Rabarbertaart, upside down – Er is weer volop rabarber en het is leuk om te kokkerellen met recepten van het seizoen die niet te moeilijk zijn om te maken, maar toch een geweldig mooi en smakelijk effect hebben. Deze rabarbertaart is lekker zompig door het sap van de rabarber, dat samen met de suiker een karamel vormt. Omdat je de cake omdraait kun je het fruit mooi zien en is de koek absoluut niet droog. Hij is erg lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook met een bolletje ijs erbij als nagerecht.
Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten
Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?
Rabarbertaart, upside down
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 50 gram boter
- 300 gram kristalsuiker
- 350 gram rabarber
- 200 gram patentbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel baksoda
- 2 eieren
- 200 gram yoghurt
- 75 gram zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rabarbertaart:
Snijd de rabarber in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan. Strooi er de helft van de suiker over en laat dit ongeveer 2 minuten verwarmen. Verdeel de rabarber hierover en zet apart. Weeg nu bloem bakpoeder, baksoda en zout af en zeef deze boven een kom, doe hier de rest van de suiker bij.
Klop de eieren met yoghurt en de zonnebloemolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer dit met een houten lepel goed door elkaar tot een glad beslag. Giet dit over de rabarber en strijk glad. Zet de pan in de oven en bak de koek 30-35 minuten. Test of de rabarbertaart gaar is door er voorzichtig met een satéstokje in te steken, komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Laat de rabarbertaart nog 5 minuten staan. Leg een bord op de taart en keer alles in een snelle beweging om.
Eet de koek warm, of op kamertemperatuur.
Je kunt de rabarber vervangen door ander fruit het is het lekkerste om hiervoor wat zuurder fruit te nemen zoals pruimen of cranberry’s.
Tafel lekker !!
Ziet er super lekker uit!
Ik ga ze weldra maken want ik heb superveel rabarber in mn tuin staan…mmmmm 🙂
Daar ga je geen spijt van krijgen het is een zalige rabarbertaart.
ben benieuwd hoe hij smaakt…
Wij zijn benieuwd of het je gelukt is 😉
Leuk Els! Wij zijn net zo benieuwd!
Hij was heerlijk, ik ga morgen nog 1 maken!
De smaak te pakken dus! Geniet ervan Els!