Pittige kippenvleugels uit de oven – Een lekker hapje bij een borrel, of als Late Night snack, maar natuurlijk passen ze ook heel goed bij een warme maaltijd. De pittige kippenvleugels uit de oven zijn op elk moment van de dag een goed idee! Overigens kun je ze ook heel goed serveren bij een buffet.
Kippenvleugels, welke kies je?
Als je naar de poelier of de slager gaat voor kippenvleugels zul je zien dat die er in verschillende soorten zijn. Er worden ‘hele kippenvleugels’ en ‘platte kippenvleugels’ verkocht. Platte kippenvleugels zijn ontdaan van het bovenste stukje. Als borrelhapje uit de hand, eten de platte kippenvleugels iets makkelijker. Maar voor dit recept voor pittige kippenvleugels uit de oven maakt het niet uit welke soort je kiest, ze kunnen allebei gebruikt worden.
De marinade maakt de smaak van de pittige kippenvleugels uit de oven
In dit recept wordt barbecuesaus gebruikt. Het eindresultaat wordt dus beïnvloed door de keuze van de barbecuesaus. Dus als je heel pittige barbecuesaus gebruikt, dan kun je eventueel de hoeveelheid sambal verminderen. Of vermeerderen natuurlijk, als je van heel pittig houdt! Kies de saus die jij lekker vindt, en de pittige kippenvleugels zullen ook bij jou een favoriete snack worden! De marinade die je voor dit gerecht gebruikt, kun je uiteraard ook heel goed gebruiken voor andere kipdelen als drumsticks of kippenbouten.
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Pittige kippenvleugels uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo kippenvleugels
- 10 eetlepels barbecuesaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel agavesiroop, maïssiroop of suiker
- 1 theelepel sambal oelek
- zout
- bakpapier
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pittige kippenvleugels uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kommetje de BBQ saus, de zonnebloemolie, het citroensap, de siroop of suiker, de sambal en het zout.
Smeer de kippenvleugels in met de marinade, dit gaat het handigst met een kwastje. Verspreid ze over de bakplaat.
Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven.
Draai de kippenvleugels na een kwartier om, zodat de andere kant ook bruin wordt.
Let er op dat de kippenvleugels niet te donker worden en verbranden. Als het te hard gaat, dek ze dan af met aluminiumfolie.
Serveer de pittige kippenvleugels uit de oven warm. Je kunt er eventueel wat extra BBQ saus bij serveren.
Tafel lekker !!
Het zijn wel veel vleesgerechten, kan dat ook anders?
Er staan ook heel veel vegetarische recepten op de website, Bernadette. We zijn een foodmagazine voor iedereen, voor de vegetariërs, maar ook voor de vlees- en visliefhebbers!
Dit ziet er echt heerlijk uit .. ook wel echt puberfood denk ik zo 😉
Hoi Henrike!
Inderdaad echt puberfood. De puber hier weet er in ieder geval wel weg mee!;-)