• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bijgerecht

Romige aardappel kaas gratin in mini pannetjes

door Redactie
in Bijgerecht, Recepten
1
8
aardappel kaas gratin

Wereldberoemd is de gratin Dauphinois geworden. Dat gaat onze gratin niet halen. Een feestje op tafel is het echter wel. M’n zoontje kon niet wachten tot hij het mini pannetje open mocht maken. Kon ook niet anders, alleen de geur in huis was al om te watertanden. Dan in zo’n pannetje. Afijn, feestje dus. Heerlijk!

Neem voor deze aardappelgratin gewoon licht kruimige of vrij vastkokende aardappelen. Ze mogen wat zetmeel afgeven, maar moeten ook niet helemaal stuk garen.

Voor 5 pannetjes

  • ca. 750 gram aardappeltjes
  • zout
  • peper
  • geraspte kaas
  • kookroom

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hetelucht ovens op 180 graden voorverwarmen!

Schil de aardappelen, was ze en snijd in niet te dikke schijven. Vul de bodem van de pannetjes met aardappelschijfjes. Verdeel er kaas en wat zout peper over. Herhaal deze lagen tot de pannetjes tot 3/4 gevuld zijn. Eindig met een laagje kaas. Giet tot slot een scheutje kookroom over de aardappeltjes

Doe de deksels op de pannetjes, zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat in 45 minuten garen. Haal dan de deksels van de pannetjes en laat nog ca. 15 minuten garen tot er een mooi knapperig en goudbruin korstje ontstaat.

Eet smakelijk

aardappel kaas gratin

Tags: Aardappel receptenAardappelgratin
DeelPin784Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Gegratineerde paddenstoelen
Bijgerecht

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt
Ovenschotel

Zuurkool ovenschotel met gehakt

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Vegetarische aardappelschotel
Hoofdgerecht

Vegetarische aardappelschotel; een dagje zonder vlees

roergebakken witlof
Bijgerecht

Roergebakken witlof met honing en mosterd

Spaghetti carbonara
Pastagerechten

Spaghetti Carbonara

Aardappelpuree met koolraap
Bijgerecht

Aardappelpuree met koolraap en pecorino

Reacties 8

  1. Yvonne says:
    1 jaar geleden

    Heerlijk, al meerdere malen gemaakt, gewoon in een grote ovenschaal.
    Met bloemkool, broccoli of worteltjes een feestmaal ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat het smaakte en leuk dat je dit deelt Yvonne!

      Beantwoorden
  2. Willeke says:
    2 jaar geleden

    Wat is nou de oven temperatuur ?? 18o of 200 graden ??

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      200 graden Willeke

      Beantwoorden
      • Willeke says:
        2 jaar geleden

        Nog een vraagje : moet er een laagje kookroom in de pannetjes zitten of is dat teveel ? Bij te weinig word ,t misschien te droog ? En de pannetjes invetten met boter ?

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          2 jaar geleden

          Maar bij teveel wordt het te nat, dus vooral voorzichtig gebruiken. Als je dat wilt kun je de pannetjes invetten van tevoren maar het is geen noodzaak.

          Beantwoorden
  3. Nienke says:
    7 jaar geleden

    Normaalgesproken verwarm je heteluchtovens ongeveer 10% (bij meeste temperaturen komt dat op ongeveer 20 graden uit) lager dan de normale oven, maar hier is het precies andersom, klopt dat wel?!

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Dat klopt helemaal Nienke… wij hebben per abuis de temperaturen omgewisseld. Bij deze is het hersteld

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen