• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Upside down rabarbertaart

door Connie Derks
in Nagerecht
1
7
Rabarbertaart upside down

Rabarbertaart, upside down – Er is weer volop rabarber en het is leuk om te kokkerellen met recepten van het seizoen die niet te moeilijk zijn om te maken, maar toch een geweldig mooi en smakelijk effect hebben. Deze rabarbertaart is lekker zompig door het sap van de rabarber, dat samen met de suiker een karamel vormt. Omdat je de cake omdraait kun je het fruit mooi zien en is de koek absoluut niet droog. Hij is erg lekker bij een kopje koffie of thee, maar ook met een bolletje ijs erbij als nagerecht.

rabarber desserts

Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten

Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?

Rabarbertaart, upside down

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 350 gram rabarber
  • 200 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 2 eieren
  • 200 gram yoghurt
  • 75 gram zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rabarbertaart:

Snijd de rabarber in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan. Strooi er de helft van de suiker over en laat dit ongeveer 2 minuten verwarmen. Verdeel de rabarber hierover en zet apart. Weeg nu bloem bakpoeder, baksoda en zout af en zeef deze boven een kom, doe hier de rest van de suiker bij.

Klop de eieren met yoghurt en de zonnebloemolie los. Giet dit bij de droge ingrediënten en roer dit met een houten lepel goed door elkaar tot een glad beslag. Giet dit over de rabarber en strijk glad. Zet de pan in de oven en bak de koek 30-35 minuten. Test of de rabarbertaart gaar is door er voorzichtig met een satéstokje in te steken, komt deze er schoon uit dan is de koek gaar. Laat de rabarbertaart nog 5 minuten staan. Leg een bord op de taart en keer alles in een snelle beweging om.

Eet de koek warm, of op kamertemperatuur.

Je kunt de rabarber vervangen door ander fruit het is het lekkerste om hiervoor wat zuurder fruit te nemen zoals pruimen of cranberry’s.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Pastaschelpen met oesterzwammenragout
Ovenschotel

Pastaschelpen gevuld met oesterzwammenragout

Reacties 7

  1. SophiesFoodie says:
    2 jaar geleden

    Ziet er super lekker uit!
    Ik ga ze weldra maken want ik heb superveel rabarber in mn tuin staan…mmmmm 🙂

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Daar ga je geen spijt van krijgen het is een zalige rabarbertaart.

      Beantwoorden
  2. Els Black-Stoker says:
    7 jaar geleden

    ben benieuwd hoe hij smaakt…

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Wij zijn benieuwd of het je gelukt is 😉

      Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Leuk Els! Wij zijn net zo benieuwd!

      Beantwoorden
      • Els Black-Stoker says:
        7 jaar geleden

        Hij was heerlijk, ik ga morgen nog 1 maken!

        Beantwoorden
        • Lekker Tafelen says:
          7 jaar geleden

          De smaak te pakken dus! Geniet ervan Els!

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen