• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel

door Connie Derks
in Nagerecht, Recepten
0
4
Peren chocolade crumble

Peren chocolade crumble – Handperen belanden maar al te vaak op de fruitschaal om vervolgens uit het handje gegeten te worden. Maar iedereen kent het wel, tijdens het perenseizoen zijn ze voordelig, je krijgt er een aantal van de buurman en je fruitschaal ligt binnen de korst mogelijke keren vol met peren. Dan toch maar eens de keuken in voor een heerlijk taart, of een verrassend dessert. En zo vervelend is dat echt niet! Peren zijn van oktober tot maart volop verkrijgbaar, je hebt een hele winter om te experimenteren en deze warme crumble mag in je experimenten zeker niet ontbreken.

Ga je peren combineren met een willekeurig deeg, let er dan even op dat er bij het gebruik van peren veel sap vrij kan komen wat je bakresultaat negatief kan beïnvloeden. Positief is dat peren van zichzelf al zoet zijn waardoor je weinig suiker nodig hebt. De bijgaande peren chocolade crumble is gemaakt met Conference peren. Deze geven minder sap dan het broertje de Doyenne du Comice. Een crumble klinkt niet alleen leuk, maar is lekker, snel, makkelijk en bovendien ideaal om overtollig fruit op je fruitschaal om te toveren in een verrassend dessert. Wil je nog meer voordelen hebben?

Peren chocolade crumble

  • 1 kg handperen (Conference)perencrumble
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 160 gram bloem
  • snufje zout
  • 95 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade

Weeg alles af en snijdt de chocolade in stukjes, je kunt hiervoor ook chocolade callets nemen soms ook wel drops genoemd. Puur is het lekkerste maar als je liever melk hebt kan dat ook.

Mix de boter met de suiker en het zout, meng er de bloem en de havermout doorheen door met je vingers wrijvende bewegingen te maken. Ga hier mee door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de chocolade door de kruimels.

Schil de peren en verdeel deze in grove stukken, doe dit direct in de ovenschaal, strooi er de kaneel overheen en meng deze er even doorheen. Verdeel er de kruimels gelijkmatig overheen. Bak de crumble ongeveer een half uur in een oven van 185 graden Celsius tot de kruimels een mooie goudbruine kleur hebben. Laat dit 10 minuutjes afkoelen voor je het serveert want de peren worden erg heet.

Warme chocolade, warme peren en knapperige kruimels. Serveer met een bolletje ijs of een lepel slagroom en jij presenteert vandaag weer een heerlijk dessert, helemaal van  jezelf.

 

Tags: ChocoladeFruit - Perenseizoen
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Schwarzwalder Kirschtorte
Taart

Schwarzwalder Kirschtorte

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Reacties 4

  1. stef says:
    3 jaar geleden

    59 havermout

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Inderdaad Stef een rare hoeveelheid, het moet 95 gram zijn. Zal het aanpassen, dank je

      Beantwoorden
  2. K says:
    4 jaar geleden

    Leuk recept, maar de hoeveelheid boter wordt niet vermeld…

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Mijn excuses, het staat er inderdaad niet bij. Ik heb het gelijk aangepast.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen