• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Chili con pollo; super ‘vlug klaar’ gerecht

door Redactie
in Vleesgerechten
0
0
chili con pollo

Chili con pollo; super ‘vlug klaar’ gerecht – Iedereen heeft van die gerechten waar je altijd weer op teruggrijpt bij drukte. Met dit kip-recept, chili con pollo, hoop ik dat je daar een recept aan toe kunt voegen. Dit gerecht is licht pittig, goed gekruid en de hoofdingrediënten zijn kip (pollo) en bonen. De pit krijgt hij van de chiliflakes (chili) en cayennepeper. Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf lekker vindt.

Chili: Amerikaans, Spaans??

Chili con carne is het oorspronkelijke gerecht wat aan dit recept ten grondslag ligt. De eerste recepten hiervan schijnen gevonden te zijn in Spanje, eind van de 19e eeuw, zo rond 1893. Van daar uit is het gerecht de wereld over gegaan en heeft iedere regio zijn eigen versie van de “chili” zoals het vaak in het buitenland word genoemd. In America zijn er zijn zelfs grote kookwedstrijden hiervoor en is dit het nationale gerecht van Texas.

Klaar in 30 minuten

Nu denk je wellicht als je de lijst hieronder ziet: “Veel te veel ingrediënten, gauw verder klikken”. Maar wacht, Het overgrote deel van de ingrediënten zijn specerijen. Een goede chili bevat genoeg specerijen die het gerecht echt diepgang en zijn smaak geven. Ze zijn echt essentieel om de juiste smaak aan je gerecht te geven. En het mooie van specerijen is dat je ze in heel veel soorten gerechten kunt serveren.

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Chili con pollo

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 el. olie
  • 1 el. boter of margarine
  • 140 ml. tomatenpuree
  • 500 ml. water
  • 500 gr. gekookte bruine bonen
  • 1 tl. gerookte paprika gemalen
  • ¼ tl. cayennepeper gemalen
  • ¼ tl. chiliflakes
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. oregano gedroogd
  • ¼ tl. komijn gemalen
  • ¼ tl. piment
  • zout & peper
  • 2 el. suiker
  • 350 gr. fijne groente
  • 1 á 2 stokbroden (afhankelijk v.d. grootte)
  • 2 stengels bosui

Snipper de ui in blokjes en pers de knoflookteentjes. Snij de kipfilet in stukjes van ongeveer 3 cm. Zet een hapjespan op het fornuis en doe hier de olie en boter of margarine in. Als de boter is uitgebruist voeg je de kip toe. Bak de kip even aan en voeg vervolgens de ui en knoflook toe.

Bak de tomatenpuree mee, voeg na 2 minuten het water toe en de bruine bonen. Voeg de gerookte paprika, cayennepeper, knoflookpoeder, oregano, komijn en piment toe. Voeg een flinke snuf zout en peper toe samen met de suiker. Als laatste voeg je de fijne groente toe. Het is aan jezelf wat voor fijne groenten je toe wilt voegen. Ik heb gekozen voor een mix van maïs, wortel, doperwt, prei en bloemkool.

Nu laten we het geheel 15 minuten lekker pruttelen, met een deksel op de pan, en de groenten gaar worden. Snij ondertussen het stokbrood in grove stukken en de bosui in ringen.

Na 15 minuten proef je hoe de smaak is. Je kunt je chili con pollo nog wat pittiger maken door cayennepeper toe te voegen. Maar bedenk wel dat we hem zo gaan afgarneren met chiliflakes. Doe de chili in een mooie kom en garneer het af met de chiliflakes en de gesneden bosui. Serveer de chili con pollo met het stokbrood om lekker in de saus te dippen.

Tafel lekker.

DeelPin17Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mexicaanse limoensoep
Soep

Mexicaanse limoensoep

gehaktbrood of meatloaf, Texmex style
Recepten

Gehaktbrood of meatloaf, Texmex style

Fruitige guacamole
Saus

Fruitige guacamole; Maak een feest van je borreltafel

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel
Recepten

Kipfajitas met rijst; Binnen een half uur aan tafel

tortilla's maken
Recepten

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

Mexicaanse tortilla taart
Hoofdgerecht

Mexicaanse tortilla taart met gehakt

Hot smokey chicken tortilla
Lunch

Hot smokey chicken tortilla; Smaakvol en homemade lunchen

Zeewolf met salsa Veracruz
Recepten

Zeewolf met salsa Veracruz

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen