• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Barbecuesaus zelf maken; Klassiekers die altijd smaken

door Redactie
in Specials
0
4
barbecuesaus zelf maken

Barbecuesaus zelf maken – Het barbecueseizoen is weer in volle gang. Op lekkertafelen.nl hebben we er al veel over geschreven. En er is zelfs een special met allemaal informatie en recepten over en voor de barbecue. Maar bij zo’n lekker stukje vlees vis of zelfs groente van de barbecue horen natuurlijk lekkere verse sausjes. Als je een gemiddeld barbecuefeestje neemt dan staan er vaak een aantal klassiekers. En waarom ook niet. Klassiekers zijn niet voor niet klassiekers geworden.

Sauzen als compliment!

Sausjes bij de barbecue zijn er om de smaak van het vlees, de vis of die heerlijke gegrilde groente nog meer te laten spreken. Ze moeten een compliment zijn voor je hamburger, je spiesje of dat grote stuk vlees. Een goede saus overheerst niet en is in balans met jouw gegrilde zaligheid. En deze klassiekers hebben zich keer op keer bewezen.

De Klassiekers:

Cocktailsaus of whisky cocktailsaus is een bekende. Er zijn tientallen recepten te vinden in kookboeken en op het internet, maar er is echter een basis van ingrediënten die erin moeten zitten. Het verschil tussen een cocktailsaus of een whisky cocktailsaus is het gebruik van de drank. Een cocktailsaus zonder sherry, cognac of whisky mag geen cocktailsaus heten. Het is namelijk een belangrijk basisingrediënt van de saus. Andere klassiekers zijn knoflooksaus en barbecuesaus. Hieronder vindt je een recept voor een Smokey BBQ saus. Dit is een typische Amerikaanse versie van barbecue saus en niet te vergelijken met de barbecuesaus uit de supermarkt. Deze saus heeft geen stukjes en een mooie zoetzure rooksmaak.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Barbecuesaus zelf maken

(Whisky) Cocktailsaus

Barbecuesaus4voor 4 á 6 personen

  • 150 ml stevige mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 el cognac of sherry
  • ½ el honing
  • 1 tl citroensap
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • Zout & peper

Doe in een kom de mayonaise, ketchup, honing, citroensap en paprikapoeder. Roer dit alles goed door tot het een mooi geheel is geworden. Zet de saus 2 uren in de koelkast om op smaak te komen. Breng vlak voor je de saus gaat serveren het geheel op smaak met zout & peper.

Om een Whisky Cocktailsaus te maken voeg je i.p.v. 2 eetlepels cognac of sherry 1 eetlepel toe. En voeg je daarnaast nog 1 eetlepel whisky toe. Een mooie soepele rokerige whisky is het mooiste, vermijd whisky’s met een scherpe smaak.

Tip: Om de saus luchtiger te maken kun je een paar eetlepels ongezoete opgeklopte slagroom toevoegen.

Knoflooksaus

BBQsaus deklassiekers 2voor 4 á 6 personen

  • 150 ml mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 2 teen knoflook
  • 2 el peterselie
  • Zout & peper

Doe de mayonaise met de crème fraîche in een kom. Knijp met een knoflookpers de knoflook fijn en voeg deze toe aan de kom. Hak de peterselie heel fijn en voeg ook dit aan de kom toe. Roer alles goed door elkaar en laat de minimaal 2 uren rusten in de koelkast. Breng vlak voor je de saus gaat serveren het geheel op smaak met zout & peper.

 

Smokey BBQ saus

Barbecuesaus3voor 3 á 4 personen

  • 125 ml ketchup
  • 50 ml azijn
  • 200 ml water
  • 2 tl gerookte paprikapoeder (zoet)
  • ½ tl cayennepeper of chilipoeder
  • 25 gr. bruine suiker
  • ½ sjalotje
  • 1 kleine teen knoflook

Doe de ketchup, azijn en het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg hier als het kookt de paprikapoeder, cayennepeper en bruine suiker aan toe. Laat dit allemaal oplossen. Snij de ui en knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan de steelpan. Deze zeven we er later namelijk uit. Laat het geheel nu 30 tot 45 minuten op het vuur inkoken tot een mooie sausdikte.

Als de saus je gewenste sausdikte heeft kun je de saus zeven. Wat overblijft is een mooie gladde BBQ saus die echt een mooie rooksmaak heeft.

Zoek je nog andere sauzen voor je barbecue? Hier nog een aantal barbecuesauzen om je tafel mee te verrijken.

DeelPin297Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

courgettesoep 3 variaties
Specials

Courgettesoep; basisrecept + 3 varianten

Soorten meloenen
Specials

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

zomerfruit
Specials

Fruitsalade; De lekkerste inspiratie in de zomer

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Paprika
Specials

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Reacties 4

  1. Cosyma says:
    2 jaar geleden

    Het lijkt mij een leuk recept, maar waardoor krijg ik die vermaledijde keukenreclame niet weg, hij beslaat de helft van het scherm!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Een vermaledijde keukenmachine nog wel… Waarschijnlijk staat er een kruisje links boven waar je deze mee af kunt sluiten.

      Beantwoorden
  2. Barbecue says:
    2 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Deze barbecuesaus ga ik zeker een keer uitproberen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      We zijn benieuwd naar het resultaat meneer of mevrouw Barbecue ??

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen