeeuws spek

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Quiche met rode bietjes en feta
Quiche

Quiche met rode bietjes en feta

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen