Vis taco met kabeljauw – Dit is zo lekker dat je vanzelf vaker vis gaat eten.
Kabeljauw in een taco
Als je het over taco’s hebt, denk je al snel aan gehakt, kip of runderstoofvlees, maar een taco met verse vis zie je minder vaak. Toch is dit zeker niet minder lekker. In dit recept voor vis taco met kabeljauw is gebruikgemaakt van kabeljauw. Dit is een heerlijk stukje vis, dat in mooie vlokken uit elkaar valt. Maar gebruik je liever een andere vissoort, dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan liefst een andere rondvis. Die hebben net een iets stevigere structuur. Een beetje ‘bite’ is wel lekker in een taco. Zeker als je, zoals in dit geval, een soft taco gebruikt. Die heb je in een variant van tarwebloem en in een mais variant, die een stuk steviger is. Gebruik voor dit visgerecht de tortilla of taco die jij lekker vind.
Vis taco met pit
Als je vis gebruikt als taco vulling dan mag die vulling best wel een beetje pit hebben. Je kunt er voor kiezen om de vis te marineren en dan te bakken. Wij kozen er bij de vis taco met kabeljauw voor om de vis eerst te bakken en dan in stukjes in een warme en kruidige marinade om te scheppen. Zo houd je de zachte smaak van de vis, maar heb je ook de pit van de marinade. Op die manier blijft de vis mooi van kleur en smaak, want een marinade met paprikapoeder kan snel verbranden en bitter worden.
Een zachte taco vraagt om een knapperige salade
Lekker veel groenten
In een vis taco met kabeljauw hoort ook een salade, maar welke salade je kiest kan een groot verschil maken in het uiteindelijke resultaat. De smaken en structuren moeten in evenwicht blijven. Daarom is hier gekozen voor kool. In dit geval Chinese kool, maar dit kan net zo goed witte kool of spitskool zijn. Als het maar lekker knapperig is. In een soft taco met zachte vis hoort namelijk echt een knapperige salade. De salsa en het sausje maken het feest compleet.
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Visrecepten
Visrecepten die je met plezier op tafel zet. Zelfgemaakte gerechten met verse vis of met schaal- of schelpdieren. Dit is Nederlands genieten!
Vis taco met kabeljauw
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kabeljauw
- 1/2 chineese kool
- 2 tomaten
- 1/2 rode ui
- 8 radijsjes
- 2 lente-ui
- 8 takjes koriander
- 2 limoenen
- 200 gram creme fraiche
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels zoete paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 4 theelepels cajun kruiden
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 medium of 12 kleine tortilla’s
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een vis taco met kabeljauw:
Haal de vis uit de koelkast en laat die op temperatuur komen.
Begin nu eerst met het snijden van de groente. Snijd de kool in dunne reepjes, de ui en lente-ui in ringen, de radijs in plakjes en doe dit allemaal samen in een kom.
Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes en doe dit in een andere kom.
Pers boven beide kommen een halve limoen uit. Voeg peper, zout en de gehakte koriander toe aan het tomaat avocado mengsel en meng licht door elkaar.
Doe bij het koolmengsel 1 eetlepel olijfolie en een snuf cajunkruiden en meng goed door elkaar.
Maak nu de marinade door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve limoen, de beide paprikapoeders en de cajunkruiden en het zout. Pers er de knoflook boven uit en roer alles goed door.
Voor het sausje neem je de crème fraîche, je voegt hier een klein beetje limoensap aan toe en 2-3 theelepels van het marinade mengsel. Roer dit samen met 1 eetlepel water goed door en zet opzij.
Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en bak hierin de kabeljauw aan beide zijden 4 tot 5 minuten tot ze gaar is. Haal de vis uit de pan en verdeel met een vork voorzichtig in grove stukken.
Verwarm de taco’s in een andere droge koekenpan en leg ze naast elkaar.
Verwarm de marinade in de pan waar de vis in gebakken is. Voeg er de vis aan toe en schep even kort door.
Verdeel nu de vis over de taco’s met daarop een flinke portie salade en een lepel salsa. Vouw dubbel en leg de vis taco’s met kabeljauw op een schaal.
Verdeel de saus over de taco’s of serveer de saus apart in een kommetje voor de liefhebbers.
Tafel lekker !!