Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Een heerlijk stoofpotje met lam en aardpeer. De warme, volle smaak van het vlees en de groente wordt versterkt door het gebruik van ras el hanout.

Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout – Warme smaken dat is het eerst wat ik denk als ik de ingrediënten van deze heerlijke maaltijd zie, en warme smaken daar heb ik behoefte aan nu het buiten zo guur is.

Aardpeer

De aardpeer is helaas nog steeds een relatief onbekende groente, echt vaak zie je hem ook gewoon niet en als je hem ziet is het nou niet zo dat hij er zo aantrekkelijk bijligt dat je denkt…die wil ik. Ook heeft hij natuurlijk het alom bekende neveneffect dat je er toch wel winderig van wordt, maar geloof me hij is het waard, de ietwat zoete, nootachtige smaak is er namelijk één die in veel gerechten zal passen. In deze tajine wordt de aardpeer gecombineerd met lam en ras el hanout, warme smaken die perfect samengaan. Ik koos ervoor de Original spices by Jonnie Boer van Euroma te gebruiken in deze maaltijd, een heerlijk specerijenmengsel van 100% kruiden en specerijen, zónder extra toevoeging van zout.

Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Ras el Hanout is een kruidenmengsel uit de Marokkaanse keuken en bevat soms tot wel 20 soorten kruiden. Iedere winkel of familie creëert zijn eigen samenstelling. Deze specerijenmix van Euroma wordt gekenmerkt door warme, rijke melanges zoals kaneel en gember.

  • 10 gram verse Peterselie
  • 10 gram verse Koriander
  • 60 milliliter Olijfolie
  • 2 theelepels Paprikapoeder
  • 2 theelepels Komijn
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 5 Sjalotten
  • 3 Knoflooktenen
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1 theelepel Saffraan
  • 300 milliliter Groentebouillon
  • 600 gram Lamsvlees
  • 700 gram Aardpeer
  • 300 gram Peen

Was de peterselie en de koriander, schud ze goed droog en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak de blaadjes vervolgens goed fijn. Meng deze met de olie. Voeg hierbij de het paprikapoeder, de komijn en de ras el hanout. Knijp hierboven de teentjes knoflook uit en voeg het zout toe. Mix dit alles goed met elkaar. Verwarm de groentebouillon tot lauw warm en roer hier de saffraan doorheen. Snijd het vlees in ongeveer gelijke stukken. Schil de aardpeer en de peen met behulp van een dunschiller en snijd ze in grove stukken. Pel de sjalotten en snijd deze in ringen.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het vlees nu met het oliemengsel en schep het over in een tajine of eventueel een stoofpan. Giet hierbij 200 milliliter van de groentebouillon. Plaats de tajine nu in de voorverwarmde oven en laat 2 à 3 uur stoven. Roer regelmatig even om en check of er nog voldoende vocht is anders bijvullen met de groentebouillon.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X