• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Omelet met spinazie, zalm en kaas

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
Omelet met spinazie

Omelet met spinazie – Een grote omelet, royaal gevuld met spinazie,zalm en kaas. Een volledige en zeer snelle maaltijd voor de mensen die een koolhydraat arm dieet volgen. Serveer er wat lekker brood bij en je hele gezin kan er van mee eten. Deze omelet is voor 2 personen als diner en voor 4 als lunch.

Eieren, spinazie en zalm een gouden combinatie. Je kan met deze ingrediënten steeds zeer verschillende gerechten maken. Je verwerkt ze in een pasta, een ovenschotel of zoals nu in een omelet. Heerlijk voedzaam door de goede vetten en eiwitten die er royaal inzitten. Zowel warm als koud erg smakelijk. Het restje nam ik mee naar mijn werk en at het koud op met een lekkere snee brood erbij. Je zou er zelfs kleine stukjes van kunnen snijden en het kunnen serveren bij de borrel.

Super snelle omelet met variaties

Ben je niet zo weg van zalm? Neem dan gekookte ham in grove stukken gesneden. Ben je vegetariër of vind je geitenkaas gewoon erg lekker, maak hem dan eens met geitenkaas en walnoten.
Met het basisrecept kun je dus lekker variëren. Vul hem met wat je net in je koelkast hebt liggen of waar je trek in hebt. Zo is een gezonde maaltijd koken voor iedereen weg gelegd. Want het smoesje geen tijd gaat hier niet op. Naar de snackbar rijden duurt langer.

Omelet met spinazie, zalm en kaas

Maaltijd omelet voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 50 gram crème fraîche, slagroom of melk
  • 300 gram verse spinazie
  • zout/peper
  • olijfolie

vulling

  • 125 gram warm gerookte zalm
  • 20 gram pijnboompitten
  • 50 gram geraspte kaas

Zo maak je de omelet met spinazie:

Klop de eieren los met de crème fraîche, iets zout en peper. Verwarm een koekenpan van 25-30 cm en laat hierin de gewassen spinazie iets slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat indien nodig uitlekken. Verdeel de zalm in grove vlokken. Veeg de pan schoon en rooster hierin de pijnboompitjes tot ze mooi bruin zien. Let op want deze branden zeer snel aan. Haal ze uit de pan zodra ze de goede kleur hebben. Verwarm er een klein beetje olijfolie in dezelfde pan. Schenk het eimengsel erin en verdeel direct de spinazie en de zalm over het ei voordat het begint te stollen. Rasp de kaas erover en doe een passende deksel op de pan. Laat dit op een zacht vuurtje in ongeveer 10 minuten stollen. Haal de deksel van de pan en strooi er de pijnboompitjes en wat zout en peper naar smaak overheen. Schuif de omelet met spinazie op een groot bord en verdeel in stukken.

Tags: Eieren omeletGroente - Bladgroenten - SpinazieKaasVis - Gerookte zalm
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

Ravioli van rettich met zalm
Hapjes

Ravioli van rettich met zalm; Een heerlijk fris borrelhapje

Hartige cake
Ontbijt en lunch

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

kaasvlinders
Hapjes

Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen