• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim

door Samantha
in Nagerecht
0
0
Citroenmousse

Citroenmousse met een toef van eiwitschuim –Ā Toetjes, altijd lekker! Doordeweeks wordt er meestal gekozen voor vla of yoghurt, maar in het weekend, als we allemaal een drukke werkweek achter de rug hebben dan mogen we onszelf best wel eens trakteren op net iets meer. Deze heerlijke frisse citroenmousse is dan een hele goede optie.

Citroenen

Citroenen zijn een heerlijke inspiratiebron in talloze gerechten. Het frisse en het zure van de citroen kun je geweldig combineren met andere smaken. In onderstaand recept voor citroenmousse heeft de citroen een echte hoofdrol in de smaak. Een heerlijk fris en luchtig toetje waar menig mens gelukkiger van wordt.

Slagroom, eieren, gelatine

Of dit nu een mousse of bavarois moet heten is twijfelachtig. Het verschil zit hem in de gelatine. In een mousse gebruik je officieel geen gelatine. Toch noemen we deze combinatie van slagroom, eieren en gelatine een mousse omdat er maar heel weinig gelatine gebruikt wordt en het resultaat superluchtig is.

De eiwittoef waarmee de mousse wordt gedecoreerd geeft een heerlijk zoete tegenhanger bij het friszure van de citroen.

Citroen

Citroen; een veelzijdige supervrucht

De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.

Citroenmousse met toef van eiwitschuim

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediƫnten voor dit recept

  • 2 citroenen
  • 6 eieren (m)
  • 200 milliliter slagroom
  • 4 gram gelatine
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de citroenmousse:

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Scheid de eieren maar houd hierbij 2 eiwitten weer gescheiden van 4 eiwitten. Ter verduidelijking je hebt uiteindelijk 3 bakjes; 1 met 6 eidooiers, 1 met 2 eiwitten en 1 met 4 eiwitten.

Mix de eidooiers met 75 gram suiker tot een romige massa. Voeg hier de rasp en sap van de citroenen aan toe.Ā Knijp de gelatine uit en laat deze op een heel laag vuur smelten. Voeg hierbij ongeveer 3 eetlepels van het eidooiermengsel en roer het geheel goed door elkaar. Schenk het dan weer terug bij de overige eidooiers en roer goed om. Zet voor 10 minuten koud weg tot het licht begint op te stijven.

2 eiwitten met de helft van het zout, in een vetvrije kom, stijf kloppen. Vervolgens de slagroom voor 3/4 stijf kloppen. Roer eerst de slagroom door het eidooiermengsel en spatel daarna voorzichtig het eiwit erdoor. Verdeel de mousse over 4 glazen, schaaltjes of over ƩƩn grote schaal. Plaats ze in de koeling en laat ze minimaal 2 uur opstijven.

Klop 4 eiwitten met het overige zout, in een vetvrije kom, stijf. Als deze stijfgeklopt is voeg je eetlepel voor eetlepel de overige suiker toe. Klop nu net zolang tot de suiker is opgelost en je eiwit mooi glanst. Decoreer je citroenmousse met het eiwit.Ā Ik strooide er nog wat gemalen pistachenoten over, maar je kunt eventueel ook wat cacao of citroenrasp gebruiken voor decoratie.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin168Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflƩ met verse ananas

Bosvruchten bavarois
Nagerecht

Bosvruchten bavarois

dessert pizza met zomerfruit
Nagerecht

Dessertpizza met zomerfruit

Citroen tiramisu met Luxardo limoncello
Nagerecht

Citroen tiramisu met limoncello; een heerlijk dessert!

blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes

kwark bavarois met nectarine
Nagerecht

Kwark bavarois met nectarine

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

SoufflƩ van kwark en rode bessen

romig dessert met frambozen
Nagerecht

Romig dessert met frambozen en rabarber

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
TĆŖte de Moine

TĆŖte de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen