Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Boeren crumble met aardbeien en rabarber

Deze boeren crumble met aardbeien en rabarber is helemaal voorjaar. Met de eerste aardbeien en de vroege rabarber een vanille stokje en een beetje suiker zet je echt iets puurs en lekkers op tafel. De crumble met aardbeien en rabarber kun je serveren als nagerecht met een flinke bol ijs.

0 1.365

Boeren crumble met aardbeien en rabarber – De uitnodigende borden aan de weg, de landelijke sfeer en het heerlijke zomerzonnetje doen mij weer eens besluiten om bij de landwinkel te stoppen. Het resultaat? Een ongecontroleerde tas vol lekker en vanavond een verrukkelijke boeren crumble op tafel.

Boeren crumble met aardbeien en rabarber

  • 500 gram verse rabarber, in stukjes
  •  appels, geschild en in partjes
  • 200 gram grote Hollandse aardbeien, gehalveerd
  • 200 gram kristalsuiker
  • het merg van 1 vanille stokje
  • 150 gram bloem
  • 125 gram fijngemalen amandelen
  • 75 gram boter, in klontjes
  • poedersuiker om te bestuiven

Meng de rabarber met de appel, aardbeien, 100 gram suiker en het vanillemerg. Schep dit mengsel in 6 kommen. Meng voor de kruimellaag de bloem, 100 gram suiker, amandelen en de boter in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel. (Of meng bloem, suiker en amandelen en verkruimel de boter er met de vingertoppen door). Strooi de kruimellaag over het rabarbermengsel en bak de crumble ca. 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met verse, lobbig geklopte, slagroom.

Rood of groen, even lekker

Afhankelijk van het ras kunnen rabarberstelen rood of groen zijn. Rode rabarber ziet er vaak mooier uit, maar de groene stengels zijn net zo lekker. Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en buigzaam zijn. Jonge rabarber is ook vaak minder zuur dan de oudere. De jonge stelen kun je direct verwerken, oudere, wat stuggere stelen kun je beter eerst schillen.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer