• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

door Elise de Haan
in Stoofschotel
0
0
Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes – Stoofvlees is altijd lekker. En of het nou is als vlees voor de gewone doordeweekse avondmaaltijd, of voor een meer bijzonder etentje, je kunt het eigenlijk wel voor elke gelegenheid serveren. Zelfs voor een niet te ingewikkeld kerstmenu zul je geen flater slaan met een goede stoofpot van bijvoorbeeld rundvlees. Voor dit gerecht hebben we riblappen gebruikt, die zijn heel geschikt voor in een stoofschotel. Het bijzondere aan de gestoofde riblappen met verse zilveruitjes, zijn natuurlijk die zilveruitjes. En dan hebben we het wel over verse uitjes, en niet de zure uit een potje. Deze uitjes karameliseer je zelf en je zult verbaasd staan over hoe lekker ze zijn. Die gekarameliseerde uitjes zijn overigens ook heel lekker bij andere gerechten!

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Zilveruitjes ken je uit een potje. Heb je wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!

Riblappen

Gestoofde riblappen dus, maar wat zijn dat nou precies? En wat is het verschil met ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen? Voor velen blijft het een verwarrend onderwerp, al die lappen die afkomstig zijn van het rund. Want riblappen zijn wel runderlappen, maar een runderlap is niet altijd een riblap. Volg je het nog? Er zit dus wel degelijk verschil in al die lappen. Riblappen zijn de malste runderlappen. Ze zijn wat vetter dan de ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen. Dit vet maakt dat het vlees veel meer smaak heeft en heerlijk zacht wordt als je het stooft. Dat maakt riblappen zeer geschikt voor stoofpotjes als gestoofde riblappen met verse zilveruitjes. Ze worden gesneden uit het voorste deel van de ribben.

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes – tip

Het maken van dit gerecht kost je wel wat tijd. Die tijd is het zeker waard, maar het komt natuurlijk niet altijd even handig uit. Daarom is het goed te weten dat je de gestoofde riblappen met verse zilveruitjes prima een dag van tevoren kunt bereiden. Laat het gerecht dan goed afkoelen en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Stoofschotel van rundvlees - Riblappen met verse zilveruitjes

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram riblappen, in blokjes
  • 1250 ml runderbouillon, warm
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes gerist
  • 10 salieblaadjes, gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • de blaadjes van een paar takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
  • boter en olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde riblappen met verse zilveruitjes:

Verhit een klont boter en een scheut olie in een braadpan. Bak hierin de riblappen in blokjes rondom bruin aan. Voeg vervolgens de pastinaak, de knoflook, de tijm, de salie, en de rozemarijn toe en bak deze even mee. Blus af met de bouillon. Doe de laurierblaadjes en de balsamicoazijn ook in de pan.

Laat de riblappen nu, met het deksel op de pan, op een heel laag vuurtje 3 uur heel zachtjes stoven.

Voeg na 3 uur de gekarameliseerde verse zilveruitjes toe. Laat zonder deksel nog een half uurtje pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Breng op smaak met peper en wanneer nodig zout.

Serveer met aardappelpuree, of gekookte aardappels met groente.

Tafel lekker !!

DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Baskisch kipstoofpotje
Stoofschotel

Baskisch kipstoofpotje

Rendang uit de snelkookpan
Stoofschotel

Rendang uit de snelkookpan

Hazenpeper
Stoofschotel

Hazenpeper; de klassieke wildstoofpot

Boeuf Bourguignon
Stoofschotel

Boeuf Bourguignon; Een echte Franse klassieker

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen