Coquilles; de Sint Jacobsschelp op je bord
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
De lekkerste ideeën met schaal- en schepldieren voor je op een rij. Mosselen, kreeft, oesters en nog veel meer. Zoek je een lekker recept? Hier ben je aan het juiste adres.
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!
De liefhebbers vinden ze een feestje, anderen gruwelen er van en durven ze niet eens te eten, oesters. De koningin onder de schelpdieren!
Wil je oesters eens op een andere manier eten dan rauw? Deze gegrilde oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas zul je vast heerlijk vinden!
Hou je van vis, en van soep? Dan wordt het tijd om deze rijkgevulde vissoep te proeven. Boordevol vis, schaal- en schelpdieren èn groente!
Ben jij ook altijd zo onder de indruk als je zo'n plateau Fruits de Mer ziet? Zelf maken is echt makkelijker dan je verwacht! Proberen!
Vind je rauwe oesters een stap te ver? Ga dan eens voor gratineren. Deze gegratineerde oesters met oude boerenkaas vind je vast heerlijk!
Wil jij supermakkelijk, supersnel, superlekker? Met deze gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper heb je dat allemaal. Enjoy!
Langoustines; het lijken grote garnalen, maar dat zijn het niet. Ze hebben scharen, dus het zijn kreeften. Heb jij ze al eens gegeten?
Deze zelfgemaakte pizza met zeevruchten (pizza frutti di mare) met allerlei lekkers uit zee bezorgt je het ultieme vakantiegevoel!
Spaghetti vongole, met Hollandse kokkels in plaats van venusschelpen. Italiaans lekker maar gewoon uit onze eigen Waddenzee. Proberen dus!
Verrassen met lokale lekkernijen! Kokkels koken is net zo makkelijk als mosselen koken. Je zet kokkels echt in een handomdraai op tafel.
Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!
Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.
We eten wel veel mosselen in Nederland. Maar heb je al eens kokkels geproefd? Een delicatesse! Lekker uit onze eigen Waddenzee!
Voor een superlekkere lunch, of als hoofdgerecht, met deze aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas zit je altijd goed!
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Het Oosterscheldekreeft seizoen is eind maart weer begonnen. Dat wordt thuis genieten met een grote G. Ontdek deze info & recepten.
Zeeuwse creuses.... Oesters waar je echt een feestje mee op tafel zet. En..... dat valt echt onder de categorie gezond snoepen.
Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?
Check het recept of lees de infoKip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!
Check het recept of lees de infoVan een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!
Check het recept of lees de infoCheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers