• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Asperges met daslook is een heerlijke combi

door Elise de Haan
in Risotto
0
0
Risotto met asperges en daslook

Risotto met asperges en daslook – Risotto is het ultieme comfortfood, maar je kunt het ook heel goed combineren met wat verfijndere gerechten. Het is te combineren met ontelbaar verschillende ingrediënten. Dit maakt risotto een gerecht dat het hele jaar door lekker is.  De combinatie van daslook en asperges in dit recept maakt deze risotto tot een echt voorjaarsgerecht. Zowel de asperges als de daslook zijn tenslotte echte voorjaarsgroenten. En ze passen ook nog eens heel goed bij elkaar! Dus als je aan daslook kunt komen moet je zeker eens risotto met asperges en daslook proberen!

Onkruid in de risotto

Een van de ingrediënten in risotto met asperges en daslook is uiteraard de daslook, ook wel wilde knoflook genoemd. Dit is een plant uit de narcisfamilie die in Nederland in het wild voorkomt. Tot 2017 was het een beschermde plant. De bladeren verspreiden een geur die doet denken aan uien en knoflook. Ze kunnen worden gebruikt in allerlei gerechten, als soepen, salades, risotto en je kunt er een heerlijke pesto van maken. Er zijn niet veel winkels waar deze groente wordt verkocht. Er zijn groenteboeren die het soms verkopen, en het ligt ook wel eens op de markt. Maar vaak hangt daar een stevig prijskaartje aan. Je kunt ook plantjes kopen in een tuincentrum die je in je tuin kunt planten. Ze komen elk jaar weer op, dus dan heb je elk jaar je eigen verse daslook. Als je besluit in het wild te gaan plukken om risotto met asperges en daslook te kunnen maken, let er dan op dat je zeker weet dat je daslook plukt en geen meiklokjes, ook wel lelietjes-van-dalen, of herfsttijloos. Als je twijfelt, niet doen! Deze twee zijn namelijk erg giftig en je kunt er flink ziek van worden als je die op eet. Wel goed uitkijken dus!

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Check het recept of lees de info
Daslook recepten
Specials

Daslook; De lekkerste recepten met “onkruid”

Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!

Check het recept of lees de info

Risotto met asperges en daslook

Porties: 3 a 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1250 ml warme groentebouillon
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • olie om te bakken
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 75 gram verse daslook, heel fijn gesneden
  • 600 gram of (3 per persoon) asperges, geschild
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je risotto met asperges en daslook:

Zorg dat je alles wat je nodig hebt klaar hebt staan, want risotto koken betekent veel roeren en het is niet handig om tussendoor nog van alles te moeten snijden of bij elkaar zoeken.

Verhit wat olie in een wijde pan en bak hierin de ui even aan. Niet te donker laten kleuren. Voeg dan de risottorijst toe en roer deze er goed door heen, zodat alle rijstkorrels een laagje olie hebben. Blus af met de wijn en blijf roeren. Zodra de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je een scheut groentebouillon toe. Blijf regelmatig roeren, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan plakt. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe. Dit blijf je herhalen tot de rijst gaar is. Dat zal, afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt, 18 tot 20 minuten duren.

Kook intussen de asperges gaar in water met wat zout. Laat ze goed uitlekken.

Controleer of de risotto gaar is. Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met wat peper en wanneer nodig zout. Meng vervolgens de fijngesneden daslook door de risotto.

Serveer de risotto direct, in diepe borden met de asperges er boven op. Risotto met asperges en daslook is lekker met een stukje vis, wat gerookte zalm of wat gebakken garnalen en coquilles. Hou je niet van vis? Beenham past er ook prima bij!

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Tomatenrisotto
Risotto

Tomatenrisotto met raapsteeltjes; Kleurrijk en bomvol smaak.

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Risotto

Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas
Risotto

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Risotto

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Risotto met groene erwten
Risotto

Risotto met groene erwten

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes
Risotto

Spinazierisotto met feta en halfdroge tomaatjes

Risotto met kreeft en saffraan
Rijstgerechten

Risotto met kreeft en saffraan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen