• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Verse ananas met een laagje warme karamel

door Connie Derks
in Nagerecht
1
0
Gekarameliseerde ananas met ijs

Gekarameliseerde ananas met ijs – ijs met warme ananas in karamel, daar hou je een plekje voor vrij.

Verse ananas, echt veel lekkerder!

Ananas is altijd lekker en zeker verse ananas is heerlijk friszuur en lekker in heel veel gerechten, zowel warm als koud. Ananas valt onder de exoten en is het hele jaar door verkrijgbaar. Verse ananas heeft veel meer smaak dan de ingeblikte versie en van een ananas snijd je heel veel stukjes. Die stukjes kun je gebruiken in een fruitsalade, bij een kipgerecht of als nagerecht zoals nu. Dit recept van gekarameliseerde ananas met ijs is perfect om die laatste stukjes die je nog over had op te maken, maar we snappen het ook als je speciaal hiervoor ananas gaat halen want dit is toch wel erg lekker.

Zelf karamel maken, zoek de grens op

Laat de suiker voor de gekarameliseerde ananas niet verbranden, maar doe de boter er ook niet te vroeg bij. Hoe donkerder de kleur des te intenser de smaak. Ga je te ver? Dan kun je de karamel weggooien want dan is de smaak bitter. Als je vaker karamel maakt, ga je steeds meer de grens opzoeken, begin bij mooi amber/goudkleurig en ga bij iedere keer dat je karamel maakt steeds een stapje verder. En ja, er komt vast een moment dat je net te ver gaat, dan moet je opnieuw beginnen.

Zoet, zuur, warm en koud

Het recept is zowel simpel als geniaal, want zoet, zuur, warm en koud zitten allemaal in dit lekkere nagerecht. Met een paar simpele stappen zet je deze overheerlijk smaaksensatie op tafel. Je kunt de gekarameliseerde ananas het beste op het laatste moment maken om bij het ijs te serveren. Zorg ervoor dat je de ananas gesneden klaar hebt staan en de rest van de ingrediënten hebt afgewogen. Na de maaltijd haal je het ijs uit de vriezer om op temperatuur te komen en in de tussentijd maak jij die heerlijke gekarameliseerde ananas. Dan is het alleen nog een kwestie van koekjes over de borden strooien, een paar mooie bollen ijs erop leggen en dat heerlijke warme fruit erbij scheppen.

Gekarameliseerde ananas met ijs

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 ananas
  • 100 gram suiker
  • 30 gram roomboter
  • 1 volle theelepel sesamzaadjes
  • 8 bolletjes vanille roomijs
  • 2-3 spritskoekjes verkruimeld

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gekarameliseerde ananas met ijs:

Snijd de schil van de ananas en snijd de kern eruit. Verdeel de ananas in niet te kleine stukjes.

Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan, haal eruit en laat afkoelen.

Verdeel de suiker over de bodem van een pan, laat op een matig vuur de suiker karameliseren. Als je een pan met een lichte bodem gebruikt, kun je het proces beter volgen zodat de suiker niet zo makkelijk verbrand. Beweeg een beetje met de pan op en neer maar ga er niet in roeren. Zodra de suiker is opgelost en deze donker begint te kleuren voeg je er de boter aan toe. Pas op, dit bruist en is zeer heet!! Roer de boter goed door de karamel, voeg er nu de stukjes ananas aan toe en bak deze al roerende in de karamel zodat ze door en door heet worden en een beetje vocht loslaten. Zet het vuur uit maar laat alles in de pan.

Verdeel de koekkruimels over de borden en schep er het ijs op. Roer de iets afgekoelde ananas goed door en verdeel deze over de borden en bestrooi allen met een beetje geroosterde sesam. Serveer de gekarameliseerde ananas met ijs direct.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit - Ananas
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Nagerecht

Crème brûlée; Het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen