Witlof met rauwe ham, brie en krieltjes – Zet het weer eens anders op tafel.
Variëren met een ingrediënt zorgt voor verrassingen op tafel. Als het over witlof gaat, gaat het ook al snel over witlof met ham en kaas. Maar wat nu als je die kaas vervangt door brie en als je de gekookte ham vervangt door rauwe ham? Dan krijg je een heerlijk nieuw hoofdgerecht waar iedereen graag voor aan tafel schuift. Dit is het type gerecht waar een goed glas wijn niet bij mag ontbreken.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Witlof met rauwe ham, brie en krieltjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram krieltjes
- 2 stronkjes witlof
- 2 plakken rauwe ham
- 2 eetlepels tapenade
- +/- 50 gram brie, in plakjes
- 1 grote teen knoflook, geperst
- rozemarijn
- olijfolie
- zeezout
- peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je witlof met rauw ham, brie en krieltjes:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de krieltjes goed, schil ze niet. Snijd ze in vieren en meng in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, knoflook, rozemarijn, peper en zout. Zet ze voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Snijd de onderkant van het witlof, verwijder de harde kern en eventueel de buitenste bladeren als deze verkleurd zijn. Kook het witlof in water met zout 7 minuten. Laat de stronkjes goed uitlekken, eventueel op keukenpapier.
Wikkel het witlof in een plakje ham en leg in een licht ingevette ovenschaal. Schep op de ham een lepel tapenade en leg hierop plakjes brie. Bestrooi met zwarte peper.
Zet het witlof met rauwe ham en brie de laatste 5 minuten in de oven bij de krieltjes tot de brie gesmolten is.
Tafel lekker !!
Ik heb het gemaakt, zie nu net dat ik de tapenade ben vergeten….vond het lekker maar niet zo lekker als ik had gedacht helaas. Wel wil ik graag weten hoe ik mijn (geschilde) minikrieltjes in de oven binnen de tijd bruin krijg???