• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

De ideale soep voor het opmaken van restjes vis en groenten

door Elise de Haan
in Soep, Visgerechten
0
0
Rijkgevulde vissoep

Rijkgevulde vissoep – Hou je van vis, schaal- en schelpdieren en van soep? Dan moet je deze rijkgevulde vissoep zeker eens proeven. Hij zit boordevol zalm, mosselen, kokkels en garnalen. En boordevol verse groente. Dus behalve erg lekker ook nog eens heel erg gezond! Daarnaast staat hij ook nog eens snel op tafel. Lekker vers stokbrood of grof boerenbrood en zoute roomboter erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd.

Vis, schaal- en schelpdieren

De soepbasis van de rijkgevulde vissoep bestaat uit een groentebouillon of een court-bouillon en heel veel verse tomaten. De vulling van de soep bestaat uit verse zalmfilet, mosselen, kokkels en grote garnalen. Deze vulling is heel makkelijk aan te passen. Liever kabeljauw of een andere vissoort? Of een combinatie van meerdere soorten? Dat kan allemaal. Geef je de voorkeur aan scheermessen of venusschelpen boven kokkels? Gewoon aanpassen! De rijkgevulde vissoep is dan ook een uitgelezen manier om restjes vis en/of schaal- en schelpdieren, die je bijvoorbeeld overhoudt van een plateau Fruits de Mer, op te maken. Want voedsel weggooien? Dat kan tegenwoordig echt niet meer!

De groente

Er zitten in de rijkgevulde vissoep, behalve de al eerder genoemde tomaten, ook nog behoorlijk wat groenten. Ook hier geldt dat je deze heel makkelijk kunt aanpassen naar je eigen smaak, of naar wat je nog in de koelkast hebt liggen. Laat je fantasie vooral de vrije loop.

Rijkgevulde vissoep – tip

Als je de vissoep hebt gemaakt, en je wilt hem nog niet direct serveren, zorg er dan voor dat hij heel snel afgekoeld is en bewaar hem in de koelkast. Vis en schaal- en schelpdieren bederven snel buiten de koelkast, en je wilt niet ziek worden. Restjes kun je twee dagen bewaren. Je kunt vissoep ook in de vriezer bewaren. In een goed afgesloten bakje is de rijkgevulde vissoep dan drie maanden houdbaar.

Rijkgevulde vissoep

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo tomaten, heel fijn gesneden
  • 1 sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 liter groentebouillon, of court-bouillon
  • 500 gram gesneden groente, bijv. prei, ui, winterpeen, paprika
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 200 gram grote, gepelde garnalen
  • 200 gram mosselvlees, gekookt
  • 100 gram kokkelvlees, gekookt
  • 350 gram verse zalmfilet, in blokjes
  • olie om in te bakken
  • flinke handvol gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rijkgevulde vissoep:

Verhit een scheut olie in een soeppan. Zet hierin de gesnipperde sjalot en de knoflook aan. Niet bruin laten worden. Voeg de fijn gesneden tomaat, en de tomatenpuree toe en bak deze een paar minuten mee. Doe dan de gerookte paprika, de tijm en de oregano erbij. Blus af met de bouillon.

Doe de gesneden groenten bij de soep en laat deze 10 minuten mee koken.

Voeg dan de zalm toe, en laat een paar minuten meekoken.

Vervolgens voeg je de mosselen, de kokkels en de garnalen toe. Warm de soep nog 5 minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout. Roer de peterselie door de soep.

Serveer de rijkgevulde vissoep direct. Lekker met vers stokbrood of grof boerenbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Schaal- en schelpdierenVis - Verse visVis - Zalm
DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
Ovenschotel

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Oosterse zalm
Visgerechten

Oosterse zalm uit de oven

lekkerbek
Visgerechten

Lekkerbek zelf maken doe je zo

Griekse garnalen
Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen