• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

door Connie Derks
in Nagerecht, Recepten
0
4
Peren chocolade crumble

Peren chocolade crumble – Handperen belanden maar al te vaak op de fruitschaal om vervolgens uit het handje gegeten te worden. Maar iedereen kent het wel, tijdens het perenseizoen zijn ze voordelig, je krijgt er een aantal van de buurman en je fruitschaal ligt binnen de korst mogelijke keren vol met peren. Dan toch maar eens de keuken in voor een heerlijk taart, of een verrassend dessert. En zo vervelend is dat echt niet! Peren zijn van oktober tot maart volop verkrijgbaar, je hebt een hele winter om te experimenteren en deze warme crumble mag in je experimenten zeker niet ontbreken.

Ga je peren combineren met een willekeurig deeg, let er dan even op dat er bij het gebruik van peren veel sap vrij kan komen wat je bakresultaat negatief kan beïnvloeden. Positief is dat peren van zichzelf al zoet zijn waardoor je weinig suiker nodig hebt. De bijgaande peren chocolade crumble is gemaakt met Conference peren. Deze geven minder sap dan het broertje de Doyenne du Comice. Een crumble klinkt niet alleen leuk, maar is lekker, snel, makkelijk en bovendien ideaal om overtollig fruit op je fruitschaal om te toveren in een verrassend dessert. Wil je nog meer voordelen hebben?

nagerechten met peer

Nagerechten met peer; Vers, simpel en ook nog eens erg lekker

Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.

Peren chocolade crumble

  • 1 kg handperen (Conference)perencrumble
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 160 gram bloem
  • snufje zout
  • 95 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade

Weeg alles af en snijdt de chocolade in stukjes, je kunt hiervoor ook chocolade callets nemen soms ook wel drops genoemd. Puur is het lekkerste maar als je liever melk hebt kan dat ook.

Mix de boter met de suiker en het zout, meng er de bloem en de havermout doorheen door met je vingers wrijvende bewegingen te maken. Ga hier mee door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de chocolade door de kruimels.

Schil de peren en verdeel deze in grove stukken, doe dit direct in de ovenschaal, strooi er de kaneel overheen en meng deze er even doorheen. Verdeel er de kruimels gelijkmatig overheen. Bak de crumble ongeveer een half uur in een oven van 185 graden Celsius tot de kruimels een mooie goudbruine kleur hebben. Laat dit 10 minuutjes afkoelen voor je het serveert want de peren worden erg heet.

Warme chocolade, warme peren en knapperige kruimels. Serveer met een bolletje ijs of een lepel slagroom en jij presenteert vandaag weer een heerlijk dessert, helemaal van  jezelf.

 

Tags: ChocoladeFruitseizoen
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Pittige aardappelsalade
Bijgerecht

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Reacties 4

  1. stef says:
    4 jaar geleden

    59 havermout

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Inderdaad Stef een rare hoeveelheid, het moet 95 gram zijn. Zal het aanpassen, dank je

      Beantwoorden
  2. K says:
    5 jaar geleden

    Leuk recept, maar de hoeveelheid boter wordt niet vermeld…

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Mijn excuses, het staat er inderdaad niet bij. Ik heb het gelijk aangepast.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen