• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
Spaanse lamskoteletten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Spaanse Lamskoteletten – Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lamsvlees

Lamsvlees is het vlees van schapen die maximaal een jaar oud zijn. Dit vlees heeft een minder uitgesproken en vettige smaak dan het vlees van volwassen schapen.

Er wordt in Nederland niet veel lamsvlees gegeten.  Dat is jammer, want het is erg lekker en je kunt er heel gevarieerde gerechten mee maken.

Lamsvlees heeft in Nederland ook een beetje de naam duur te zijn. Neem daarom eens een kijkje bij een goede Turkse slagerij. Deze hebben vaak een fantastisch aanbod van Nederlands lamsvlees van heel goede kwaliteit. Ze hebben  meestal een hogere omzetsnelheid in lamsvlees, waardoor je altijd een vers product koopt. Daarnaast zul je verbaasd zijn over de gunstige prijs van het vlees!

In dit recept gebruiken we lamskoteletten. Deze worden gesneden uit de ribben, en de lende en schouder van het lam. Lamskoteletten worden vaak gegrild, dus ze zijn heel geschikt om op de barbecue te bereiden. Uiteraard kun je ze ook in de grillpan roosteren.

Spaanse Lamskoteletten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 lamskoteletten
  • 5 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook heel fijn gehakt of geperst
  • 1 tl chilivlokken of pul biber (Turkse pepervlokken)
  • 2 flinke tl gerookt paprikapoeder
  • 1.5 el verse oregano (of 2 tl gedroogde)
  • 6 blaadjes salie, in stukjes gescheurd of gesneden
  • 1 tl zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Spaanse Lamskoteletten:

Maak eerst de marinade. Meng in een kommetje de olijfolie met de knoflook, de chilivlokken, het gerookt paprikapoeder, de oregano, de salie en het zout.

Smeer de lamskoteletten aan beide kanten goed in met deze marinade. Dit kan met een kwastje, maar nog makkelijker gaat het als je een paar plastic wegwerphandschoenen aan doet en het met je handen in het vlees wrijft. Leg de lamskoteletten in een lage schaal, dek deze af met plastic huishoudfolie en zet voor minstens 4 uur in de koelkast.

Haal het vlees een half uur voor je het gaat bereiden uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Zorg dat je barbecue (of grillpan) op temperatuur is en rooster de lamskoteletten rondom bruin. Wil je ze rosé, dan is aan beide kanten 2 minuten genoeg. Heb je de lamskoteletten liever wat meer doorbakken, dan rooster je ze wat langer. Blijf er wel bij en let er op dat ze niet verbranden.

Serveer de lamskoteletten direct. Een groene salade, wat stokbrood en (zelf gemaakte) knoflookmayonaise zijn er erg lekker bij.

Tafel lekker!

Tags: Vlees - Lamsvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lamszadel uit de oven
Vleesgerechten

Lamszadel uit de oven

Pastei met wintergroenten recept
Vleesgerechten

Pastei met wintergroenten en lamsvlees

lamsburger hamburger
Vleesgerechten

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette

Shepherds pie
Ovenschotel

Shepherds pie, klassiek Schots comfort food met lamsgehakt

Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen