Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rabarber desserts; 10x inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens net een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij je te wagen aan één van onze tien rabarber desserts?

2 7.146

Rabarber desserts – Bij het voorjaar hoort rabarber. Je houdt ervan of je vindt het helemaal niks. Maar ook mensen die van rabarber houden kopen het niet heel vaak. Deze groente hoort dan ook zeker niet tot de populairste groenten. Vroeg in het seizoen is rabarber best prijzig. Misschien is dat wel de reden dat we het massaal links laten liggen. En als we het dan kopen wordt het meestal een pannetje rabarbermoes. Niets mis mee hoor, maar er kan nog zoveel meer. Om je te inspireren hebben we maar liefst 10 rabarber desserts op een rij gezet. Met behulp van deze recepten zet jij de verse rabarber misschien ook wat vaker op tafel.

Rabarber desserts; 10x inspirerende recepten

Rabarber aardbeien compote met schuim

Rabarber aardbeien compote met schuim

Een heerlijk ouderwets gerecht met een moderne twist. Mijn moeder maakte deze aardbeien rabarber compote met schuim al. De rabarber-compote kennen we allemaal wel, doe er verse aardbeien bij en maak er zo’n prachtige schuimkop op. Zo maak je van de bekende compote een heerlijk dessert.

Asperge-honing mousse met rabarber-aardbei compote

asperge-honing mousse

Wat een feest! Het beste van het seizoen combineren tot een prachtig dessert. Serveer een Asperge-honing mousse met een huisgemaakte aardbei-rabarber compote en je zet een seizoenstopper op tafel. Krijg je gasten? Zet dit dessert op tafel. Zij zullen deze smaak combinatie zeker waarderen!

Romig dessert met frambozen en rabarber

romig dessert met frambozen

Met slechts een paar ingrediënten tover je dit prachtige dessert op tafel. Een toetje mag je het niet noemen…. Dit valt niet onder de light desserts, maar de smaken en het verse fruit doen je dat snel vergeten. Zet dit dessert met frambozen en rabarber vooral ‘s zomers op tafel.

Upside down rabarber taart

Rabarber taart upside down

Rabarber taart, upside down. Omdat je de cake omdraait kun je de rabarber mooi zien en is de koek absoluut niet droog. Dit is een lekkere seizoenstaart om in het voorjaar op tafel te zetten. Zo’n taart kan als nagerecht, maar is ook heerlijk bij een high tea of op een brunch tafel.

Werkelijk heerlijk rabarber ijs met een scheutje port en honing

rabarber ijs

Rabarber is hartstikke gezond en iedereen die rabarber lust zou eens dit rabarber ijs moeten proberen. Zacht, bijna softijs, romig zonder room met een verrukkelijk zuurtje. Lusten ze thuis geen rabarbercompote? Dit rabarber ijs lusten ze wel!

Rabarber-meringue taartjes

Rabarber-meringue taartjes

Maak in het rabarber seizoen eens deze rabarber-meringue taartjes. Het frisse van de rabarber gaat perfect samen met het zoete van de merinque. De rabarber-merinque taartjes kun je bij de koffie of thee serveren, maar ze doen het ook bijzonder goed als nagerecht met een extra bolletje rabarber of aardbeien ijs.

Rabarberparfait met amarettistukjes en pistachenoten

Rabarberparfait

Wil jij je etentje met iets speciaals afsluiten ?? Kies dan voor deze rabarberparfait, deze koude lekkernij zal geen van je gasten koud laten. Een parfait wordt net als roomijs in de vriezer bewaard, het is een heerlijk zachte ijssoort. Het verschil zit hem in het feit dat je parfait zonder ijsmachine kan bereiden.

Cheesecake met aardbei en rabarber

Cheesecake met aardbei en rabarber

Voorjaar en zomer. Aardbeien en rabarber gaan in dit seizoen bijna gelijk op. Het moment voor deze fruitige cheesecake met aardbei en rabarber. Serveer bij de koffie of thee, maar ook als nagerecht met een bolletje ijs is deze cheesecake met aardbei en rabarber een feest.

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

Schuimtaart met rabarber en witte chocolade

Lekker knapperig zoet schuim met fris zure rabarber en witte chocolade. De taart met rabarber en witte chocolade is heerlijk bij een kop koffie of thee. Tip: De taart invriezen, bevroren in stukjes snijden, even laten ontdooien en dan de taart als dessert serveren.

Boeren crumble met aardbeien en rabarber

crumble met aardbeien en rabarber

Deze crumble met aardbeien en rabarber is helemaal voorjaar. Met de eerste aardbeien en de vroege rabarber een vanille stokje en een beetje suiker zet je echt iets puurs en lekkers op tafel. De crumble met aardbeien en rabarber kun je serveren als nagerecht met een flinke bol ijs.

Deel ook jullie favoriete rabarber desserts

Ben jij wel één van die echte rabarber liefhebbers? Laat ons dan vooral in het reactieformulier jullie ideeën horen. Niets is leuker dan met elkaar delen en van elkaar leren. Jouw rabarber desserts worden op die manier gezien door heel veel lezers. Durf jij?

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Lucia zegt

    Heerlijk rabarber ik ben er gek op. Maak graag compote ervan. Voordat het seizoen om is vries ik ruimschoots porties compote in. Ik maak ook altijd wat potten rabarber/ aardbeien jam, rabarbertaart en niet te vergeten een flinke pot rabacello. Een heerlijk alcoholisch likeurtje.

    1. Connie zegt

      Oh heerlijk rabacello! Rabarber ik geniet ervan in het seizoen. Inmaken is een goede tip wanneer je er langer van wil genieten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer