• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Combineer witte- of groene asperges met vis, je kunt echt heel veel combinaties bedenken.

door Connie Derks
in Specials
0
2
asperges met vis

Asperges met vis – dat is voorjaar op zijn best

Asperges ze zijn er maar kort

Asperges zijn er vanaf de Pasen ongeveer tot 24 juni. Het aspergeseizoen duurt dus maar kort en dat betekent dat er in die periode dan ook vaak asperges gegeten worden. De klassieke manier met ham, ei en krieltjes blijft populair, maar er zijn zo veel meer mogelijkheden met die heerlijke groente. Alleen al met asperge en vis zijn er heel veel mogelijkheden.

Asperges met vis

Het maakt niet uit of je het over een soepje, een hoofdgerecht of een salade hebt, asperges met vis zijn eigenlijk altijd een perfecte combinatie. Ze zijn beide heerlijk zacht van smaak en de bereiding is vrij kort, dus een heerlijke maaltijd met deze verse ingrediënten staat meestal zo op tafel. Wees niet bang om ongewone ingrediënten te gebruiken, maar ga eens buiten de comfortzone en geniet van een scala aan mogelijkheden.

Soep met asperges en vis

Soepen met asperges en vis kunnen op meerdere manieren gemaakt worden. Van een gebonden soep die lekker stevig vol en romig is tot een delicate en lichte soep, maar ook een maaltijdsoep behoort tot de mogelijkheden. Asperges hebben een heel eigen, vrij subtiele smaak, vis daarentegen heeft een vrij sterke smaak. Houdt er daarom bij het maken van soep rekening mee dat de verhoudingen kloppen of dat je de vis pas op het laatst toevoegt, zodat de vis niet gaat overheersen. En denk eraan dat vis nog nagaart in de hete soep. In het geval van gerookte zalm bijvoorbeeld zal de structuur en de smaak veranderen.

Aspergesoep Met Zalm En Dille
Soep

Aspergesoep met zalm en dille

Aspergesoep met zalm en garnalen
Soep

Aspergesoep met zalm en garnalen

waterzooi met asperges en venkel
Maaltijdsoep

Waterzooi; Belgische klassieker met asperges

Vorige Volgende

Zalm en asperges zijn een geliefde combinatie

Als er een soort vis is die veel met asperges gegeten wordt dan is het wel zalm, en dan maakt het niet uit of dit verse zalm of gerookte zalm is. Beide soorten zijn een geweldig lekkere combinatie met asperges.

Verse zalm is heerlijk zacht van smaak en wordt als hoofdgerecht meestal warm gegeten, de zalm wordt gebakken, gepocheerd of gestoomd. Je kunt verse zalm ook in een voorgerecht met asperges en vis gebruiken of in een heerlijke maaltijdsalade, hiervoor wordt de verse zalm dan eerst gegaard en vervolgens koud verwerkt.

Gerookte zalm wordt meestal koud geserveerd en heeft een iets zoutige en sterkere smaak waardoor je die in kleinere hoeveelheden kunt gebruiken. Dit kan in een voorgerecht, maar ook heel simpel bij gekookte asperges in plaats van de gekookte ham, samen met krieltjes en een eitje is dit een echte voltreffer.

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Asperges kunnen ook als voorgerecht. Asperges met gerookte zalm bijvoorbeeld. Lekker verse ingrediënten en supereenvoudig te maken.

Risotto met asperges en zalm
Rijstgerechten

Risotto met asperges en zalm

Risotto kun je helemaal aan het seizoen aanpassen. Vandaag de risotto met asperges en zalm. Ervaar deze mooie combinatie door het zelf ook eens te serveren.

salade asperges
Salade

Salade met gewokte asperges en gerookte zalm

Een restje asperges kun je goed verwerken in deze makkelijke salade met gewokte asperges. Lekker met stukjes zalm en een simpele dressing.

Witte asperges met zalm
Recepten

Witte asperges met zalm, garnaal in saffraansaus

Vis en asperges, een mooie combi! Vandaag een gerechtje van Witte asperges met zalm en garnalen in een heerlijke saffraansaus. Een feest op je lentebuffet.

Vorige Volgende

Asperges met witvis

Ga ook eens voor witvis als je asperges met vis maakt. De zachte smaak van witvis is een hele goede begeleider bij asperges. Haal de vis door bloem of paneermeel of houd hem naturel en bak de witvis in roomboter. Serveer de witvis bijvoorbeeld met gekookte asperges, botersaus en krieltjes.

asperges met paste en kabeljauw
Pastagerechten

Asperges met pasta en kabeljauw en een heerlijke dillesaus

Aardappelen bij de asperges zijn meestal standaard. Maar waarom niet met pasta? Deze asperges met pasta en kabeljauw zijn echt verrukkelijk.

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor- of zeekraal
Recepten

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor

Asperges met zeebaarsfilet en lamsoor - Het asperge seizoen werd dit jaar geopend onder de titel: Proef de Lente aan Zee. Daar moest ik wat mee doen, vond ik. Daarom bij deze een recept voor asperges met vis en zeegroente. Zeebaarsfilet is een ideaal visje om mee te werken. Smakelijk, snel klaar,...

Vorige Volgende

Asperges met schaal- en schelpdieren is op-en-top genieten

Scampi’s, garnalen, kreeft en mosselen zijn allemaal schaal- en schelpdieren en ze zijn allemaal even lekker bij asperges. Als je alleen al kijkt naar die mooie roze garnalen of scampi’s met asperges zul je watertanden. Ze worden dan ook erg vaak samen gegeten, dat kan in een salade zijn, maar ook in een hoofdgerecht of quiche en zelfs in een ragout. Voor welke versie ga jij?

Langoustines met asperges
Visgerechten

Langoustines met asperges; eenvoudig maar lekker luxe

Een heerlijk luxe voorgerechtje, maar wel heel makkelijk te maken. Langoustines met asperges, en een lekker citroensausje. Verwennerij!

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Quiche

Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas

Voor een superlekkere lunch, of als hoofdgerecht, met deze aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas zit je altijd goed!

Risotto met asperges en daslook
Risotto

Risotto met asperges en daslook, het voorjaar op je bord!

Het ultieme comfortfood, dat is risotto. Het hele jaar door. Maar met deze risotto met asperges en daslook heb je het voorjaar op je bord!

vispannetje met asperges
Visgerechten

Vispannetje met asperges

In dit vispannetje met asperges tref je vis, groenten en aardappel. Niet moeilijk maar bijzonder smaakvol. Een all-in-one visgerecht.

asperge ragout
Ragout

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen

Lekker eten van het seizoen? Serveer eens een aspergeragout als voorgerecht of als lunch, kan ook als hoofdgerecht bij pasta, rijst of friet.

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze
Recepten

Asperges met Scampi’s op Aziatische wijze

Hollandse asperges met een Aziatisch tintje, dat klinkt spannend toch? Probeer eens deze Asperges met scampi’s op Aziatische wijze

Vorige Volgende

Maak ook een lekkere saus voor bij de asperges met vis

Er zijn heel veel sauzen die lekker zijn bij asperges met vis, het lekkerste zijn de botersauzen die je natuurlijk zelf maakt. Ook de boter waarin je de vis gebakken hebt kan heel goed gebruikt worden als saus. Die zal alleen niet helemaal blank meer zijn. Daarom raden we aan om die boter even te zeven om de stukjes eruit te halen. Meng een beetje aspergenat met een lepeltje maizena en roer dit door de boter. Laat dat even goed doorkoken en breng dan op smaak met verse kruiden. Zo heb je een snelle en makkelijke saus voor bij de asperges met vis.

Zorg voor meer smaak door asperges sous-vide te garen

Sous-vide is een bereiding waarbij je de asperges vacuüm verpakt en in water of in de stoomoven gaart. De asperges behouden zo veel meer smaak omdat je geen water gebruikt waar de smaak in blijft zitten.

Veel keukens hebben tegenwoordig een stoomoven, maar ook als je die niet hebt, is het mogelijk om asperges sous-vide te garen. Er zijn sous-vide sticks te koop die je gewoon in de pan kunt hangen of zetten. Je stelt een temperatuur in en de sous-vide stick houdt de temperatuur van het water continue op de ingestelde temperatuur.  Je kunt ook zelf met een temperatuurmeter het water in de gaten houden, maar dit is een stuk bewerkelijker.

De asperges gaan gevacumeerd in het water en dat betekent dat je ze zelf moet vacumeren. Dat kan met een vacumeermachine, maar ook in een zipp-lock zak kun je asperges en vis vacumeren. Dat doe je door de asperges in een zipp-lock zak te doen en er zoveel mogelijk lucht uit te duwen. Sluit de zak voor 2/3. Laat dan de zak met asperges in het water zakken tot hij bijna helemaal onder water is en sluit de zak. Door de druk van het water zal de lucht uit de zak verdwijnen.

sous vide asperges
Visgerechten

Sous vide asperges met gebakken vis en aardappel

Sous vide asperges koken heeft vele voordelen. De smaak blijft optimaal en de asperges mooi van vorm. Ga nu naar dit makkelijke en lekkere recept.

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Tags: GroenteVis - Verse vis
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Spinazie & pasta
Specials

Spinazie en pasta, een perfecte match

Aardappelgratin met spinazie
Specials

Aardappelgratin; lekker variëren met aardappel

salades met rijst of quinoa
Specials

Salades met rijst of quinoa

gebakken vis
Specials

Gebakken vis; zelf gebakken, dat zet je met trots op tafel

Reacties 2

  1. M. Ehren says:
    3 weken geleden

    Ik lees hier alles over “Hollandse” asperges, “Hollandse” saus, “Hollandse” dit en ” Hollandse” dat. Ik leef niet in Holland maar in Nederland en de asperges komen uit Limburg.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 weken geleden

      Is dit een compliment? Geeft niet, we leggen het graag uit. Holland is een hele gangbare aanduiding. Dat je dat moderner wilt, is een persoonlijke keuze, Maar dat moet je dan ook gebruiken als het over asperges gaat, want die komen allang niet meer alleen uit Limburg. Dus even goede vrienden, maar ieder z’n eigen invulling. Deal? Oeps, dat laatste was geen Nederlands woord 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

3 × 3 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen