• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Picanha uit de oven

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
picanha uit de oven

Picanha uit de oven – dat is genieten en samen met je gasten aan tafel zitten in plaats van alleen in de keuken staan.

Picanha een mooi stukje rundvlees

Picanha waarschijnlijk heb je er al wel vaker van gehoord, maar wat het precies is is vaak niet duidelijk. Het is een mals stukje rundvlees dat eigenlijk veel meer aandacht verdient. Voor dit recept gebruiken wij een picanha van het Black Angus rund grain-fed. Dit betekent dat de runderen de laatste paar maanden met graan gevoed zijn. Dit geeft mooi, met vet dooraderd vlees. Samen met de vetkap op het vlees smelt dit vet door het vlees tijdens bereiding, wat voor een heerlijk mals stuk vlees zorgt. Vet geeft behalve smaak namelijk ook bescherming tegen uitdrogen.

Vet aan de picanha geeft behalve smaak ook bescherming tegen uitdrogen

Picanha heeft de vorm van een driehoek met een dikke laag vet bovenop en heeft een mooie rode kleur. Het is een staartstuk, dit zit achteraan op de rug net voor de staart, hierdoor krijgt het weinig beweging, dus bijna geen spieren wat betekent dat het een mals stuk vlees is.

Gebruik je oven voor het gemak

Als je gasten te eten krijgt, is het vaak dat de gasten aan tafel zitten en jij in de keuken druk bezig bent. Met een goede voorbereiding kan ook jij gezellig met je gasten aan tafel zitten en hoef je niet te staan stressen in de keuken. Kies bewust voor vlees wat je kunt stoven of in de oven kunt bereiden. Neem eens een mooi stuk rundvlees zoals picanha. Dit wordt vaak gezien als barbecuevlees, maar kan ook prima in de oven worden bereid. Je bakt het eerst kort aan en zet het dan in de oven om verder te garen. Zet de oven niet te hoog 120 graden is al voldoende. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur in de gaten te houden deze moet ongeveer 50 graden zijn. Daarna haal je het vlees uit de oven en na 15 minuten rust wordt dit lekkere stuk rundvlees in dunne plakjes gesneden.

Maak gebruik van de oven voor vlees en zoek bijgerechten uit die ook in de oven kunnen of die makkelijk op te warmen zijn

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Bij deze picanha werd een ratatouille en in de oven gebakken krieltjes geserveerd. De aardappeltjes kook je van tevoren in de schil gaar en plet je een beetje. Verdeel hier olijfolie, knoflook en rozemarijnolie over en zet in koelkast tot gebruik. Ook de ratatouille kun je eerder maken, deze is na een dag zelfs lekkerder omdat de smaken dan goed zijn doortrokken.

De picanha gaat, afhankelijk van grootte en temperatuur 45 minuten tot een uur in de oven. De aardappeltjes schuif je erbij en de ratatouille staat klaar om te verwarmen. De oven doet het werk en jij kunt met je gasten ondertussen genieten van het voorgerecht.

picanha 1

Picanha uit de oven

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg picanha aan het stuk
  • 2 tl rozemarijn, gedroogd
  • 1 tl tijm gedroogd
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kilo aardappels, in schijfjes (optioneel)
  • Ingrediënten voor ratatouille (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je picanha uit de oven:

Snijd de picanha op de vet-kant kruislings in, maar snijd niet door de vetrand heen. Meng de kruiden, de olie en het citroensap en smeer hier het vlees mee in. Zet een paar uur in de koelkast of laat een half uur intrekken op kamertemperatuur.

Haal het vlees minimaal een half uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Bak de picanha kort aan. Eerst 3-4 minuten op de vetkant en dan 2 minuten aan de andere kant. Doe het vlees met het vet in een ovenschaal met de vetkant naar boven steek een kernthermometer in het midden van het vlees. Zet dit op het rooster in de voorverwarmde oven.

Verdeel de aardappelschijfjes over een bakblik en schuif het bakblik onder het vlees in de oven. Zorg wel dat er genoeg ruimte tussen de bakblikken is. Nu heb je minimaal een half uur de tijd om samen met je gasten van een voorgerecht te genieten. Als het vlees een kerntemperatuur van 50 graden bereikt heeft, haal je het vlees uit de oven en dek je het af met aluminiumfolie. Verwarm de ratatouille en zet indien nodig de oven even op gril om de aardappeltjes mooi krokant te bakken. Als de picanha uit de oven een rusttijd van 15 minuten gehad heeft, kun je deze in dunne plakjes snijden en serveren met de aardappeltjes en de ratatouille.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - RundvleesVlees - Rundvlees - Picanha
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen