Salade met kikkererwten en abrikoos – Steeds vaker wordt er tijdens de lunch gekozen voor een salade, een slimme keus omdat je op die manier alvast een deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten binnen krijgt. Als je je groente over meerdere maaltijden verdeeld zul je merken dat het makkelijker is aan deze hoeveelheid te komen.
De abrikoos, een vrucht om verliefd op te worden
De abrikoos is een heerlijk zoete zomervrucht, met een kenmerkend aroma. Zijn schilletjes is licht pluizig, een beetje zo als het huidje van de perzik. Het vruchtvlees van een abrikoos is oranje van kleur en stevig van structuur, echter hoe rijper de abrikoos hoe zachter het vruchtvlees.
Jaren geleden bezocht ik de kloostertuinen in Vleuten, deze stond vol met abrikoosbomen, allemaal volop in bloei. Sinds die tijd ben ik verliefd op deze vrucht en denk ik zodra ik ze zie liggen bij de groenteman aan de prachtige bloesem en de heerlijk geuren die ik toen in de kloostertuinen mocht ervaren en geniet ik nog meer van dit fruit.
Een straf is het absoluut niet, lunchen met een salade, allerminst zelfs. Neem deze heerlijke, frisse salade met kikkererwt en abrikoos met daarover een licht oriëntaalse dressing.
Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Salade met kikkererwten en abrikoos
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 5 el balsamico azijn
- 1 tl Garam Masala
- 2 el water
- snuf zout
- 1 tl suiker
- 6 el olijfolie
- 2 rode punt paprika’s
- 8 abrikozen
- 4 stelen bleekselderij
- 100 gram rucola
- 1 blikje kikkererwten
- 20 mini bolletjes (buffel)mozzarella
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met kikkererwten en abrikoos:
Meng in een kommetje de azijn, het water, de Garam Masala, het zout en de suiker. Voeg hierbij 4 eetlepels olijfolie en roer om.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in niet te kleine stukken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de paprika hier 4 minuten in aan.
Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Verdeel iedere helft in drie partjes. Spoel de bleekselderij onder de kraan, droog af en snijd in plakjes. Leeg het blikje kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel af onder koud water.
Schep 2 eetlepels van de dressing over de mozzarellabolletjes en meng de abrikozen, de bleekselderij, de paprika en de kikkererwten met de overige dressing. Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel de salade met kikkererwten en abrikoos over de rucola en leg op iedere salade 5 bolletjes mozzarella.
Tafel lekker!!