• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde rollade; met paddenstoelen en cranberry’s

Leuk en lekker voor een speciaal etentje!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Gevulde rollade

Gevulde rollade – Een rollade kun je natuurlijk prima bij de slager bestellen. Maar zou het niet leuker zijn om er eens zelf een te maken? Deze gevulde rollade is gemaakt van varkensvlees, procureur om precies te zijn. Het vlees is gevuld met gemengde paddenstoelen en cranberry’s. De rollade wordt, nadat je hem hebt aangebraden, verder in de oven gegaard. Dat duurt minstens anderhalf uur, maar je hebt er, als het vlees eenmaal in de oven staat, weinig omkijken naar. Serveer de gevulde rollade met gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappels en een warme groente, en je hebt een heerlijke maaltijd, met een feestelijk tintje.

Gevulde rollade van procureur

Procureur is varkensvlees. Om precies te zijn, wordt dit stuk vlees gesneden uit de nek van het varken. Het is donker roze, doorregen vlees. Dat betekent dat er wat vet aan zit. Laat je er niet door afschrikken. Het vet geeft een heleboel meer smaak aan het vlees, en de rollade blijft daardoor sappiger en malser. Als je vlees gebruikt zonder, of met erg weinig vet, loop je het risico dat de gevulde rollade erg droog wordt, en dat zou jammer zijn.

Gevulde rollade met paddenstoelen en cranberry’s – tips

De vulling van de rollade bestaat uit een mengsel van verschillende paddenstoelen. In het recept is een combinatie van koningsoesterzwam, shiitake, portobello en beukenzwammen gebruikt. Je kunt dit gewoon aanpassen als je dat wenst. Neem een combinatie van soorten die jij het lekkerste vindt, of kies er voor om een soort te gebruiken. Alleen champignons kan in principe ook prima. Denk er wel aan dat de champignons erg slinken tijdens de bereiding, en dat je om aan genoeg vulling voor de gevulde rollade te komen, je misschien de hoeveelheid iets moet aanpassen.

Voor het bereiden van een groot stuk vlees als een rollade heb je eigenlijk een kerntemperatuurmeter nodig. Zo kun je de kerntemperatuur van het vlees in de gaten houden en loop je niet het risico dat het vlees te gaar of te droog wordt. Doe je zelf een plezier en investeer een paar euro, want meer kost het niet, voor dit handige keukenhulpje. Je koopt ze bij een huishoudspeciaalzaak.

Let op! Je hebt cranberrycompote nodig om dit gerecht te maken. Die kun je heel makkelijk zelf maken. En zelfgemaakte cranberrycompote is altijd lekkerder dan uit een potje. Kijk hieronder voor het recept!

Cranberrycompote

Cranberrycompote; lekker met vlees en wild

Binnen 10 minuten maak je een heerlijke cranberrycompote, voor bij vlees, wild en gevogelte. Ook lekker bij een appelpunt met een bol roomijs!

Zelf een rollade knopen

De gevulde rollade wordt tijdens het bakken in vorm gehouden met keukentouw. Het kan even een uitdaging zijn om zelf een rollade te knopen. Kijk daarom eens naar het filmpje waarin een slager uitlegt hoe je dat doet.

Varkensvlees

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Gevulde rollade

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram procureur, aan een stuk
  • 200 gram gemengde paddenstoelen, in heel kleine stukjes gesneden
  • 40 gram sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel gdroogde tijm
  • 1 recept cranberrycompote
  • boter om in te bakken
  • peper en zout
  • Keukentouw

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gevulde rollade:

Haal het vlees uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen.

Begin met het maken van de vulling. Bereid de cranberrycompote zoals aangegeven in het recept en laat deze afkoelen. Verhit vervolgens een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg dan de paddenstoelen en de tijm toe en bak deze tot ze gaar zijn. Breng het mengsel echt flink op smaak met peper en zout.  Laat afkoelen.

Leg de procureur op een snijplank, en snijd deze met een scherp mes vanaf de zijkant in twee helften, maar snijd deze niet los van elkaar, zodat je het vlees kunt uitvouwen tot één grote lap. Bestrooi deze met peper en zout.

Besmeer de lap met cranberrycompote. Je zult wat compote overhouden. Deze kun je later bij het vlees serveren.

Verdeel het paddenstoelenmengsel over de cranberrycompote.

Rol het vlees vervolgens stevig op tot een mooie rollade en bind het samen met het keukentouw. Bekijk het filmpje om te zien hoe je dat het handigst doet.

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Verhit, in een grote koekenpan of braadpan, een flinke klont boter. Bak hierin de rollade rondom bruin aan.

Doe de rollade met het braadvet over in een braadslede of een vuurvaste schaal en plaats deze in het midden van de oven.

Braad de rollade in ongeveer anderhalf uur, tot het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden heeft bereikt. Draai de rollade af en toe en bedruip hem met het braadvocht. Controleer de kerntemperatuur met de kerntemperatuurmeter.

Laat de rollade een kwartier rusten onder aluminiumfolie voor je hem in plakken snijdt.

Serveer de gevulde rollade met aardappeltjes en een warme groente. De overgebleven cranberrycompote is er heerlijk bij!

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Varkensvlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen