• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Combineer witte- of groene asperges met vis, je kunt echt heel veel combinaties bedenken.

1
asperges met vis

Asperges met vis – Dat is voorjaar op zijn best!

Asperges zijn er maar kort

Asperges zijn er, meestal, vanaf de Pasen, tot ongeveer 24 juni. Het aspergeseizoen duurt dus maar kort en dat betekent dat er in die periode dan ook vaak asperges gegeten worden. De klassieke manier met ham, ei en krieltjes blijft populair. Maar er zijn zo veel meer mogelijkheden met die heerlijke groente. Alleen al met asperges en vis zijn er heel veel mogelijkheden.

Asperges met vis, dat is een perfecte combinatie

Het maakt niet uit of je het over een soepje, een hoofdgerecht of een salade hebt, asperges met vis zijn eigenlijk altijd een perfecte combinatie. Ze zijn beide heerlijk zacht van smaak en de bereiding is vrij kort, dus een heerlijke maaltijd met die verse ingrediënten staat meestal zo op tafel. Wees niet bang om ongewone ingrediënten te gebruiken, maar ga eens buiten je comfortzone en geniet van een scala aan mogelijkheden.

Aspergesoep en vis

Soepen met asperges en vis kunnen op meerdere manieren gemaakt worden. Van een gebonden soep die lekker stevig vol en romig is tot een delicate en lichte soep. Maar ook een maaltijdsoep behoort tot de mogelijkheden. De groente heeft een heel eigen, vrij subtiele smaak, vis daarentegen heeft een vrij sterke smaak. Houd er daarom bij het maken van soep rekening mee dat de verhoudingen kloppen. Of dat je de vis pas op het laatst toevoegt, zodat de vis niet gaat overheersen. En denk eraan dat vis nog nagaart in de hete soep. In het geval van gerookte zalm, bijvoorbeeld, zal de structuur en de smaak veranderen.

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

waterzooi met asperges en venkel
Hoofdgerecht

Waterzooi; Belgische klassieker met asperges

Vorige Volgende

Zalm en asperges zijn een geliefde combinatie

Als er een soort vis is die veel met asperges gegeten wordt, dan is het wel zalm. En dan maakt het niet uit of dit verse zalm of gerookte zalm is. Beide soorten zijn een geweldig lekkere combinatie met asperges.

Verse zalm is heerlijk zacht van smaak en wordt als hoofdgerecht meestal warm gegeten, de zalm wordt dan gebakken, gepocheerd of gestoomd. Je kunt verse zalm ook in een voorgerecht met asperges en vis gebruiken of in een heerlijke maaltijdsalade. Hiervoor wordt de verse zalm dan eerst gegaard en vervolgens koud verwerkt.

Gerookte zalm wordt meestal koud geserveerd en heeft een iets zoutige en sterkere smaak, waardoor je het in kleinere hoeveelheden kunt gebruiken. Dit kan in een voorgerecht, maar ook heel simpel bij gekookte asperges, in plaats van de gekookte ham. Samen met krieltjes en een eitje is dit een echte voltreffer.

pasta met asperges
Pastagerechten

Pasta met asperges en zalm

Een heerlijke manier om het witte goud eens anders te serveren is deze heerlijke maaltijdschotel van pasta met asperges en zalm.

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Asperges kunnen ook als voorgerecht. Asperges met gerookte zalm bijvoorbeeld. Lekker verse ingrediënten en supereenvoudig te maken.

Risotto met asperges en zalm
Rijstgerechten

Risotto met asperges en zalm

Risotto kun je helemaal aan het seizoen aanpassen. Vandaag de risotto met asperges en zalm. Ervaar deze mooie combinatie door het zelf ook eens te serveren.

salade asperges
Salade

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm

Een restje asperges kun je goed verwerken in deze makkelijke salade met gewokte asperges. Lekker met stukjes zalm en een simpele dressing.

Vorige Volgende

Asperges met witvis

Ga ook eens voor witvis als je asperges met vis maakt. De zachte smaak van witvis is een hele goede begeleider bij asperges. Haal de vis door bloem of paneermeel of houd hem naturel en bak de witvis in roomboter. Serveer de witvis bijvoorbeeld met gekookte asperges, botersaus en krieltjes.

asperges met paste en kabeljauw
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Aardappelen bij de asperges zijn meestal standaard. Maar waarom niet met pasta? Deze asperges met pasta en kabeljauw zijn echt verrukkelijk.

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor- of zeekraal
Recepten

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor

Een heerlijk gerecht van asperges met zeebaarsfilet en lamsoor. Een fantastische combinatie die je echt een keer moet proberen.

Vorige Volgende

Asperges met schaal- en schelpdieren is op-en-top genieten

Scampi’s, garnalen, kreeft en mosselen zijn allemaal schaal- en schelpdieren en ze zijn allemaal even lekker bij asperges. Als je alleen al kijkt naar die mooie roze garnalen of scampi’s met asperges zul je watertanden. Ze worden dan ook erg vaak samen gegeten. Dat kan in een salade zijn, maar ook in een hoofdgerecht of quiche en zelfs in een ragout. Voor welk gerecht ga jij?

Langoustines met asperges
Voorgerecht

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

Een heerlijk luxe voorgerechtje, maar wel heel makkelijk te maken. Langoustines met asperges, en een lekker citroensausje. Verwennerij!

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Voor een superlekkere lunch, of als hoofdgerecht, met deze aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas zit je altijd goed!

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen
Ragout

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen

Lekker eten van het seizoen? Serveer eens een aspergeragout met oesterzwammen en garnalen. Als voorgerecht, als lunch, of met rijst of pasta.

Risotto met asperges en daslook
Rijstgerechten

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Het ultieme comfortfood, dat is risotto. Het hele jaar door. Maar met deze risotto met asperges en daslook heb je het voorjaar op je bord!

vispannetje met asperges
Visgerechten

Vispannetje met asperges

In dit vispannetje met asperges tref je vis, groenten en aardappel. Niet moeilijk maar bijzonder smaakvol. Een all-in-one visgerecht.

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze
Recepten

Asperges met Scampi’s op Aziatische wijze

Hollandse asperges met een Aziatisch tintje, dat klinkt spannend toch? Probeer eens deze Asperges met scampi’s op Aziatische wijze

Vorige Volgende

Maak er vooral ook een lekkere saus bij

Er zijn heel veel sauzen die lekker zijn bij asperges met vis. Het lekkerste zijn de botersauzen, die je natuurlijk zelf maakt. Ook de boter waarin je de vis gebakken hebt kan heel goed gebruikt worden als saus. Die zal alleen niet helemaal blank meer zijn. Daarom is het aan te raden om die boter even te zeven, om de stukjes eruit te halen. Meng een beetje aspergenat met een lepeltje maïzena en roer dit door de boter. Laat dat even goed doorkoken en breng het dan op smaak met verse kruiden. Zo heb je een snelle en makkelijke saus voor bij de asperges met vis.

Zorg voor meer smaak door asperges sous-vide te garen

Sous-vide is een bereiding waarbij je de asperges vacuüm verpakt en in water of in de stoomoven gaart. De asperges behouden zo veel meer smaak, omdat je geen water gebruikt waar de smaak in blijft zitten.

Veel keukens hebben tegenwoordig een stoomoven, maar ook als je die niet hebt, is het mogelijk om asperges sous-vide te garen. Er zijn sous-vide sticks te koop die je gewoon in de pan kunt hangen of zetten. Je stelt een temperatuur in en de sous-vide stick houdt de temperatuur van het water continue op de ingestelde temperatuur. Je kunt ook zelf met een temperatuurmeter het water in de gaten houden, maar dit is een stuk bewerkelijker.

De asperges gaan gevacumeerd in het water en dat betekent dat je ze zelf moet vacumeren. Dat kan met een vacumeermachine, maar ook in een ‘zipp-lock’ zak kun je asperges en vis vacumeren. Dat doe je door de asperges in de ‘zipp-lock’ zak te doen en er zoveel mogelijk lucht uit te duwen. Sluit de zak voor 2/3. Laat dan de zak met de groente in het water zakken tot hij bijna helemaal onder water is en sluit de zak. Door de druk van het water zal de lucht uit de zak verdwijnen.

sous vide asperges
Hoofdgerecht

Sous vide asperges met gebakken vis en aardappel

Sous vide asperges koken heeft vele voordelen. De smaak blijft optimaal en de asperges mooi van vorm. Ga nu naar dit makkelijke en lekkere recept.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.