Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mango salsa; geeft een verrassende wending aan je gerecht

Deze mango salsa is lekker bij een stukje vlees, heerlijk bij een bolletje ijs en eens totaal iets anders dan de meestal vette sausjes bij een BBQ.

1 487

Mango salsa – Deze salsa is lekker bij een stukje vlees maar ook heerlijk bij een bolletje ijs of in de yoghurt. De smaak is fris zoet met een licht zuurtje en een klein beetje pit door toevoeging van geraspte rode peper. Het is een zomerse vervanging en eens totaal iets anders dan de meestal vette sausjes bij een BBQ. De frisse smaak doet het goed bij een stukje zalm of een lekkere spies van kip of varkensvlees.


Mango

Dit is een heerlijke sappige vrucht die groeit in de tropen. Mango bomen staan daar vaak langs de weg en een ieder kan de vruchten plukken. In Nederland halen we ze bij de groenteboer of supermarkt. Let er bij het kopen van een mango op dat deze geen bruine vlekken heeft en dat de vrucht iets meegeeft wanneer je er zachtjes in drukt. De kleur van de mango zegt niets over de rijpheid van de vrucht, er bestaan namelijk meer dan duizend soorten mango’s van geel, groen tot met roze blosjes. Het rijpe vruchtvlees heeft een prachtige oranje kleur en is een beetje vezelig maar boterzacht. De vrucht heeft een grote ovale waarvan je het vruchtvlees moet afsnijden.

Granadilla of passievrucht

Deze vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Het is een oranje vrucht met een gele geleiachtige substantie met zwarte eetbare zaadjes die fris zuur smaken. Ze lijken wel iets op de pitjes van een passievrucht. De passievrucht is mooi rond en paars van kleur en wanneer deze rijp is begint ze te verschrompelen. De granadilla is geel, heeft een hardere schil en heeft zeer mooie decoratieve pitjes die fris zuur van smaak zijn en perfect combineren bij de mango die iets flauw van smaak kan zijn.

Mango Salsa

  • 1 rijpe mango
  • 2 passie vruchten
  • of 1 passievrucht en een granadilla
  • rode peper

Leg de rode peper voor een paar uur in de vriezer zodat deze bevroren is en je deze later met een fijne rasp kan raspen.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snij de andere vruchten door en haal de pitjes eruit. Meng alles door elkaar en rasp er naar smaak rode peper overheen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Marianne zegt

    Ik had de granadilla al geraden een heerlijke vrucht maar vaak moeilijk aan te komen, ik ga het recept zeker uit proberen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer