Omelet met spinazie – Een grote omelet, royaal gevuld met spinazie, zalm en kaas. Een volledige en zeer snelle maaltijd voor de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Serveer er wat lekker brood bij en je hele gezin kan er van mee-eten. Deze omelet is voor twee personen als diner en voor vier als lunch.
Eieren, spinazie en gerookte zalm zijn een gouden combinatie. Je kunt met deze ingrediënten steeds zeer verschillende gerechten maken. Je verwerkt ze in een pasta, een ovenschotel of zoals nu in een omelet. Heerlijk voedzaam door de goede vetten en eiwitten die er royaal inzitten. Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje neem je mee naar je werk waar je het koud eet op met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine stukjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.
Supersnelle omelet met variaties
Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan gekookte ham in grove stukken gesneden. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens met geitenkaas en walnoten.
Met het basisrecept voor deze omelet met spinazie kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je net in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weg gelegd. Want het smoesje dat je geen tijd hebt gaat hier echt niet op. Naar de snackbar rijden duurt langer.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Omelet met spinazie, zalm en kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 eieren
- 50 gram crème fraîche, slagroom of melk
- 300 gram verse spinazie
- zout/peper
- olijfolie
- 125 gram warm gerookte zalm
- 20 gram pijnboompitten
- 50 gram geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de omelet met spinazie:
Klop de eieren los met de crème fraîche, iets zout en peper.
Verwarm een koekenpan van 25-30 cm en laat hierin de gewassen spinazie iets slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat wanneer nodig uitlekken.
Verdeel de zalm in grove vlokken.
Veeg de pan schoon en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zien. Let op want deze branden zeer snel aan. Haal ze uit de pan zodra ze de goede kleur hebben.
Verwarm een klein beetje olijfolie in dezelfde pan. Schenk het eimengsel erin en verdeel direct de spinazie en de zalm over het ei voordat het begint te stollen. Rasp de kaas erover en doe een passende deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuurtje in ongeveer 10 minuten stollen.
Haal de deksel van de pan en strooi er de pijnboompitjes over. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Schuif de omelet met spinazie op een groot bord en verdeel in stukken.
Tafel lekker !!