• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Loaded fries met kaassaus en uitjes

Patat met een echt lekkere kaassaus van 2 soorten kaas

Connie Derks door Connie Derks
in Recepten
0
0
loaded fries met kaassaus en uitjes

Loaded fries met kaassaus en uitjes – met een echt lekkere kaassaus van 2 soorten kaas en de lekkerste gekarameliseerde uitjes ooit.

Loaded met smaak

Het zou geen loaded fries zijn als er niet meer dan 1 of 2 ingrediënten op zitten. Deze manier van friet eten hoort overdadig te zijn en de smaken moeten elkaar aanvullen en niet overtreffen. Dat gaan we dus ook doen met deze loaded fries met kaassaus. Deze versie van loaded fries is gemaakt met een heerlijke kaassaus en bestrooit met gekarameliseerde uitjes. Kaassaus alleen kan, al is deze nog zo lekker, erg machtig en soms zelfs wel een beetje saai zijn. Door de uitjes zo lang te bakken tot ze helemaal zacht en kleverig zijn krijgen ze een zalig hartige smaak wat de smaak van de kaassaus helemaal oppept.  Doe daar dan een beetje sla, tomaat en augurk bij en je hebt een heerlijke vegetarische loaded fries waar je je vingers bijna bij opeet.

Met zelf gesneden friet het allerlekkerste

Loaded fries met kaassaus kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Deze kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.

Loaded fries met kaassaus en uitjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg friet
  • 25 gram boter + 1 eetlepel
  • 25 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • een scheutje melk
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 × 50 gram cheddar, geraspt
  • 2 uien
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 2 augurken
  • 2 tomaten
  • 150 gram ijsbergsla, in reepjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loaded fries met kaassaus en uitjes:

Snipper de ui en verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot deze mooi glazig is. Bestrooi de ui met de suiker en een beetje zout. Blijf bakken op een zacht vuurtje. Voeg na een paar minuten als het een beetje aan begint te zetten 2 eetlepels water toe en roer de aanzetsels goed los. Bak nu verder tot ze mooi donkerbruin en kleverig zijn. Zet opzij.

Smelt voor de kaassaus de boter in een pan en voeg daar de bloem aan toe. Roer tot de bloem gaar is, dit kun je zien door het dunne laagje wat op de bodem van de pan gaat zitten. Voeg er nu in gedeeltes al roerende de bouillon aan toe. Kook dit even goed door. Voeg er nu 50 gram geraspte cheddar en 50 gram geraspte belegen kaas aan toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.

Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept. Snijd de augurk in blokjes of schijfjes en de tomaat in partjes. Bak de friet en warm de kaassaus en de uitjes nog even goed door. Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi naar wens met zout. Verdeel over iedere portie friet een beetje sla met daarop een flinke lepel kaassaus, bestrooi deze met de stukjes augurk en verdeel er de partjes tomaat over. Tot slot bestrooi je de loaded fries met kaassaus met de uitjes en de rest van de geraspte cheddar.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenKaas
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Oosterse wokschotel met broccoli
Wokken

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine
Hoofdgerecht

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm
Salade

Maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen