• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Met sap van vers fruit maak je er eenvoudig vruchtenkwark van

door Connie Derks
in Nagerecht
0
0
bavarois van kwark

bavarois van kwark

Bavarois van kwark: de perfecte basis voor de lekkerste nagerechten en taarten.

Lekker makkelijk

Kwarktaart maken we allemaal wel eens. Vaak wordt dan gegrepen naar het bekende pakje mix. Lekker makkelijk denken we dan, maar ook zonder mix is het lekker makkelijk. Het enige verschil is dat deze bavarois van kwark ietsjes langer op moet stijven. Maar die taart maken we toch al vooraf dus dat maakt niets uit. Dit recept is voor ruim 1 liter en is voldoende voor een springvorm van 24/26 cm.

Kwarktaart is ook zonder mix lekker makkelijk

Het verschil tussen kant-en-klaar of zelfgemaakt

Als je met een pakje mix aan de slag gaat hoef je er alleen nog maar slagroom en kwark bij te doen. Dus wat zit er in dat pakje? Suiker en bindmiddel in de vorm van gelatinepoeder maar ook emulgatoren, aroma’s en andere toevoegingen. Die gelatine heb je ook in blaadjes en de rest hebben we niet nodig.

1 blaadje gelatine is goed voor 85 gram vocht

Maar ik wil vruchtenkwark; wat nu?

Heel simpel daar nemen we vruchtensap/puree voor dan hebben we ook de echte smaak. Neem 85 gram sap/puree (inclusief eventueel extra suiker) in smaak naar keuze en een blaadje gelatine extra. Verwerk het sap met het citroensap. Let op ananas, mango en kiwi eerst even doorkoken in verband met enzymen.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Bavarois van kwark

Porties: 8 personen / 1 liter
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 675 gram kwark
  • 300 ml slagroom
  • 110 gram suiker
  • het sap van 1 1/2 citroen
  • 9 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bavarois van kwark:

Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water om te wellen. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker lobbig. Doe de kwark in een kom. Verwarm het citroensap tot het bijna kookt. Haal van het vuur af en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Meng de gelatine met een klopper door de kwark en zet even opzij.

Spoel de kom waar je de bavarois in wil doen om met koud water of zet de taartbodem in een springvorm klaar. Schep 1/3 van de geklopte slagroom door de kwark. Voeg er de rest van de geklopte slagroom bij en schep luchtig door. Verdeel de bavarois van kwark over de vorm en zet deze minimaal 4 uur maar liefst 6 uur koud weg.

Om de bavarois te lossen: Vul een schaal met warm water. Zet een bord of schaal klaar spoel deze even af. Doordat het bord nat is, kun je de bavarois nog verplaatsen wanneer nodig. Zet de vorm met bavarois kort in de bak met warm water. Maak met je vingers de randjes los. Leg het bord op de vorm en draai samen om. Decoreer de bavarois van kwark eventueel met slagroom, citroenrasp of vers fruit naar keuze.

Als je een springvorm met koekbodem gevuld hebt, snijd je eenvoudig de randen los en verwijderd de ring.

Tafel lekker !!

DeelPin179Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Kwark
Specials

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

chocoladebollen met slagroom
Gebak

Chocoladebollen met slagroom

chocoladepudding
Nagerecht

Chocoladepudding met echte chocolade

yorkshire pudding
Bijgerecht

Yorkshire pudding

Pannenkoek met gist naar oma’s recept
Pannenkoeken

Pannenkoek met gist naar oma’s recept

Dragonsaus
Saus

Dragonsaus een zalige romige kruidensaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen