Kippenpoten met paprika – Heerlijke malse kippenpoten met paprika en ui.
Wie houdt er nu niet van heerlijke kippenpoten met een licht rokerige paprikasmaak. Kippenpoten kun je grillen, maar door ze te garen op een bedje van paprika en ui worden ze heerlijk mals. Het zuur van de tomatenpuree en het vocht van de groente zorgt ervoor dat ze heerlijk zacht worden. Als de kippenpoten eenmaal gaar zijn, houd je een heerlijke kruidige saus van paprika en ui over, die zalig is op rijst of gekookte pasta. De saus lijkt misschien heel vet maar het is ook het vocht van de kippenpoten en de groenten dat je ziet. Die saus is heel smaakvol en perfect om witte rijst mee op te smaken te brengen. Als je de saus te vet vindt, leg dan een paar stukken keukenpapier op de saus. Het papier zuigt dan het meeste vet op, terwijl het vocht in het gerecht blijft.
Even aanbraden en dan stoven
De kippenpoten worden eerst, in een klein beetje olie, per twee aangebraden. Daarna bak je de paprika, ui en knoflook in dezelfde pan. Op die kort aangebakken groenten leg je de kippenpoten, die je hierop zachtjes gaarstooft. Door een kopje bouillon toe te voegen en de deksel zo veel mogelijk op de pan te houden, voorkom je dat de groenten aanbranden en de kippenpoten met paprika heerlijk mals worden. Je kunt er ook voor kiezen om na het aanbakken van de groenten en de kip alles in de oven te schuiven. Hier heb je dan verder geen omkijken meer naar. Het kan beide, bij de variant in de pan zul je iets meer saus overhouden, terwijl als je de oven gebruikt, de smaak van de saus krachtiger zal zijn.
Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees
Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.
Kippenpoten met paprika
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kippenpoten
- 3 rode puntpaprika’s
- 3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels paprikapoeder, gerookt
- 2 theelepels paprikapoeder, zoet
- 2 theelepels kerrie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- zout en peper
- 200 ml kippenbouillon
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenpoten met paprika:
Snijd de paprika en uien in niet te kleine stukken.
Plet de knoflook en snijd die grof.
Meng de beide soorten paprikapoeder, de kerrie en de oregano en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.
Haal het vel van de poten gedeeltelijk los en bestrooi het vlees met de kruiden. Doe het vel weer terug en bak de poten per twee kort aan in een beetje olijfolie. Als alle vier de poten een mooie kleur hebben, kun je in dezelfde pan de paprika, ui en knoflook eventjes kort aanbakken, zodat ze een heel dun laagje olie bevatten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het even kort mee. Voeg er nu een kopje kippenbouillon aan toe en leg de kippenpoten er bovenop. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat dit in ongeveer 45 minuten gaar stoven. Roer tussendoor een paar keer om aanbranden te voorkomen. Verleg dan ook even de poten zodat ze gelijkmatiger kunnen garen.
Wil je liever de oven gebruiken? Doe dan het groentemengsel na het aanbakken in een ovenschaal, voeg de bouillon toe en leg de kip er bovenop. Schuif dit voor ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden tot de kippenpoten met paprika gaar zijn.
Je kunt de garing meten door een temperatuurmeter te gebruiken. Steek die in het dikste deel van de kippenpoten. Als de kerntemperatuur 72 graden of meer is zijn de kippenpoten gaar.
Tafel lekker !!