Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout – Warme smaken dat is het eerst wat je hopelijk denkt als je de ingrediënten van deze heerlijke maaltijd ziet, en warme smaken daar heb je behoefte aan als het buiten zo guur en koud is.
Aardpeer
De aardpeer is helaas nog steeds een relatief onbekende groente, echt vaak zie je hem ook gewoon niet en als je hem ziet is het nou niet zo dat hij er zo aantrekkelijk bijligt dat je denkt…die wil ik. Ook heeft hij natuurlijk het alom bekende neveneffect dat je er toch wel winderig van wordt, maar geloof me hij is het waard, de ietwat zoete, nootachtige smaak is er namelijk één die in veel gerechten zal passen. In onderstaand stoofpotje met lam gebruiken we de aardpeer in combinatie met ras el hanout, warme smaken die perfect samengaan.
Aardpeer; niet heel mooi, wel erg lekker
Een aardpeer is één van de minst mooie groenten. Gelukkig doet het uiterlijk niets af aan de smaak. De aardpeer is heerlijk en veelzijdig.
Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram lamsvlees
- 700 gram aardpeer
- 300 gram peen
- 10 gram verse peterselie
- 10 gram verse koriander
- 60 milliliter olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 eetlepel ras el hanout
- 5 sjalotten
- 3 knoflooktenen
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel saffraan
- 300 milliliter groentebouillon
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je het stoofpotje met lam:
Was de peterselie en de koriander, schud ze goed droog en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes vervolgens goed fijn. Meng deze met de olie. Voeg hierbij de het paprikapoeder, de komijn en de ras el hanout. Knijp hierboven de teentjes knoflook uit en voeg het zout toe. Mix dit alles goed met elkaar. Verwarm de groentebouillon tot lauw warm en roer hier de saffraan doorheen. Snijd het vlees in ongeveer gelijke stukken. Schil de aardpeer en de peen met behulp van een dunschiller en snijd ze in grove stukken. Pel de sjalotten en snijd deze in ringen.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het vlees nu met het oliemengsel en schep het over in een tajine of eventueel een stoofpan. Giet hierbij 200 milliliter van de groentebouillon. Plaats de tajine nu in de voorverwarmde oven en laat 2 à 3 uur stoven. Roer het stoofpotje met lam regelmatig even om en check of er nog voldoende vocht is anders bijvullen met de groentebouillon.
Tafel lekker !!