Oesters; een feestelijk hapje!
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
De lekkerste ideeën met schaal- en schepldieren voor je op een rij. Mosselen, kreeft, oesters en nog veel meer. Zoek je een lekker recept? Hier ben je aan het juiste adres.
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
Hou je van vis, en van soep? Dan wordt het tijd om deze rijkgevulde vissoep te proeven. Boordevol vis, schaal- en schelpdieren èn groente!
Ben jij ook altijd zo onder de indruk als je zo'n plateau Fruits de Mer ziet? Zelf maken is echt makkelijker dan je verwacht! Proberen!
Vind je rauwe oesters een stap te ver? Ga dan eens voor gratineren. Deze gegratineerde oesters met oude boerenkaas vind je vast heerlijk!
Wil jij supermakkelijk, supersnel, superlekker? Met deze gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper heb je dat allemaal. Enjoy!
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?
Deze zelfgemaakte pizza met zeevruchten (pizza frutti di mare) met allerlei lekkers uit zee bezorgt je het ultieme vakantiegevoel!
Spaghetti vongole, met Hollandse kokkels in plaats van venusschelpen. Italiaans lekker maar gewoon uit onze eigen Waddenzee. Proberen dus!
Verrassen met lokale lekkernijen! Kokkels koken is net zo makkelijk als mosselen koken. Je zet kokkels echt in een handomdraai op tafel.
Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!
Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!
Voor een superlekkere lunch, of als hoofdgerecht, met deze aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas zit je altijd goed!
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
Een live verslag van een prachtige beleving bij de oesterkweker. Zeeuwse oesters gekweekt op tafels in de Oosterschelde. Waanzinnig mooi om te zien én de Zeeuwse zomeroester wordt een feit.
Spaghetti Vongole maar dan op de Hollandse manier met handgevangen kokkels. Dit is écht lekker eten en koken met verse, lokale ingrediënten.
Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.
Check het recept of lees de infoVan een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.
Check het recept of lees de infoMaak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers