Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Romige aardappel kaas gratin in mini pannetjes

Wereldberoemd is de gratin Dauphinois geworden. Dat gaat onze gratin niet halen. Deze aardappel kaas gratin is echter een smaakvol gerechtje en heel simpel.

2 7.006

Wereldberoemd is de gratin Dauphinois geworden. Dat gaat onze gratin niet halen. Een feestje op tafel is het echter wel. M’n zoontje kon niet wachten tot hij het mini pannetje open mocht maken. Kon ook niet anders, alleen de geur in huis was al om te watertanden. Dan in zo’n pannetje. Afijn, feestje dus. Heerlijk!

Neem voor deze aardappelgratin gewoon licht kruimige of vrij vastkokende aardappelen. Ze mogen wat zetmeel afgeven, maar moeten ook niet helemaal stuk garen.

Voor 5 pannetjes

 • ca. 750 gram aardappeltjes
 • zout
 • peper
 • geraspte kaas
 • kookroom

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hetelucht ovens op 180 graden voorverwarmen!

Schil de aardappelen, was ze en snijd in niet te dikke schijven. Vul de bodem van de pannetjes met aardappelschijfjes. Verdeel er kaas en wat zout peper over. Herhaal deze lagen tot de pannetjes tot 3/4 gevuld zijn. Eindig met een laagje kaas. Giet tot slot een scheutje kookroom over de aardappeltjes

Doe de deksels op de pannetjes, zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat in 45 minuten garen. Haal dan de deksels van de pannetjes en laat nog ca. 15 minuten garen tot er een mooi knapperig en goudbruin korstje ontstaat.

Eet smakelijk

aardappel kaas gratin

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Nienke zegt

  Normaalgesproken verwarm je heteluchtovens ongeveer 10% (bij meeste temperaturen komt dat op ongeveer 20 graden uit) lager dan de normale oven, maar hier is het precies andersom, klopt dat wel?!

  1. Lekker Tafelen zegt

   Dat klopt helemaal Nienke… wij hebben per abuis de temperaturen omgewisseld. Bij deze is het hersteld

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer