• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Met lekker veel verse groenten

door Connie Derks
in Rijstgerechten
0
6
Kipfilet in zoetzuur

Kipfilet in zoetzuur – Laat die kant-en-klare potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Niets is lekkerder dan kip in een saus die je zelf in de pan ziet ontstaan. Een saus vol verse ingrediënten en een saus waarvan je precies weet wat jij er in gestopt hebt. Ik ben er zeker van dat je na het proberen van dit recept zelf gaat experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld andere groenten, die jij toevallig nog hebt liggen. Van diezelfde groenten kun je nog veel meer gerechten maken.

Kipfilet

Kipfilet een zeer gewaardeerd stukje vlees. Vooral ook omdat het zo veelzijdig is. Het is neutraal van smaak en past daardoor bij vele uitgesproken smaken. Wel moet je bij kipfilet oppassen dat je het niet te lang bakt, het is een mager stukje vlees met erg weinig vet waardoor het erg droog kan worden.

Zoetzure saus

Een zoetzure saus is zoals de naam al zegt een saus waaraan een zure en een zoete smaak is toegevoegd. In dit geval tomaat en azijn voor het zuurtje en suiker voor de zoete tegenhanger. Verder voegen we er nog veel lekkere verse groenten en specerijen aan toe. Een heerlijke manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.

Rijst

Je kunt rijst gewoon in water koken afgieten en klaar, maar je kunt ook smaakmakers aan het water toevoegen zodat de rijst een licht smaak accent krijgt. Ik had er een kippenbouillonblokje aan toegevoegd en een 1/2 eetlepel tomatenpuree.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Kipfilet in zoetzuur

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 1 winterwortel
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 500 gram tomaten
  • 1 ½ eetl. tomatenpuree
  • een stukje gember, fijn geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 eetlepels azijn
  • 1-2 eetlepels suiker, naar smaak
  • een klein bosje koriander
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • peper / zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipfilet in zoetzuur:

Schil de wortel en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika, courgette en uien in grove stukken. Snijd de bleekselderij en de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snij een kruis op de bolle kant van de tomaten en dompel deze kort in het kokend water totdat de schil begint om te krullen. Leg ze direct in ijskoud water. Pel er nu de schil vanaf en snij in stukken en blender deze fijn. Zet apart. Doe het bouillonblokje en een halve eetlepel tomatenpuree in het water en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kipfilet kort tot deze net gaar is. Haal de kip uit de pan en roerbak hierin de in stukken gesneden groenten. Voeg de knoflook en een eetlepel tomatenpuree toe samen met de sambal. Bak even kort mee, voeg de tomatenpulp toe en breng dit aan de kook. Breng op smaak met azijn, suiker, zout en eventueel peper. Voeg de kipfilet weer toe en warm kort door.  Giet de rijst af en stoom deze even kort droog. Serveer de kipfilet in zoetzuur samen met de gekookte rijst. Strooi er naar smaak een paar blaadjes koriander overheen. Geef bij de kipfilet in zoetzuur een lekkere komkommersalade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kerrie eieren ragout
Rijstgerechten

Kerrie eieren ragout met verse groenten en garnalen

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

risotto met kabeljauw en schorseneren
Rijstgerechten

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Paddenstoelen risotto met kokkels
Rijstgerechten

Paddenstoelen risotto met kokkels

Citroen-honing kip
Rijstgerechten

Citroen-honing kip; smullen als bij de chinees

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met asperges en zalm
Rijstgerechten

Risotto met asperges en zalm

Reacties 6

  1. Safae says:
    2 maanden geleden

    Wat is dat rode wat door de rijst zit?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Er zit tomatenpuree en een kip bouillon blokje doorheen zoals beschreven in artikel. Wellicht dat ik er toen ook een stukje gesnipperde paprika bij heb gedaan.

      Beantwoorden
  2. Mariet says:
    5 jaar geleden

    Ga hem zaterdag op mijn werk maken!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Leuk te lezen dat je dit recept gaat maken, erg lekker met dit warme weer.

      Beantwoorden
  3. A says:
    5 jaar geleden

    Vandaag kiipfilet-in-zoetzuur gemaakt.
    Heerlijk!! Echt een succes.
    Zo krijg je heerlijk veel groente binnen!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Wat fijn om te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen