Komkommer sandwich; op en top Brits – Komkommer sandwiches zijn frisse sandwiches die traditioneel worden gegeten bij een High Tea of een Engelse picknick.
De komkommer sandwich werd populair onder de elite tijdens koningin Victoria, en zijn dat sindsdien altijd gebleven. Het mag een beetje vreemd klinken, maar het was een soort statement – om maar weer eens een Engels woord te gebruiken – waarmee men aangaf dat men het zich kon permitteren om iets te eten, wat eigenlijk nauwelijks voedde. Want laten we wel wezen: een dun wit boterhammetje met komkommer is geen voer voor werklieden, die de hele dag zware fysieke inspanningen hadden geleverd.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Komkommer sandwich; op en top Brits
Geloof het of niet, maar dit broodje valt of staat bij de kwaliteit van het brood en de boter, alsook bij de voorbereidende handelingen met betrekking tot de komkommer. Hoe eenvoudig ook, het moet wel een smakelijke sandwich worden.
Nodig voor 4 komkommer sandwiches:
- 8 (dunne) sneetjes wit casino brood
- +/- 1/2 komkommer
- roomboter op kamertemperatuur
- zout
Zo maak je de perfecte komkommer sandwich
- Leg het brood even in de vriezer. Zo kun je straks de korstjes er mooier afsnijden.
- Schil de komkommer en snijd het in gelijke, flinterdunne plakjes. Dat gaat overigens ook uitstekend met een kaasschaaf.
- Besprenkel de schijfjes komkommer met een beetje zout en laat de plakjes in een zeef ongeveer 20 minuten uitlekken.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Leg twee boterhammetjes op een broodplank en besmeer ze met een dunne, maar egale laag boter. Leg op één boterham een laagje plakjes komkommers en leg de andere boterham er netjes overheen.
- snijd de korstjes er nu af met een broodmes.
- bewaar de sandwiches tot vlak voor dat je ze gaat eten in plastic folie bewaard in de ijskast.
- Snijd de komkommer sandwiches dwars door, of maak er twee repen van.
- De liefhebber kan nog een beetje witte peper over de plakjes komkommer strooien, zodat je geen zwarte stukjes in je sandwich krijgt.
Je las Komkommer sandwich; op en top Brits. Kunnen we je verder nog inspireren?